Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden den v životě mladého taxikáře, jeden den plný komediálních situací, ale i zásadních změn v jeho životě. Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) chce oslavit své narozeniny, všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou, tak jako zatím vše ve svém pracovním i soukromém životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě „vyzná“. Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí, jenže do jeho nového taxíku nastoupí muž (Viktor Preiss), jemuž osud toho dne také nadělil řadu nečekaných a komplikovaných situací a zásadních rozhodnutí. A tak se pro oba v nečekaném společenství a v celodenním putování proměňuje řada vztahů i hodnot. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice mám pro Kotíka slabost, ale tenhle film je fakt hrůza :-) Filmařská a s výjimkou Preisse i herecká. Kotík nám roste do malého českého Ed Wooda, řekl bych. Po Pánské jízdě se režisér Martin Kotík vrhl na směs žánrů, a to komedie a dramatu. Od každého se mu něco málo povedlo, ale celkově to tak nějak nedrží pohromadě. Hned na úvod se musím přiznat, že pro filmy Martina Kotíka mám slabost. Skutečně. U Pánské jízdy jsem se jako nezaujatý divák bavil, ačkoliv jakožto filmař a následně kritik jsem na filmu shledával jednu chybu za druhou. Jednou z největších chyb Pánské jízdy bylo, že šla do kin – tohle je totiž televizní film, jak když vyšije, a v kině ztrácí jakékoliv kouzlo. A v podstatě to samé se dá říci – i když tentokrát jen se zhruba poloviční pravdivostí – o Všechno nejlepší. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

KALAMITA! Hlavná postava v podaní Jana Dolanského je katastrofa. Jediný úctyhodný herecký výkon servíruje pán Preiss, ktorý vyniká v tomto hereckom prepadlisku. Zbytok osadenstva(hlavne v interiéroch, to je peklo) pôsobí ako z Ordinácie v ružovej záhrade = strach a des. Humor je na nule. Morálne posolstvá mi nevadia, aspoň nejaký prínos má tento film. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Jan Dolanský a Viktor Preiss to solidně rozjíždějí, ale bohužel jsou hodně omezeni scénářem postaveným na hlavu.. Film jsem viděla už několikrát, vždycky většinou omylem, ale pokaždé jsem se tak zadívala, že jsem to zkrátka musela dokoukat hlavně kvůli zvýšeným pánům, i když jsem dopředu věděla, jak to dopadne.. Kdyby bylo jiné obsazení, tak by úroveň rozhodně klesla.. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době komedie, které nechybí inteligentní humor. Občas trochu nenápadný. Musíte se dovtípit. Je to taková komedie monitorující jeden den života hlavních protagonistů. Položil bych tvůrcům dvě otázky. Snad jsem se díval špatně, ale narazil jsem na několik nelogických prvků. Tak např. ten fotbalový zápas Sparty. V jedné scéně v rádiu oznamují, že zápas začíná v 17 hodin. Taxikář Jarda na to odpoví: "Budu tam." Avšak, když nastane čas šesti hodin večer, což nám ukazuje běžící časoměr, tak už v rádiu oznamují konečný výsledek zápasu. Co vím, tak fotbalový mač trvá dvakrát 45 minut + přestávka. Časově to neodpovídá. Ale je to jenom detail. Druhá otázka by mířila k tomu, kterak automechanici dokázali opravit na počátku děje nabourané auto. Neměli k dispozici klíčky, apod. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

2/10 Kotik se zlepsuje, ale poooomaaaaaluuuuuuuuuu.... odhadem to bude trvat tak jeste dobre 3-4 filmy, nez to na divakovi nezanecha trvale nasledky. Viktor je v klidu, Honza taky, ale ten scenar. Nemusi prset, jen kdyz skape. Ale aspon jsem videl v taxiku Zuzanu Scerbovou - a z te rozhodne neco bude ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Jan Dolanský pro inspiraci k ztvárnění své role před natáčením hodně jezdil taxíkem a vyptával se různých taxikářů. (hippyman)
  • Když Jan Dolanský poprvé jede ve svém novém taxíku, je již poškozen levý přední blatník. A to ještě před tím, než herec s novým autem sám havaruje. (navabaca)
  • Natáčelo se v reálném taxíku, v tomto prostoru spolu byli Jan Dolanský a Viktor Preiss uzavřeni celkem téměř měsíc. Tato situace samotná pomáhala navodit tu "správně podrážděnou" náladu obou protagonistů. (hippyman)

Reklama

Reklama