Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

tron 

všechny recenze uživatele

Ako celok to skôr nefunguje, než funguje. Film som pozeral počas niekoľkých dní – vždy po polhodine. Keď som si pozrel prvú poviedku, ktorá bola pomerne strašidelná, nebolo mi všetko jedno a to dokonca až do takej miery, že keď som si mal pozrieť ďalších tridsať minút a uvedomil som si, že to budem musieť urobiť sám doma v neskorí jesenný večer, radšej som to nechal tak a pozrel som si to až na druhý deň doobeda. Čo ale bolo zbytočné, lebo zvyšok príbehov, česť výnimkám, už príliš hrôzostrašný nebol a v pohode by som ho zvládol aj o polnoci. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Takže poviedkový handycam hororík, každá jedna videokazeta obsahuje samostatnú kapitolu (dokopy je ich 5) a prejdeme viacerými hororovými žánrami. Je tu napríklad hounted-house horror, slasher, paranormálna aktivita, upírina či home invasion. Žiadna z poviedok ma síce neprinútila od radosti skákať (zase na druhej strane žiadna nie je odpadová, ale ich kvalita trochu kolíše), ak to mám však hodnotiť ako celok, prihliadnuť na spracovanie, originalitu, gore a podobne, tak som viac ako spokojný. Či už niekoho vydesia je druhá vec, ale ak sa väčšina z nich koncentruje najmä na gore, vítam to podobne s otvorenou náručou. Prvý a posledný príbeh ma zaujal najviac, druhý najmenej, príp. by som ich zhodnotil podľa poradia: 7/10 - 4/10 - 6/10 - 6/10 - 8/10. Zaujímavý, pôsobivý kúsok. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Vůbec neuškodilo, že jsem viděl před V/H/S found footage projekt ZEMĚ MRTVÝCH. V/H/S má výborné nápady ("kočičí žena", video web a závěrečná povídka s vlakem). V/H/S dokáže diváka v některých momentech velmi vyděsit, ale jako celek působí nevyrovnaně a překombinovaně. Stopáž je dost přepálená. Velmi se těším na pokračování S-VHS , kde se nám představí výborní tvůrci hororového žánru. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Prostě strašný ... a to v negativním smyslu. Mě už tyhle "found footage" fakt nebaví a od tohoto flicku už doslova serou... Tohle je takovej mix mezi tvorbou Freda Vogela (trilogie August Underground ...) a těma blbečkama s Jackass. Vůbec jsem nepochopil, co má jako znamenat sledování otřesné poletující kamery, syčení do sluchátek, výpadků kamery do různých barviček nebo čtverečků ... tak to zaprvé je hlavní obsah "filmu". A do toho teda příjde občas nějaká ta vražda nebo "bubáctví". Strašidelnější je už můj sklep v bytovce novostavbě při rozsvícených světlech než tahle TRAPNOST! A ty vraždy nestojí vůbec za řeč ... podříznutí v hotelu bylo dobře udělaný, ale celkově je to prostě nudná sračka s ještě k tomu přepálenou stopáží ... fakt jsem sledoval víc počítadlo minut než film samotnej ... Naprosto zbytečnej kousek. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tak tá ohyzdná, do úplného vyčerpania obšťastnujúca pseudo/odnož a suterénny skoro už spráchnivelý sebazničujúci do nekonečna mačkaný , ohyzdný F*ck you, you f*cking f*uck & f*ck your muthaf*cka rotten no/brain maybeviled podžáner sa dostal ( síce pochybujem ) do (ne)konečného štádia svojho filmárskeho rozkladu. To, čo sa predviedlo v tejto ukážkovej strate dvoch tučných hodín života, kedy divák s bystrím a vylešteným zrakom, nedokáže audiovizuálne spracovať ani po roku, tak to je silné aj pre človeka ktorému odumiera všetko a všade. Filmárska eutanázia a ak som mala byť ohromená nenastavenou video stopou - tak to bolo naozaj origi.Už teraz sa klepem strachom, čo nové ešte nabehne. Body za 2 nevyšumelé nápady. Ale tá minutáž - to je sila.3 skoro identické komenty ohľadne "obsahu " ti napovedia . Mne teda stačilo aj bez nich. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Pri premiére filmu padli (doslova) za obeť dvaja ľudia, ďalší vybehol z kina a dostal záchvat. Vzápätí ho nasledovala jeho priateľka, ktorá po úteku z kinosály začala zvracať. (Raccoon.city)
  • Tehlový dom, v ktorom sa nachádzajú všetky VHS kazety, je rovnaký dom aký pol použitý v seriáli o Slender Manovi, Marble Hornets (od r. 2009) (BoredKid)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama