Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (90)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že jsem tentokrát neviděl všechno (a už se to zřejmě ani nezmění). Na šestou sérii jsme přitom čekali až nezvykle dlouho. Kupříkladu ale LOCH HENRY není standardní epizoda série. Sledujeme mladý pár, který navštíví jeho rodné skotské městečko s cílem natočit v něm studentský dokument. Nakonec ale změní námět, což bude fatální chyba. Holt najít staré rodinné videokazety může přinést děsivé tajemství... Nepředvídatelné, slušně zahrané a s poutavou atmosférou zapadlého britského zapadákova. JOAN IS AWFULL. Jistá Joan zjišťuje, že populární streamovací služba prakticky situaci od situace kopíruje její život v seriálu, respektive vždy to, co se odehrálo předchozí den. Pár momentů sice upraví (kvůli větší dramatizaci), ale jinak se její svět dokonale obrátí vzhůru nohama. A to, že o svém snoubenci prohlásí, že je krapet nudný, bude ještě malé zlo. Fajn nápad, ale šlo do toho šlápnout hlouběji. BEYOND THE SEA. Takové to „co by, kdyby“. Když u jedné z postav odehraje mrazivá rodinná tragédie, druhá mu podá pomyslný prst. Zbytečné dlouhé, v druhé polovině předvídatelné. Nicméně nápad fajn, obsazení skvělé. A celkově lehce platí, že to u některých dílů chtělo někoho do party (dramaturga), který by pohlídal stopáž či samotné rozpracování velmi dobrých námětů. ()

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na šestou sérii jsem se těšil velmi dlouho a rozhodně nezklamala. Nápady na díly byly opět velmi originální a vůbec mi nevadil mírně hororovější nádech než jsme byli doposud zvyklí. Poslední dvě epizody se žánrem vymykají klasice seriálu Black Mirror, ale i tak jsou povedené. Na čtyři hvězdy šestá série bezesporu je. ()

