Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 1 (2011) (série)


Celá tvá minulost (S01E03)

(epizoda)
  • Velká Británie The Entire History of You

VOD (1)

Obsahy(1)

V příběhu Celá tvá minulost se přeneseme se do blízké budoucnosti, ve které jsou veškeré naše vzpomínky uloženy na hard discích implantovaných přímo v lebce. Své vzpomínky si tak můžeme donekonečna přehrávat, zpomalit a dokonce podle libosti přibližovat do nejmenších detailů na domácích projektorech. Liam, nervózní mladý právník, podezřívá svou ženu Fionu, že je mu nevěrná s podlézavým sukničkářem Jonasem. Poté co důkladně prostuduje své klipy, Liam v opilosti napadne Jonase a Fionu a donutí je ukázat záběry z jejich vlastní paměti, aby dokázal, že ho spolu podvedli. Sice má pravdu, ale stojí mu to za to, když ztratí ženu kterou miluje? (HBO Europe)

(více)

Recenze (105)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalejší rozjezd, skvostný dojezd. Dnešní moderní svět, který se nad sebou už nikdy nezamyslí. Vlak odjel, příležitost nastoupit do dalšího je mizivá. Třetí epizoda úvodní série těží z paměťového implantátu, který umí přehrát veškeré vzpomínky. Dají se zopakovat, zpomalit, přiblížením se podívat na detaily, okořenit si jimi sexuální život. Ale i smazat. A dá se kvůli nim rozbít vše, co si postavy vybudovaly. Přesvědčí se o tom nervózní mladý právník a jeho lži „skrývající“ manželka. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O tom, kam môže dôjsť posadnutosť. A hlavne keď Vám k tomu dopomáha technológia, ktorej dôsledky si nevieme predstaviť. Inak povedané, keď vývoj technológií napreduje rýchlejšie než ľudské uvedomenie a schopnosť sa s ňou vysporiadať, aby naše problémy neboli znásobené technickými hračičkami. Toby Kebbell je týpek. Videl som ho v Rock n Rolle a teraz tu. Vždy zaválel. Výborná časť. Pozrel som si ju znovu po nejakých 8 či 9 rokoch a stále to je pecka. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehce nadhozená myšlenka, dobře zpracovaná, jen, přišlo mi, nevytěžila z dané situace maximum. Představil jsem si svět, ve kterém by okamžitý přístup k zaznamenaným vzpomínkám byl možný a společenské změny by, myslím, byly mnohem výraznější. Chápu, že tak to u chytrých nápadů bývá - místo krátkého dílu se pak nabízí třeba seriál, že. ()

ZeldaZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokoukal jsem 3.díl a opravdu tomu nemůžu dát víc. Všechny dosavadní díly mají sice zajímavou originální myšlenku ovšem zabalenou v tak nudném, všedním a nezajímavém příběhu, že mě to vůbec nebavilo. Nehledě na logický nesmysl ve vyústění tohoto dílu, kdy stačilo použít tlačítko začínající na "D..." namísto nesmyslně dramatického počínání. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý námět, jako bývají všechny zatím, opět ukazuje jistý obraz společnosti a člověk se zamyslí nad tím, jak je to nyní, jak to může být, jestli by chtěl nebo nechtěl, jak se to dá zneužít. Nicméně, nějak extra mě to nechytlo, nebylo to tak... jak to říct... pobuřující, silné, skličující, očividné... Zdá se mi, že díl jedna nasadil laťku vysoko a nyní se nedaří úplně navázat. Určitě je fajn to vidět, ale nevzalo mě to tak. Howgh! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Súčasťou rozhovoru na párty je aj diskusia o nespoľahlivosti spomienok. Pri prehrávaní spomienok na párty sú medzi zobrazenými spomienkami a pôvodnou scénou úmyselne zobrazené jemné chyby v kontinuite. (Arsenal83)
  • V roku 2013 si Robert Downey Jr. vybral túto epizódu ako potenciálny námet pre natočenie filmu. Napísať ho mal scenárista epizódy Jesse Armstrong, ktorý v roku 2018 priznal, že z projektu zišlo. (Arsenal83)

Reklama

Reklama