Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (90)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Iné čierne zrkadlo. Zabúda už na svoje pôvodné kontúry, púšťa sa viac do thrilleru až hororu, no nenudí ani jednou časťou. Čierne zrkadlo sa síce mení, ale stále ostáva povinne čiernym, ktorá je tou správnou farbou. Dá sa predpokladať, že v prípadnom pokračovaní zase neuvidíme iné rozdelenie dobrých a zlých postáv, ako podľa orientácie, politického presvedčenia či samozrejme farbe pleti, ale ak príbehmi upúta ako doteraz, určite to bude dobrý filmový zážitok. V niektorých prípadoch takmer dokonalý. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva ucházející díly (2 a 5) nezapadají do sci-fi koncepce Black Mirror tak, jak jsme byli zvyklí, tedy negativní dopad technologií na lidstvo, a nemyslím, že se za to dá nějak vzdáleně považovat paralela mezi Británií v roce 1979 a tou dnešní nebo neohrabaná úvaha o tom, jak z oceněných dokumentů nakonec těží jen společnosti a média, a ne jejich tvůrci. Tradiční díly (1 a 3) bohužel nevytěžily nápad pořádně nebo nám skrz lákavé obsazení naservírovali velmi dementní variaci na milostný trojúhelník bez nějak hloubky. O čtvrtém dílu ani nevím, co říct. Rozhodně bych nečekal, že po pár letech přijde něco, co vypadá, že Netflix požadoval uspěchat za rok, jsem zklamán. ()

Reklama

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na šestou sérii jsem se těšil velmi dlouho a rozhodně nezklamala. Nápady na díly byly opět velmi originální a vůbec mi nevadil mírně hororovější nádech než jsme byli doposud zvyklí. Poslední dvě epizody se žánrem vymykají klasice seriálu Black Mirror, ale i tak jsou povedené. Na čtyři hvězdy šestá série bezesporu je. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekněme si narovinu, že už 5. série nebyla úplně ideální, ale místo toho, aby se do ní narvaly odpadní díly, měla raději jen 3 epizody, což většině lidem vadilo. Ale ty 3 epizody byly koukatelné a bavily. V sérii šesté máme už 5 příběhů, z čehož 3 jsou koukatelné a 2 naprostý odpad. Do mého vkusu se trefil Loch Henry a Beyond The Sea. Jako naprostou břečku shledávám Mazey Dey a Joan je hrozná. Docela koukatelný byl i Démon 79. Kdyby se autoři vykašlali na kvantitu a víc zamakali na těch 3 dílech, byl bych asi více spokojenější a nemusel bych psát, že ta dřívější kvalita BM, na kterou jsme byli zvyklí, začíná lehce upadat a seriál nám už nedokáže přinést tolik kvality a originality, jak tomu bylo v minulosti zvykem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brooker to sice umí lépe a minimálně poslední dvě epizody úplně nezapadají do obrazu, který by divák od Black Mirror čekal, nicméně stále je to nadstandardní zábava a dá se v tom leccos najít. Chápu každopádně zklamání některých fanoušků, kteří mají na tuhle sérii oprávněně mnohem větší nároky a očekávají větší "přesah". V šesté sérii to sice není takové, ovšem nenudil sem se ani u těch slabších epizod...70% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • Série „Sea of Tranquility“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na úplně první epizodu Národní hymna (2011), ve které je poprvé zmíněna v souvislosti s umělcem přes speciální efekty, který na oceňovaném seriálu pracoval a měl také pomoct premiérovi splnit podmínky únosce skrze falešné video. Seriál je zmíněn ještě v několika epizodách. Konkrétně v epizodě Pád střemhlav (2016), kdy Lacie (Bryce Dallas Howard) cestuje v autobuse plném cosplayerových fanoušků, kteří jedou právě na Sea of Tranquility Con. V epizodě Smithereens (2019) na obrazovce v lobby lze spatřit hashtag #SeaofTranquilityReboot. A konečně v epizodě Rachel, Jack a Ashley Too (2019) lze během zpravodaje v televizi spatřit oznámení, že se série opravdu dočká rebootu. (jirikzaboj)
  • Krajina, jež představuje v seriálu Českou republiku, se ve skutečnosti nachází v Německu poblíž zámku Hohenschwangau pod názvem Alpsee Lake. (Worlik23)
  • V příběhu se objeví sci-fi knihy "Ilustrovaný muž" Raye Bradburyho (ve scéně s kresbami v kabině) a "Měsíc je drsná milenka" Roberta Heinleina (ve scéně v knihkupectví a posléze při několikerém čtení). V případně Heinleina byla ovšem použita edice z roku 1977, zatímco příběh se odehrává dříve. (cerdax2)

Reklama

Reklama