Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 2 (2013) (série)


Přijdu hned (S02E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Be Right Back

VOD (1)

Obsahy(1)

Část Přijdu hned vypráví o mladé dvojici, Marthě a Ashovi, kteří se odstěhovali do zapadlého venkovského domku, kde žili Ashovi rodiče. Ash je zvyklý denně trávit čas ve společnosti sociálních sítí a telefon má snad přirostlý k ruce. Marthě to nijak zvlášť nevadí, miluje ho a oba se těší na jejich nový společný život. Druhý den po nastěhování je Ash při vracení pronajaté dodávky zabit. Na pohřbu vypráví Marthě její kamarádka Sarah o nové službě, díky níž mohou lidé zůstat v kontaktu se zesnulými. Prostřednictvím historie jeho internetové komunikace a profilech na sociálních sítích může Ash znovu "ožít", což má pomoci truchlícím pozůstalým. Martha je tímto konceptem znechucena a nechce s ním mít nic společného. Rozhodne se zůstat ve venkovském domě, přestože její izolace dělá sestře Naomi starosti. Jednoho rána přijde Marthě e-mail od Ashe - Sarah zajistila onu službu. Martha zuří a e-mail vymaže. Jenže pak zjistí, že je těhotná a naplní ji samota a zoufalství, a tak se rozhodne promluvit s "ním"... (HBO Europe)

(více)

Recenze (94)

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z epizod zabývající se smrtí, pomíjivostí a zálohováním lidí, partnerů, životů… a otázkou, co je opravdové. Už nyní žijeme (bez výčitky) virtuální životy a vztahy, máme virtuální osobnost, vytváříme virtuální stopy. Milá a hodná epizoda o truchlení. Nicméně… kolik z nás žije virtuální vztah s fyzickou osobou, která ve skutečnosti není autentická, sice živá, ale virtuální, ať už tím, že žije více na síti, než face to face, nebo tím, že je jen jakousi kopií přání a tužeb ostatních a nevyjde ze svého továrního nastavení… ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kde ostatní seriály končí, Black Mirror začíná. A to je snad největší předností tohoto dílu. Zatímco u jiných děl je ono téma (introdukce postav a jejich vztahu, náhlá smrt jednoho z nich, smiřování se se smrtí partnera) roztaženo do celovečerního formátu, zde se odehraje během 13 minut. Tvůrci se zamýšlí, co se stane dál, a pak ještě kousek dál... "Přijdu hned" zřejmě nebude nejsilnějším dílem seriálu, hlavně proto, že námět o blízkém člověku, co se vrací ze záhrobí poněkud pozměněn, člověk zná i z jiných zpracování (např. Kingův Řbitov zviřátek). Přesto díl za dokonalou první sérií příliš nezaostává; opět jde o téměř hororově sugestivní pohrávání si s myšlenkami "co by kdyby". ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda druhé řady mi pro změnu připomněla povídku Opičí tlapka, ve které si matka přeje návrat mrtvého syna. Zrovna jsem chtěl zrušit svůj Facebook, což by mi snad nezabralo víc jak půl roku, ale včas jsem si uvědomil, že žádný nemám. Na druhou stranu jsem se tak asi připravil o jedinou možnost reinkarnace. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ona a on. Ve venkovském domě. Zdá se, že spolu chtějí spojit zbytky svých životů, jenže on umírá. A tehdy, ostatně jako při předchozích dílech, přijde poměrně zajímavá myšlenka. Co když díky hype super cool službě zůstaneme se zesnulými v kontaktu? Její milý totiž při každé volné chvíli ťukal do mobilu, sdílel, reagoval, prostě žil sociálními sítěmi, tudíž díky jeho veškeré internetové komunikaci může hlas na druhém konci znít, přemýšlet, reagovat či vtipkovat tak, jak její zesnulý. A technologie dokážou jít ještě dál. Co když nemusí jít pouze o hlas? Jenže náhradník vyprofilovaný dle předchozího internetového chování nikdy nebude originál. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námet nič nové pod slnkom. Už som ho videl viackrát od Star Treku po neviem čo. Mení sa len tá vec, ktorá nahrádza zosnulú osobu. Raz je to robot, potom klon. Teraz nejaký divný mix, ktorý má byť akože uveriteľný, že by niečo také mohlo vzniknúť v najbližšej budúcnosti. po hereckej stránke to je stále kvalitné, ale týmto námetom by bodla celovečerná stopáž. Stále častejšie začínam mať pocit jak keby som sledoval film, ktorý mi v polovici niekto vypol. Akurát to náhodou stihli narýchlo nejako uzavrieť a tentoraz to rozhodnutie hlavnej hrdinky príliš vierohodne nevyznelo. 6/10. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Služba s názvom "That can be my next tweet!" ("To môže byť môj ďalší tweet") existuje od roku 2013. Analyzuje užívateľov twitterový stream a pokúsi sa vytvoriť tweet, ktorý by mohol napísať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama