Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden den v životě mladého taxikáře, jeden den plný komediálních situací, ale i zásadních změn v jeho životě. Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) chce oslavit své narozeniny, všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou, tak jako zatím vše ve svém pracovním i soukromém životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě „vyzná“. Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí, jenže do jeho nového taxíku nastoupí muž (Viktor Preiss), jemuž osud toho dne také nadělil řadu nečekaných a komplikovaných situací a zásadních rozhodnutí. A tak se pro oba v nečekaném společenství a v celodenním putování proměňuje řada vztahů i hodnot. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

argenson 

všechny recenze uživatele

Výborné slovní špičkování mezi Janem Dolanským a Viktorem Preissem probíhá na bázi hry kočky s myší, v níž několikrát dojde k výměně rolí a překvapivým zvratům. Naopak to překvapivě drhlo tam, kde by to člověk nečekal - nevýrazný Pavel Zedníček v roli šéfa taxislužby nebo násilně stylizovaná nablblá tetička v podání Jany Hlaváčové. Jako vždy mě ale potěšila - i když jen v malé roli - moje oblíbená Jana Štěpánková. Já jsem se bavil dobře. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice mám pro Kotíka slabost, ale tenhle film je fakt hrůza :-) Filmařská a s výjimkou Preisse i herecká. Kotík nám roste do malého českého Ed Wooda, řekl bych. Po Pánské jízdě se režisér Martin Kotík vrhl na směs žánrů, a to komedie a dramatu. Od každého se mu něco málo povedlo, ale celkově to tak nějak nedrží pohromadě. Hned na úvod se musím přiznat, že pro filmy Martina Kotíka mám slabost. Skutečně. U Pánské jízdy jsem se jako nezaujatý divák bavil, ačkoliv jakožto filmař a následně kritik jsem na filmu shledával jednu chybu za druhou. Jednou z největších chyb Pánské jízdy bylo, že šla do kin – tohle je totiž televizní film, jak když vyšije, a v kině ztrácí jakékoliv kouzlo. A v podstatě to samé se dá říci – i když tentokrát jen se zhruba poloviční pravdivostí – o Všechno nejlepší. ()

Reklama

Barak 

všechny recenze uživatele

Takovou blbost od nás jsem čekal, ale takovou zábavu ne. Když se na podíváte - a to nemusíte ani pozorně -, tak zjistíte, že je to ohromná kravina. Chlápek jezdí taxíkem, má narozky, nějaký magor se ho snaží moralizovat.. na druhé pak divná tetička, divné setkání po letech.. je to hodně pitomé - teď příjde to vytoužené "ale" ;) -, ale.. je to hodně zábavné. Převratných hereckých výkonů se nedočkáte, ale Dolanský je sympaťák od pohledu a když navíc ještě hláškuje a všechno má "na háku", tak se na to hodně dobře kouká. Nemůžu si pomoct, ale fakt se mě to líbilo a smal jsem hodně moc - a vynahradilo mi to i ten magorský scénář, blbé rozuzlení a takovou tu celkovou "špatnost".. tady mi stačí ke štěstí jen ta zábava.... ;) ()

KatRi 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento snímek viděla v kině, měla jsem pocit, že to má nápad, na to, že se to skoro celé odehrávalo v taxíku, do nějž kamera hleděla přes přední sklo, to docela běželo (snad za to mohly rozměry plátna, že to na mě působilo) a sem tam se zdařil inějaký vtip, navíc mě docela bavil Jan Dolanský. Jenže při druhém zhlédnutí - v televizi - jsem si uvědomila, že kromě těch scén v taxíku, které záhy taky přestanou bavit, tam není nic, žádné dialogy, žádní herci (kromě Preisse), žádný nápad... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Posun oproti Pánské jízdě je tu jasně patrný, proto se nebojím vyššího hodnocení. Chvílemi to trošku drhne, ale to se dá vzhledem k jednoduchosti scénáře očekávat. Co se ovšem režiséru Kotíkovi nedá upřít je dobrá ruka při výběru herců. Ústřední dvojice se opravdu povedla a dobře se doplňuje, ačkoliv Jan Dolanský působí občas trošku bezradně (za což ale nemůže). Naopak například radost z nového auta z něj čiší naprosto neodolatelně. :-) Podtrženo, sečteno - vypadá to, že by jsme se mohli jednou dočkat i docela slušné komedie s podpisem Martin Kotík. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Jan Dolanský pro inspiraci k ztvárnění své role před natáčením hodně jezdil taxíkem a vyptával se různých taxikářů. (hippyman)
  • Když Jan Dolanský poprvé jede ve svém novém taxíku, je již poškozen levý přední blatník. A to ještě před tím, než herec s novým autem sám havaruje. (navabaca)
  • Natáčelo se v reálném taxíku, v tomto prostoru spolu byli Jan Dolanský a Viktor Preiss uzavřeni celkem téměř měsíc. Tato situace samotná pomáhala navodit tu "správně podrážděnou" náladu obou protagonistů. (hippyman)

Reklama

Reklama