Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (181)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť skvelá epizóda. Tentokrát o dievčine vo svete, v ktorom sú ľudia hodnotený podobne ako aplikácie inými ľuďmi. Tvorcovia opäť nastavili laťku poriadne vysoko. Dočasný ban hlavnej postavy mi pripomenul moje bany od spoločnosti Malýmäkký a ich hernej konzoly Kiksboks jedna kvôli tomu, že človek povedal iným hráčom pravdu o tom, že táto neonacistická spoločnosť zvýhodňuje hráčov z bohatších krajín iba tak, lebo si myslia že sú nadradený iným národom. Skvelý rozhovor hlavnej protagonistky s vodičkou domiešavača a skvelý záverečný príhovor na svadbe najlepšej priateľky. Zase raz niet čo vytknúť. A čerešničkou na torte česky mluvíci auto... ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad světa, ve kterém rozhoduje bodové hodnocení člověka, je velmi svěží a vnáší do nové série čerstvý vánek. A že pro ono hodnocení platí jediné - přetvářka a neustálá snaha působit ve vší dokonalosti. No... Není tohle i odraz skutečnosti? Děj se dal nicméně odhadnout až do konce - že zkrátka dojde k nějakému uvědomění, či ne moc veselému vyvrbení, což je pro Black Mirror už klasikou. Co ale překvapilo, byla čeština v autě! To jsem opravdu nečekal a část bodíku dávám už jen tomuto milému překvapení a odkazu na naši malou zemičku a jazýček. Jinak? 4.1, víc neudělím. ()

Reklama

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalá predikce jedné z možných cest apartheidu ve společnosti. Nemáš dost vysoký kredit? Nemáš šanci dostat se do budovy či areálu, půjčit si auto, pronajmout byt, .... Nebylo mi příjemné to sledovat. Zatím (9/21) jsme pořád na rozcestí, ale mnohé z odboček, které byly ještě před nedávnem ve hře, začínají být zatarasené. :-/ ....... Potěšila čeština v autě i Kutil Tim. ()

Parabot 

všechny recenze uživatele

Vedle Fifteen Million Merits má nejoblíbenější epizoda Černého zrcadla. Jednak kvůli nosnému námětu - dobrovolnému uživatelskému hodnocení skrze sociální média a závislosti na něm ale také sekundárnímu jevu a fenoménu dnešní doby, o kterém píše třeba Byung-Chul Han. Ten představuje důraz na bezbřehou nekonečnou pozitivitu, vynucovaný zejména v korporátním světě, kdy se prostředí, v němž se člověk pohybuje, stává karikaturou lidského světa a připomíná spíš Lego příběh. V momentě, kdy vše potlačované silou vyhřezne ven, se daná osoba stává persona non grata. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto geniálně vystavěný díl. Cítím se lépe právě v tomhle směřování příběhů. Kdy se vlastně neřeší něco, co není není, ale něco, co už skutečně je, jenom se to trochu navýší, protože něco podobného jednou nakonec bude. Aby to působilo jako varování. A jo, to píšu jako někdo, kdo si uvědomuje, že by v tomhle světě byl odpadlík nejspíš s 1,2. Takže si tohle hlavně nikdo nečtěte. Ať vám taky nespadne hodnocení ;) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Když je Lacie (Bryce Dallas Howard) na přepážce letecké společnosti, její obrazovka naznačuje, že její let je z BPA do PMA. PMA má pravděpodobně být Port Mary, kde se koná svatba. Ve skutečnosti je IATA kód BPA pro Grumman Bethpage Airport v New Yorku a PMA je kód pro Pemba/Karume Airport na ostrově Pemba v Tanzanii, což je velmi nepravděpodobný cíl, protože následně Lacie říká, že se jedná o devět hodin jízdy autem. (KM Phoenix)
  • Kvůli tematice epizody si herečky Bryce Dallas Howard (Lacie) a Alice Eve (Naomi) zkusily jízdu s Uberem s tím, jaké dostanou hodnocení od řidiče. Howard dostala 4.8 z 5 a Eve 4.4 z 5. (hansel97)
  • Když na Lacii (Bryce Dallas Howard) ve vypůjčeném autě vyskočí české menu, tak ve slově „světla" je v překlep („svelta“). (Andy.222)

Reklama

Reklama