Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden den v životě mladého taxikáře, jeden den plný komediálních situací, ale i zásadních změn v jeho životě. Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) chce oslavit své narozeniny, všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou, tak jako zatím vše ve svém pracovním i soukromém životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě „vyzná“. Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí, jenže do jeho nového taxíku nastoupí muž (Viktor Preiss), jemuž osud toho dne také nadělil řadu nečekaných a komplikovaných situací a zásadních rozhodnutí. A tak se pro oba v nečekaném společenství a v celodenním putování proměňuje řada vztahů i hodnot. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Taková odlehčená a nevýrazná komediální rychlovka o jednom dni pražského taxikáře. Je to spíše TV film, jako takový by si ode mě vysloužil tři hvězdy. Když se prezentuje a srovnává s „opravdovými“ filmy, je to jen za hvězdy dvě. Ona to totiž není ani kdoví jaká zábava. Opravdu vtipných momentů moc není a nahoru to táhne především Viktor Preiss. Jan Dolanský to taky zvládá, ale jeho postava vyčůraného floutka mě spíš štvala. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Vemte jednu deci Collateralu a dvě lžíce morálního poselství z Telefonní budky a zalijte to dvěma hektolitry rozžhaveného slizu z Pánské jízdy - a máte komediální hit začátku léta. Je to možná velký skok pro režiséra Kotíka, jenž se od tří chlapů v baráku přesunul k pokusu, který lze nazývat filmem (tzn. žádný plamenomet v lednici, žádné jiskry z televize, žádné humorné vaření večeře a chybí i Dejdar s elegantním panděrem). Ale pořád miniaturní krok pro diváka, jemuž ke štěstí nestačí toporné dialogy, humor na hranici selhání srdce (tetička, pane bože, co ta tetička Jany Hlaváčvové?!) a scénář tak zběsilý, jak jen od autora Pánské jízdy může být. Jediným pozitivem je pro mě Preiss, naopak zamrzí, že Kotík semlel i herecké kvality Jana Dolanského, který koulení očima a trousení trapných hlášek nezvládl ustát. V interiérech se znovu odehrává filmařské peklo, venku se jakž takž daří. Každopádně král české situační komedie je zpátky. A i když mu nepřeju nic zlého, na vás ostatní volám: Kryjte se! :-) ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Docela milé překvapení, od tohoto filmu jsem skutečně nečekal nic, jelkož mám stále v paměti otřesnou Pánskou jízdu. Nyní mi však režisétr nabídl uzavřený příběh, nějaký vývoj postav a dokonce i několik chtěně vtipných okamžiků. V. Preiss a J. Dolanský hrají slušně, což však nemohu říci o ostatních postavách. A ty závěrečné pointy a zvraty mě prostě bavili a bylo mi jedno, jetsli jsou přitažené za vlasy či ne. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, co se se mnou stalo. :-) Česká sociální komedie, kde se toho zase tak moc neděje, a ono mě to naprosto nadchlo. Ale ne, má to svoje důvody - především inteligentně dávkovaný humor, u něhož bylo nanejvýš důležité, že byl cimrmanovsky jemný. Kdyby to byla nějaká pubertálně estrádní novácko-troškovská odnož, poslal bych to ke dnu odpadem. Vše podtrhují výborně zahrané party, kterým vévodí nejen Preiss, ale také mně zcela neznámý Dolanský, který dokázal taxikáře podat přesně tak, abyste si toho sukničkáře nakonec oblíbili. Mimochodem taková silná chemie mezi taxikářem a zákazníkem mi nemohla nepřipomenout vážnější a akční Collateral. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

...hodně špatný film!!!!...krátký a přitom v kině nesnesitelně dlouhý!!!..nabalování náhodných situací film neudělá!!!!..herecké výkony, no nevim jak to ani hodnotit, prostě Preiss ano, Dolanský tak napůl ( ale hodně to je chyba scénáře ), a ostatní nehodnotim, protože neni co!!!!...přestává mě bavit, hledat na českém filmu něco dobrého, v poslední době je to tragedie, a vžycky to zachrání buď herecký výkon, dobrá hudba, jedna nebo dvě konkrétní scény, nebo prsa hlavní představitelky....., tady to byl hudba ( samostatně bych si ji nepustil ) a nápad, který bohužel vyšel naprázdno!!!..no nic, jedeme dál!!! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Když si Jarda (Jan Dolanský) povídá na začátku filmu se sekretářkou, říká jí, že má narozeniny. Tuto informaci si sekretářka hned ověří v databázi na počítači. Vpravo nahoře na obrazovce jde vidět, že bylo v ten den 17. října, ale ve spodní části tabulky se nachází rodné číslo Jardy, které říká, že narozeniny má 5. října. (dejv997)
  • Jan Dolanský pro inspiraci k ztvárnění své role před natáčením hodně jezdil taxíkem a vyptával se různých taxikářů. (hippyman)
  • Když Jan Dolanský poprvé jede ve svém novém taxíku, je již poškozen levý přední blatník. A to ještě před tím, než herec s novým autem sám havaruje. (navabaca)

Reklama

Reklama