Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tu je hodné uznania predovšetkým originálny námet a scenár jednotlivých poviedok. Škoda toho FF formátu, chápem, že tu musel byť, ale po technickej stránke sa to určite dalo zvládnuť lepšie. Keď išlo do tuhého, obyčajne obraz obklopil závoj chaosu, ktorý pozostával z rozmazancov, roztrasencov, šedi a niekedy aj tmy. A to je niečo, čo len ťažko prehryznem. Aj napriek tomu ale snímok hodnotím pomerne pozitívne, silným priemerom, jednotlivé poviedky majú niečo do seba, hlavne posledná, tá dýchala excelentnou duchárskou atmosférou. 65/100 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je rozdíl mezi příjemnou civilností a ryzím amatérismem. Bohužel VHS patří do té druhé kategorie, protože takhle debilní found footage jsem snad ještě neviděl. Jediné, co mě fakt zaujalo a kvůli čemu dávám nakonec tu jednu hvězdu je poslední "povídka", která konečně byla trochu zajímavá. Jinak jsou to vesměs nezáživné příběhy natočené člověkem trpícím posledním stádiem Parkinsona kamerou z minulého století. Místy z toho fakt až bolela hlava. Jako studentský snímek by se to dalo, ale jako regulérní film to ani omylem neobstojí. Plus za to, že mě hodně pobavila ta upírka v první epizodě, protože mi až nehorázně připomínala Lucku Bílou. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jak do topadne, když do školní skupiny dáte excelentní studenty, ty průměrné a ty, co jenom machrují? Jako tenhle film. Spojovací linka jednotlivých příběhů tu moc nefunguje a nedává smysl (stejně jako spousta věcí v jednotlivých povídkách), takže se radši zaměřmě na jednotlivé příběhy. Pro mě nejlepší je ta s videochatem/Skypem - jako jediná obsahuje sympatické a trochu inteligentní postavy, má dobré lekačky a fajn pointu. Pro tenhle formát ideální. Líbila se mi i úvodní povídka of chvíle, kdy se v ní objeví ona divná dívčina. Zbytek povídek je nic moc a zapomenutelná. Celý film trpí tím, že pohledu z první osoby se za chvíli přejíte, navíc většina postav je strašně nesympatická a klišoidní - parta rozjívaných výrostků, co jedou na party, parta sexistických blbečků, co chystají sex party, nudný a hloupý novomanželský pár atd. U takových postav je mi jedna, jestli zemřou hnusnou smrtí. 50 % ()

juta 

všechny recenze uživatele

Filmy s roztřesenou kamerou nemám rád, ale občas se s tím dá udělat dobrá práce. Tohle byl opravdu největší extrém. Víc roztřást kameru snad už nešlo. Budu potřebovat pár hodin, abych se vrátil do normálního stavu. První a poslední kazeta byla hodně nadprůměrná. Druhá, třetí totálně slabé a čtvrtá ze začátku dobrá, konec byla blbost. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Takže poviedkový handycam hororík, každá jedna videokazeta obsahuje samostatnú kapitolu (dokopy je ich 5) a prejdeme viacerými hororovými žánrami. Je tu napríklad hounted-house horror, slasher, paranormálna aktivita, upírina či home invasion. Žiadna z poviedok ma síce neprinútila od radosti skákať (zase na druhej strane žiadna nie je odpadová, ale ich kvalita trochu kolíše), ak to mám však hodnotiť ako celok, prihliadnuť na spracovanie, originalitu, gore a podobne, tak som viac ako spokojný. Či už niekoho vydesia je druhá vec, ale ak sa väčšina z nich koncentruje najmä na gore, vítam to podobne s otvorenou náručou. Prvý a posledný príbeh ma zaujal najviac, druhý najmenej, príp. by som ich zhodnotil podľa poradia: 7/10 - 4/10 - 6/10 - 6/10 - 8/10. Zaujímavý, pôsobivý kúsok. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Pri premiére filmu padli (doslova) za obeť dvaja ľudia, ďalší vybehol z kina a dostal záchvat. Vzápätí ho nasledovala jeho priateľka, ktorá po úteku z kinosály začala zvracať. (Raccoon.city)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama