Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Loch Henry (S06E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Loch Henry

VOD (1)

Obsahy(1)

Při natáčení přírodopisného dokumentu v ospalém skotském městečku narazí mladý pár na pikantní příběh provázaný se šokujícími událostmi z místní historie. (Netflix)

Recenze (82)

zamukooo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako epizoda nějakého kriminálního seriálu by mi to přišlo celkem zajímavé. Rozuzlení bylo pro mě překvapivé, nečekala jsem ho. Ovšem je otázka, co to dělá v Black Mirror? Pochopila jsem, že seriál nekritizuje pouze moderní technologie, ale co přesně seriál kritizuje tady? To, že pro lidi jsou mnohem zajímavější dramatické až drastické příběhy než pozitivní příběhy? To není nic nového, na to seriál poukazuje už mnohem dřív (Národní hymna, Patnáct milionů meritů, Joan je hrozná…). Je fakt, že závěr je povedený. Bohužel celé epizodě škodí to, že obsahuje dost hluchých míst, na můj vkus se to celé strašně vleče. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadávky, nadávky, nadávky, neúcta mladej snúbenice k bielej staršej žene, nádejný filmový autor ktorého nikto nepozná, policajti ktorí by sa starali o ukradnuté vajcia iba keby ich ukradla černoška (realita o ukradnuté vajcia, ktoré na vidieku kradli aromáci sa policajti nestarali ale už aj oni sú hnilý kradnú sliepky, zemiaky či vajíčka) predstavujú povinnú kvótu liberálneho Netflix kreténizmu. Odhliadnuc od toho dostaneme výborný príbeh s perfektným twistom a na pomery Black Mirroru takmer "hororovú" zápletku, technológie išli bokom a dopadlo to nadočakávanie dobre. ()

Reklama

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda v řadě, kdy se Netflix rozhodl tak nějak udat sebereflexi a domluvit se s Brookerem, ať to zpracuje do nejnovější série. True Crime dokumenty frčí hrozně moc, každý je miluje a například nedávný seriál o Dahmerovi byl vyloženě hit, z kterého se stál okamžitě meme formát a modla internetu. Nejkurióznější na tom je, že mnohdy se diváci stávají fanoušky těchto vrahů a glorifikují je do nebes. Seriály dostanou ocenění, režiséři poplácáno po zádech a jede se dál, nikoho už zákulisí obětí zločinu nezajímá, jen ty šílenosti a jak moc skvěle a gore zvraty to má. Epizoda mi lokacemi a stylem natáčení připomněla mojí oblíbenou Crocodille a lze tam spatřit inspirace už při prvním záběru a následné scéně v autě. Navíc miluji to propojování univerza a pomrknutí na starší epizody. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už druhý díl v řadě, kterým si Netflix dělá srandu sám ze sebe? Hlavní záhadou tady není, co přesně se stalo před lety v malebné vesničce, ale jak to souvisí s tématem seriálu - temnou stránkou technologického pokroku. A odpověď mě neuspokojila, stejně jako absence nějaké zajímavé haluze. Přes to a přes předvídatelnost thrillerové zápletky je to slušně napínavé a má to správně nepříjemnou atmosféru. Ale v téhle antologii bych se bez toho obešel. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je celkem škoda, že epizoda s asi nejhororovějším nádechem v rámci celého Black Mirror nakonec nejde příliš do hloubky a spíš klouže po povrchu, oproti tomu si ale drží úctyhodnou atmosféru a každému musí být jasné, že novodobého Blair Witch se tu nedočkáme. V rámci celovečerní stopáže bych ale tenhle příběh, o něco víc rozvětvený, velmi rád uvítal. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě se opět objevuje fiktivní streamovací služba Streamberry a dokument „Loch Henry“ měl zpracovat dokumentarista, jenž režíroval dokument „The Callow Years“, který se objevil již v epizodě Joan je hrozná (2023) jako reference na pilotní díl Národní hymna (2011). Je zde zmíněn i dokument „Junipero Dreaming“. Znamená to tedy, že epizoda se opět odehrává v univerzu několika epizod z dřívějška. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno