Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná žena zjistí, že globální streamovací služba zpracovala její život, včetně jejího tajemství, do dramatu, ve kterém hlavní roli hraje hvězdná herečka Salma Hayek. (Netflix)

Recenze (108)

Metuje 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka na styl Inception mě zaujala na první pohled a nutila nebrat do ruky telefon nebo jiný rušitel pozornosti. Myšlenka tajného nahrávání telefonem ve spojení s přijetím podmínek používání mě napadla, ale obratem jsem ji zavrhl kvůli sekvencím, kdy u sebe hlavní hrdinka telefon neměla, přesto bylo její jednání věrně zobrazeno ve fiktivním seriálu. To je jediný důvod, proč jsem nedal plný počet. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Diel „Joan je hrozná“ obsahuje mnoho narážok na aktuálne témy. Je vtipné, že sa do nich nechal zatiahnuť aj somotný Netflix, hoci služba sa tu volá "Streamberry", nenechá vás na omyle, kam poukazuje. Asi aj toto je forma reklamy. Film nás upozorňuje na javy, s ktorými sa stretávame - niekedy len bezmyšlienkovito klikáme na odkazy „súhlasím s podmienkami“, lebo sa nám ich nechce čítať. Bojujeme s faktami a absurditami – čo je dnes ešte pravda z obrovskej masy zverejňovaného obsahu? Ako sa z toho nezblázniť a ako si vytriediť pravdivé a podstatné? Koľko z môjho súkromia sa dá pospájať, verejne dohľadať a mohlo by mi to ublížiť? Poučenie: Ani exkrementy ich nedokážu zastaviť! Pobavilo, že sa na film nechala nahovoriť aj Salma Hayek  (dokázala si uťahovať zo seba, aj z kamarátky Cate Blanchet). ()

Reklama

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joan is Awful tuhle sérii rozjel bezchybně a je to za mě jedno z těch top nejaktuálnějších témat Black Mirror. Děsivá, bohužel už brzy, realita deepfaků, ať už nás nebo celebrit a nezpomalující a nebezpečná pokročilost AI, která vám bude vytvářet content na míru, čehož bychom se fakt měli obávat, protože i když se to zatím nezdá, tak k tomu pomalu ale jistě spějeme. Pozor by člověk tedy měl především dávat, komu a jakým stránkám povoluje nakládat s jeho daty a údaji, jako to bylo krásně vidět tady se Salmou Hayek a jejím právníkem. Skvělý výkony všech herců a i komická stránka dost potěšila. Hlavní myšlenka té show Joan is Awful mi strašně připomíná ty facebook války před 10 lety, kdy někdo o někom postnul nějakej drb a už to jelo samo :D ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tradicí, že každá třetí série začíná ženou, která narazí, pak narazí znovu a pak se to s ní veze takovým způsobem, že mi jí musí být líto, ať by provedla cokoliv. Nosedive byl nekompromisní natolik, že mě frustroval, Joan je nápaditější, praštěnější a v rovině meta tak nadnesená, že ji stavím o schod výš. Zároveň je ale natolik závislá na aktuálních tématech v čele se streamovacími službami, že jí hrozí, že snad z celého cyklu zestárne nejrychleji. O to víc jsem si ji ale užil právě teď. ()

exree 

všechny recenze uživatele

Roky čekání a další řada je konečně tady. Juchu. První díl je v podstatě v pohodě, ale… asi jsem na ní čekal moc dlouho. Rozjezd je pomalý a upřímně jsem se po pár minutách začínal nudit, každopádně bylo osvěžující vidět Streamberry a trochu netflixovské sebereflexe. Koncept epizody je fajn a docela jsem se bavil. Co mě ale trochu zklamalo je konec. Proč měli tvůrci potřebu naservírovat finálmí myšlenku na stříbrném podnose? Myslím si, že by bylo výrazně zajímavější nechat konec více otevřený, aby si divák mohl vytvořit vlastní teorie o realitě a simulaci (a jeho roli v obou). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Seriál „The Callow Years“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na úplně první epizodu seriálu Národní hymna (2011), ve které se jmenuje premiér Spojeného Království Michael Callow (Rory Kinnear). (jirikzaboj)
  • Titul „On a Roll“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu Rachel, Jack a Ashley Too (2019), ve které si hlavní roli fiktivní zpěvačky Ashley zahrála Miley Cyrus a její titulní píseň měla název právě „On a Roll“. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama