Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento příběh se odehrává ve Španělsku 17.století za panování krále Filipa IV., slabého a manipulovatelného panovníka. Alatriste (Viggo Mortensen) slouží Jeho Výsosti jako voják ve Flandrech a v mírových časech jako nájemný šermíř v Madridu a Seville. Miluje krásnou Maríu de Castro (Ariadna Gil), nejproslulejší herečku své doby. Slíbil svému umírajícímu otci, že se ujme mladého Iniga Balboa (Unax Ugalde). Marně se jej však pokouší zachránit před vojenskou službou a také před panovačnou a zneklidňující Angelicou Alquézar (Elena Anaya)! Příběh je plný intrik a zrady, krvavých soubojů a velkolepých bitev, lásky a nenávisti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

AloeB 

všechny recenze uživatele

Z filmu mám rozporuplné pocity, třebaže je to částečně moje vina, neboť jsem ho neshlédl ve vhodnou chvíli a má únava se na tom podepsala. Proto jsem se občas nechytal v ději, který, přestože je roztažený na více než dvě hodiny, jakoby postrádal některé scény. Atmosféra, výprava, lokace, ženské herečky a Aragornův španělský bratranec jsou takřka dokonalé prvky, těch pár ostatních postav ujde a ten Inigo skutečně vypadal jako Gael García Bernal, který jej měl původně hrát. Lze ale konstatovat, že hlavně po stránce dějové měl Capitan Alatriste mnohem větší potenciál. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Škoda toho zpracování, které zajímavému tématu hodně ublížilo svoji rozvleklostí. Film osciloval od skvělých válečných scén k naprosté nezáživnosti a zase zpátky. Přitom tenhle kapitán, výborný šermíř, byl zajímavá postava španělského středověku za času krále Filipa IV. Výprava velmi dobrá, ale když není co hrát, zkrátka ani Viggo to nezachrání. Takže za víc to nebude :-) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Hróóózne utrápený, rozvlečený a zbytočne dlhý príbeh jedného odvážneho kapitána. Po traileri som dával do filmu viac nádejí, ale toto bolo nad moje očakávania. Scény z dvojminútového akčného traileru sú len umelo roztiahnuté do dva a pol hodiny, vypchaté totálne nudnými a nezáživnými pasážami. Dialógy si držia svoj štandard ako aj spomínané vojenské zábery a bitky. Potenciál zobrazeného obdobia zostal však takmer úplne nevyužitý, rovnako ako mali naviac aj herci. Dej mohol byť kľudne o hodinu kratší a ladenie viac akčno-dobrodružnejšie. Spraviť z toho historicko-romantickú ságu bola obrovská chyba. A tak už neostávalo nič, len čakať na koniec ako na vykúpenie. 45%. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

I prohrát jde se vztyčenou hlavou. Dokazují to postavy ve filmu a dokazuje to i film sám. Hodně se toho v něm nepovedlo (nebo mohlo být uděláno líp), ale prvky, které stojí za připomenutí (obsazení hlavní postavy, výprava, stealth akce v týlu nepřítele, ...), jednoduše stojí za připomenutí. 70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celkovo je ten film o ničom, ale dajú sa v ňom nájsť zaujímavé myšlienky. Napríklad, že Španieli si myslia, že všetci Portugalci sú Židia. Alebo teda vraj si to mysleli. No a najlepší bol určite výrok: "Tu vždy niekto kradne viac, ako treba." Toto je nadčasová myšlienka jak sviňa a tak za toto a kostýmy aspoň dve hviezdičky. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S celkovým rozpočtom 24 miliónov eur ide o najdrahší španielsky film. (MikaelSVK)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama