Reklama

Reklama

Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt a Bill Murray se vrací v dalším dobrodružství nejoblíbenějšího kocoura, který si na návštěvě Anglie užije doslova královského zacházení! Garfielda s Jonem (Meyer) a Odiem čeká Británie na všechny způsoby. V Londýně potkávají věrnou Garfieldovu kopii – královského kocoura jménem Prince, který právě zdědil úžasný zámek. Obě kočky si nečekaně vymění role a Garfield si brzy užívá bohatství, jak to jen jde! Je tu jen jeden problém: podlý lord Dargis se ho chce zbavit. Garfield 2 – to je dvojitá porce smíchu a zábavy pro celou rodinu… Ono totiž není špatné být králem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (211)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to bolo, ale bavil som sa dobre. Možno keby som sa na to pozrel ešte raz, už by sa tak nestalo, ale napoprvé to ušlo. Určite prospel aj zvyk z jednotky, štýl nám už bol známi, a tým pádom ma to už len tiahlo sebou. To množsto zvierat určite pomohlo, vtipy sa mohli vyrábať na bežiacom páse. Bol som celkom spokojný. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dva naprosto stejní digitální kocouři, spousta trikově upravovaného zvířectva, chvíli nic a pak někde normální herci. A z nich má největší prostor Billy Connolly jako poněkud neschopný a nevýrazný padouch. Ono je to tak lepší, protože pasáže, ve kterých se vyskytuje více lidí, nemají takový spád, ani nejsou moc vtipné. Průměrný rodinný film, u kterého se budou nejlépe bavit děti, ale celkově to rozhodně není horší než jednička. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Hlavní úskalí filmu jsou dvě: celovečerní a dětský. Nic z toho se totiž neslučuje s originálním komiksem Jima Davise, který dávkuje Garfieldovy příhody do „jednořádkových“ epizod. V nich vyniká ironie, nadsázka a černý humor, což rozhodně není určeno pro děti. Z Davisových shotů ovšem Tim Hill, který převzal režii po tvůrci jedničky Peteru Hewittovi, opět uvařil řídkou zábavu vhodnou zejména pro děti maximálně prvního stupně základní školy. Z komiksového Garfielda tady znovu mnoho nezůstalo. Starší ročníky nebude bavit už to, že příběh je čitelný jako krasopisný rukopis a garfieldovských „frků“ a hlášek, které známe z komiksu, se dočkáme jen občas, ale v příběhu nejsou moc ukotvené. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrá poloanimovaná komedie, která mohla být na můj vkus srandovnější. Většina zvířecích hrdinů mi přišla nevýrazná, tím pádem i jejich humor byl slabý. Ovšem najdou se i vyjímky jako třeba Garfield. Fascinuje mě, jak je ten koucour zdechlý a rozmazlený a taky se mi libí jeho pohodlné chování. Příběh byl spíše průměrný, nicméně záplatky, kdy dojde k záměně dvou kocourů slibuje slušnou podívanou. Závěr není nijak nečekaný, ovšem jiný i třeba překvapivější konec by zde neseděl. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Animace 7/10/// PLUS: Garfielda mám rád, dokonce mám jednoho doma, i když mu často říkám jinak, ale občas se chová úplně stejně jako jeho filmový protějšek., zápletka je vtipná a přináší spoustu zábavných možností, český dabing je povedený, animace na slušné úrovní a délka tak akorát aby film nezačal vykrádat sám sebe, herci hrají to své v rámci žánru, doufejme tedy že Billy Connolly se tu mohl pěkně vyřádit MÍNUS: může vadit že zápletka je jednoduchá, animace není dokonalá a vůbec veškerá pravděpodobnost dění je čistě pohádková, ale pokud právě tohle někomu vadí, není to film vhodný pro něj./// Shrnutí: Náš kocourek Avatar dává tři drápky z pěti a já jsem na tom podobně. Bavil jsem se, trochu se i smál a hlavně mi to nepřišlo trapné, což u podobných kousků není nikdy jistota. Takže si jdeme dát Lasagne a pustíme si tam nějakou další pohádku./// Celkem 67%/// ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Garfieldovo pokračování během úvodního víkendu (16. – 18. 6. 2006) utržilo 7,2 mil. dolarů a celkový výdělek v kinech USA se vyšplhal na 27,8 milionů. Jeho předchůdce utržil před dvěma lety 75,3 milionů v Severní Americe a 200 milionů v kinech celého světa. (imro)
  • Když se na začátku filmu John (Breckin Meyer) polije vínem, v prvním záběru má na sobě kapky. Když však přijde za Garfieldem, má na košili mokrou skvrnu. (Mr.Hudson)
  • Carlylejský zámek, sídlo Garfieldova dvojníka, je ve skutečnosti zámek Howard ve Velké Británii. (ČSFD)

Související novinky

Číslo 5 brzy umře

Číslo 5 brzy umře

08.08.2011

Ano, další klasika z 80. let se vrátí na plátna kin v remaku, jehož jediným důvodem je pokrok v trikových technologiích. A prachy, samozřejmě. Hrdinou rodinné sci-fi Short Circuit, u nás známé pod… (více)

Reklama

Reklama