Reklama

LEGACY

všechny recenze uživatele

Jsem konečně sám doma, roztažený gauč a říkám si jestli chci nejkrásnější chvilky osamotě s filmem strávit právě s novým Black Mirror, jehož reputace po posledních sériích utrpěla. Obavy byly, ale chuť taky. Je to Británie, technologické kulišárny, zvraty a slušné dějové linky. Navíc zde opravdu nevíte jak si tvůrci usmyslí každý díl zakončit. Tudíž: Joan is Awful - 92%. Hned n začátek totální pecka, kde se přelívají světy, vjemy, Netflix sám sebe trochu paroduje, ale i naznačuje kam povedou různé propůjčky hlasů, nebo i těl. Hayek sem perfektně pasuje, stejně tak pasáž s Cenou. Do toho navíkavý song Tap In a malá příručka k tomu, abychom si opravdu hlídali Terms and conditions, aneb co podepisujeme. Nemohl jsem se odtrhnout. Beyond The Sea - 87%. Další nesmírně silný díl. Opravdu tyhle dva jsou za mě to nejlepší z Black Mirror a Netflixu vůbec. Nečekaný zvraty, skvělá psychologie postav, zachování věrnosti, důraz na maličkosti a krásu planety, ale i tíživost samoty a zapomění. Hippie kult mi vyrazil dech, stejně tak jako finále. Myslím si, že stejně jako Year Years, tak i tady se dá predikovat něco podobného v reálném světě. Dnes Demon 79: 76% určitě slabší než první dva. Každopádně když si ze začátku myslíte, že jde o totální úlet, tak i tento díl je vlastně celkem bohatý, zamotá hlavu koncem, obnova Rasputina a dalších jsou hrozně vkusně udělány a je to i vtipné. Dostaneme se trochu do hlavy chorých bláznů z těch nejhorších Asylum světa, či schizofrenikům, který mají za zády našeptávače. To, co bylo v tomto dílu bylo viděno už mnohokrát. Do toho jsme si mohli představit trošku z historie a politiky, i jak je pořád silná otázka antiimigrace nejen v Británii. Mazey Day- 20% ... Vlastně totální úlet, který se nehodí do Black Mirror, nemá co nabídnout, kromě malé vsuvky k dotěrným médiím, ale ani postavy nestály za nic. Tohle byla ztráta času, promarněný potenciál, vlastně se divím, že tento díl vypustili. Nevkus, nuda, vykrádačka, bez komentáře. Loch Henry-84% - asi jsem si záměrně nechával na konec jeden z těch silnejších kousků a nemůžu říct, že mě zklamal. Skotsko i skotský akcent venkova je vždy úchvatný, klasický styl hororu s malým rodinným tajemstvím. Vlastně je to zdrcující snímek, který dá divákovi husinu. Každopádně bych tohle uvítal jako samostatný snímek, než mít tohle pod záštitou BM. Nějak tam stále potřebuji trochu blbnutí s technologiemi, nevidané možnosti inovací, jejich zneužití a následky. To jsem viděl nejvíce u Joan a Beyondu. Celkově ale šestá série poskytla dva divácky silné večery, kdy jsem byl k obrazovce přikován jako za svých teenage let. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V 6. sérii Black Mirror se nám rozmohl takový nešvar, že se nám celý koncept futuristického dystopického černého zrcadla mění na hororové paskvily, které se kategoricky nehodí do jeho zajetých zvyklostí. Tím myslím samozřejmě poslední dva díly, které kdyby se vymazaly z této řady, skoro jistě jsme mohli mít zatím jednu z nejkvalitnějších, co BM dosud nabídlo. Z epizody Beyond the Sea jsem byla naprosto unešená a hodně této řadě zvedla reputaci. Taktéž první epizoda Joan Is Awful, která byla šablonovitě prototypická a hodně mi připomněla starší díly z minulých řad, když se BM teprve dostávalo do povědomí. Díl Loch Henry zase potěšil moje true crime a hororu milující srdíčko, který fungoval na bázi napínavé a typicky skotské atmosféry. Poslední dva díly mi dost zkazily celý ten vibe a hodně bojuju s tím, jestli tomu nenechat jen ty tři hvězdy. Je mi to pak ale zase líto vůči těm prvním třem super epizodám. Překvapila i hojná četnost hollywoodských tváří, což je na druhou stranu dobrá zpráva, na druhou stranu to značí brzké totální zkomerčnění. Rozhodně rozpačitá série. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na stvorhviezdie sa mi pacili len prva a posledna epizoda. Tentokrat sa Black Mirror nedrzi strikne moznych negativnych dopadov ludskych "vydobytkov", ci mozneho sci-fi smeru pokroku, ale si sem-tam aj uleti, co nie kazdy divak ocenil. A to v druhej, stvrtej a piatej epizode. Prihadzujem polhviezdie, pretoze tieto netradicne britske poviedky si zasluzia svoje miesto a urcite sa tesim na dalsiu seriu. Snad bude "on-going" a teda pokracovat stale. :) Odporucam. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • Vzhled Gaapa byl inspirován Bobbym Farrellem ze skupiny Boney M. (jirikzaboj)
  • Série „Sea of Tranquility“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na úplně první epizodu Národní hymna (2011), ve které je poprvé zmíněna v souvislosti s umělcem přes speciální efekty, který na oceňovaném seriálu pracoval a měl také pomoct premiérovi splnit podmínky únosce skrze falešné video. Seriál je zmíněn ještě v několika epizodách. Konkrétně v epizodě Pád střemhlav (2016), kdy Lacie (Bryce Dallas Howard) cestuje v autobuse plném cosplayerových fanoušků, kteří jedou právě na Sea of Tranquility Con. V epizodě Smithereens (2019) na obrazovce v lobby lze spatřit hashtag #SeaofTranquilityReboot. A konečně v epizodě Rachel, Jack a Ashley Too (2019) lze během zpravodaje v televizi spatřit oznámení, že se série opravdu dočká rebootu. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama