Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (181)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto geniálně vystavěný díl. Cítím se lépe právě v tomhle směřování příběhů. Kdy se vlastně neřeší něco, co není není, ale něco, co už skutečně je, jenom se to trochu navýší, protože něco podobného jednou nakonec bude. Aby to působilo jako varování. A jo, to píšu jako někdo, kdo si uvědomuje, že by v tomhle světě byl odpadlík nejspíš s 1,2. Takže si tohle hlavně nikdo nečtěte. Ať vám taky nespadne hodnocení ;) ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitní lidé. Vysoké čtyřky. Přesně takové ona nyní potřebuje. Ať to stojí, co to stojí. Důležité je čtyřhvězdičkové publikum. A na téhle svatbě bude „luxusní“ společnost. Obzvlášť, když družičkovskou řeč přednese právě ona. Jen aby z té přeslazenosti někdo nechytil cukrovku. Moderní technologie nás zničí. Ženeme se jako ovce, hřejí nás na srdci lajky, jakmile se jich objeví málo, panikaříme, hledáme cesty, snažíme se příště nabídnout/odhalit víc. Falešné úsměvy Bryce Dallas Howard jdou, líbila se mi moc, stejně jako vyznění téhle satirické povídky. Zamyšlení celkově (může se uplatit i na jiné oblasti) nad materialismem a falešnou společností. ()

Reklama

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Dost realistický pohled na nedalekou budoucnost, kdy lidé naprosto podlehli sociálním sítím a v honbě za "hvězdičkami" a "společenským uznáním" naprosto rezignovali na svou přirozenost a chovají se tak, jak si totalitní společnost žádá. Přikyvování a lezení do zadku je cestou za kladným společenským hodnocením a osoba s vlastním "nežádoucím" úsudkem je ocejchována značkou "nízkého sociálního statusu" a tím je buďto donucena k "nápravě" a návratu do "správných kolejí" a nebo je (v případě zatvrzelosti) společensky zavržena a jsou jí například odepřeny jisté jinak standardní služby nebo zakázán vstup do určitých oblastí. Bohužel je podobný obrázek již nyní k vidění například v Číně. Děsivé! 85% ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad ze žádné epizody BM jsem neměl takovou depku, jak právě z téhle. A to hlavně proto, že mám pocit, že svět, který popisuje, se k nám sakra rychle blíží a někde už to vesměs podobně funguje. Dám plný počet i přes to, že bych si zrovna tady představoval lepší konec - jako finálová katarze ok, ale čekal jsem, že se stane přece jen něco víc. Bryce je v upjatějších polohách úplně skvělá, ten závěrečnej výbuch jsem ji věřil už míň. PS je potěšující vidět, že pro tvůrce BM je Czech Republic zřejmě ta úplně největší prdel světa :-D ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalá predikce jedné z možných cest apartheidu ve společnosti. Nemáš dost vysoký kredit? Nemáš šanci dostat se do budovy či areálu, půjčit si auto, pronajmout byt, .... Nebylo mi příjemné to sledovat. Zatím (9/21) jsme pořád na rozcestí, ale mnohé z odboček, které byly ještě před nedávnem ve hře, začínají být zatarasené. :-/ ....... Potěšila čeština v autě i Kutil Tim. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Když hlavní hrdinka (Bryce Dallas Howard) jede vypůjčeným autem, na které jí zbyly kredity, je zmatená, protože v originálním anglickém znění na ni mluví navigace česky. Následně se na předním skle objeví ukázka z epizody Nahá Pravda (1995) ze seriálu Kutil Tim (od r. 1991), opět česky. (ČSFD)
  • Když na Lacii (Bryce Dallas Howard) ve vypůjčeném autě vyskočí české menu, tak ve slově „světla" je v překlep („svelta“). (Andy.222)
  • Herečka Bryce Dallas Howard (Lacie Pound) musela kvůli své roli přibrat 11 kilo. Epizoda se začala natáčet ve stejném roce, kdy byl uveden Jurský svět (2015), kde hrála hlavní roli, kvůli níž se musela udržovat v kondici. Když ji poté režisér epizody Joe Wright požádal, aby se pokusila přibrat na váze, odpověděla: „Consider it done“ („Jako by se stalo“). (imanicornyt)

Reklama

Reklama