Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Mazey Dayová (S06E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Mazey Day

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoufalá hollywoodská hvězdička se snaží vyrovnat s následky nehody a dělá, co může, aby unikla smečkám dotěrných paparazzi. (Netflix)

Recenze (80)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabé, veľmi slabé a nádherne Netflixovské. Biely majiteľ domu má problém komunikovať s MLADOU SEBAVEDOMOU ŽENOU, všetci paparazzi muži, belosi sú svine, biely neschopní policat nevie strieľať a tu - čuduj sa svete afroamerická čierna alfasamica všetkých premôže. Až v poslednom zábere sa na dve sekundy alfasamica premení na hyenu...ako súčasť série Black Mirror obrovské sklamanie, nepomohla ani Uta Briesevitz ktorá teda vo Westworlde či v Stranger Things dokázala príjemne prekvapiť. Toto ak by bolo v sérii In to the Dark dal by som 3*, v Black Mirror lepšie dve, pravdepodobne to jeden z najslabších kúskov BM vôbec. ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, chápeme. Paparazzi zkrátka nemají funkční morální kompas. A to i v případech, kdy se bojuje o život, či vidí něco nadpřirozeného. Cíl je jasný. A ta paralela mezi nimi a finálním odhalením je vlastně smysluplná. Ale dalo se to zpracovat daleko lépe. Výhoda Black Mirror je zároveň i nevýhodou a fanoušci zkrátka očekávají tu nejvyšší kvalitu. Mazey Day má brakový nádech, možná i cíleně. Jsou tu aspekty a inspirace mysteriózních fantasy seriálů minulé dekády, či přímá inspirace ságy Twilight.  (důkazem může být výběr písně Supermassive Black Hole od Muse, která hrála v baseball scéně prvního dílu a dnes je pro cílovku kultovní záležitostí) Potěšilo malé pomrknutí na ČR, i když tam byly nějaké chybky. Tvůrci to u nás mají nejspíš rádi. Celkově ale průměrnější epizoda, která má ale potenciál a jasný vzkaz pro všechny hady s foťáky. PS: velice líbivý moment byl, když plno foťáků blikalo přímo z obrazovky a divákovi to bylo stejně nepříjemné, jako celebritám a mohl skrze tenhle zážitek procítit, jak moc otravné to musí být. ()

Reklama

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mazey Day je kontroverzní a problematická. Na jednu stranu kvituji snahu o symboličnost oproti mnohem názornějšímu přístupu klasického Black Mirror. Na druhou stranu je celá epizoda jen rutinní béčkový horor jak vytržený z úplně jiného seriálu, s nezajímavými postavami a dějem, který by stěží vystačil na 30 minut... SPOILER Tak jako tak, moje slabost pro vlkodlačí horory a přímočarý gore závěr tuto epizodu v mých očích táhnou o stupínek nahoru. P.S. Čeští policisté bizarně pobavili. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevadí, že sa tvorcovia tentokrát chceli priblížiť skôr k hororovému zážitku. Lenže vzniklo niečo nudné, prehnané až chaotické, napätie rozložené do posledných desiatich minút a vôbec - pre mňa trápny námet... vôbec ma nedokázali presvedčiť. Pobavili ma zábery z Česka, to fakt? Mohli natočiť rovno na arizonskej púšti. Ale nad tým si okrem Čechov a Slovákov asi nikto neláme hlavu. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle slátanina by se nahodila ani do American Horror Story. Myšlenka udělat storyline s paparazzi nebyla zlá, ale ke konci se to absolutně vymklo z kontroly a vzniklo z toho toto. A navíc se to ani nedalo sledovat, kvůli těm otravným bleskům. Cením alespoň jednou hvězdou za zmínku ČR (která ve skutečnosti byla Německo, viz. sekce Zajímavosti) a trochu jiného doktora Babiše, než známe my. Suma sumárum: nejméně kvalitní BM co jsem viděl. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Krajina, jež představuje v seriálu Českou republiku, se ve skutečnosti nachází v Německu poblíž zámku Hohenschwangau pod názvem Alpsee Lake. (Worlik23)
  • Při scéně v České republice můžeme vidět policejní auto ještě se starým zeleným pruhem. Auto má však červený i modrý maják. V té době ale všechny složky IZS používaly pouze majáky modré. (Scelleton)
  • V první části epizody herečka Mazey Day (Clara Rugaard) natáčí film v České republice. Když ji řidič odváží pryč, přijedou k uzavřenému tunelu, kde stojí česká policie s Octavií. Policista řidiči česky řekne, že to musí objet. Na ukazateli je napsáno: „VSSI BLOD,“ což má značit Vyšší Brod. (bejbous)

Reklama

Reklama