Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná žena zjistí, že globální streamovací služba zpracovala její život, včetně jejího tajemství, do dramatu, ve kterém hlavní roli hraje hvězdná herečka Salma Hayek. (Netflix)

Recenze (108)

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joan vůbec není hrozná, hrozná je televizní budoucnoust. Doma jsme sice přemýšleli, proč okamžitě nevypla/nezahodila mobil, televizi, nezrušila předplatné. Mohlo to rtedy být propracovanější, ale na druhou stranu je BM od začátku nízkonákladovka a to zrcadlo Netflixu, jak tu opakují ostatní, je opravdu dobrý. CCA 71%. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Start nové série Černého zrcadla za mě maximálně tak průměrný, nikoliv závratný a zvlášť zajímavý. V podstatě sledujeme příběh o marném boji proti umělému generování seriálů. Moje teorie, čím tento díl ohne mysl, se nakonec ukázala být správnou. Takže na jedno zhlédnutí fajn, ale od zbytku série očekávám mnohem víc. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Diel „Joan je hrozná“ obsahuje mnoho narážok na aktuálne témy. Je vtipné, že sa do nich nechal zatiahnuť aj somotný Netflix, hoci služba sa tu volá "Streamberry", nenechá vás na omyle, kam poukazuje. Asi aj toto je forma reklamy. Film nás upozorňuje na javy, s ktorými sa stretávame - niekedy len bezmyšlienkovito klikáme na odkazy „súhlasím s podmienkami“, lebo sa nám ich nechce čítať. Bojujeme s faktami a absurditami – čo je dnes ešte pravda z obrovskej masy zverejňovaného obsahu? Ako sa z toho nezblázniť a ako si vytriediť pravdivé a podstatné? Koľko z môjho súkromia sa dá pospájať, verejne dohľadať a mohlo by mi to ublížiť? Poučenie: Ani exkrementy ich nedokážu zastaviť! Pobavilo, že sa na film nechala nahovoriť aj Salma Hayek  (dokázala si uťahovať zo seba, aj z kamarátky Cate Blanchet). ()

fhe_verdict 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smutny uvod novej serie. Prva hviezda je za to ze v seriali ktory je dystopicky a predstavuje hrozy buducho sveta su vsetky vztahy farebne a LGBTI. Nemyslim, ze to tvorcovia zamyslali, ale je to caro nechceneho a hrozna predstava. Druha hviezda je za Michaela Ceru. K pribehu. Ten ma sice zaujimavy namet, ale vnutorna logika mu absolutne chyba. Napad, ze ak bez precitania odkliknes suhlas s pouzivanim telefonu tak to moze mat vazne neziadane nasledky je zaujimavy. Avsak ak by sa to aj hocikedy v buducnosti stalo tak by v ziadnom pripade nemohol viest k nasmu pribehu. Inak povedane je to fantasy pribeh, kde sa moze udiat hocico, ale nie je to dystopicky serial z buducnosti, ktory by sa raz stat mohol. V prvych seriach Black Mirror boli pribehy domyslene a teda by sa pri splneni vstupnych predpokladov mohli odohrat. V tomto pribehu by stacilo, aby sa zena, ktora hlada riesenie z bezvychodiskovej situacie, ze jej telefon posuva zivot televiznej spolocnosti na sfilmovanie jednoducho zbavila svojho telefonu. A zrazu sa cely pribeh zosype. A ci by ju to napadlo? Nuz aj ked budu ludia v buducnosti sprostejsi ako dnes tak az taky sprosti nebudu. ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na mě to fungovalo. Epizoda skrze svou kreativitu a nápad spojit spousty odkazů na ostatní epizody do jedné fiktivní appky nabízí hypermeta epizodu, která zceluje celý Black Mirror universe dohromady a diváka to rozhodně ponoří ještě více a těší se z toho. Samotné téma je velice aktuální, protože zrovna v tuto chvíli se v Americe vedou protesty organizace WGA a scénáristi mají jako jeden z hlavních bodů právě obavu z nastupujícího AI a jeho posedlosti, či ovládnutí kultury jako takové. Satirické až sitcomové pojednání o tématu bylo moc fajn a dává to smysl, pokud to tedy Brooker konzultoval s gigantem a ten k tomu má takový postoj, jaký z epizody vyzařuje. S openingem BM po 4 letech jsem spokojený a těším se, co bude dál. (btw: Pro mě poměrně neznámá Annie Murphy byla moc fajn a inspirace u Harley Quinn byla tou správnou volbou) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Animovaný titul „Rowdy and Peanut“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na interaktivní film od Netflixu s názvem Cat Burglar (2022). Objevují se zde postavy Rowdy a Peanut a scénář měl na svědomí také Charlie Brooker. (jirikzaboj)
  • Reality show s názvem „Hot Shot“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu Patnáct milionů meritů (2011), ve které je tahle show klíčová pro účastníky, kteří se chtějí vymanit z monotónního cyklu života. (jirikzaboj)
  • Pořad „Finding Ritman“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na postavu slavného herního vývojáře Colina Ritmana (Will Poulter), která se objevila v interaktivní epizodě Black Mirror: Bandersnatch (2018). (jirikzaboj)

Reklama

Reklama