Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 3 (2016) (série)


Zkušební verze (S03E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Playtest

VOD (1)

Americký cestovatel, který má hluboko do kapsy, se přihlásí na testování revolučního herního systému. Zjistí ale, že zážitky jsou až příliš skutečné. (Netflix)

Recenze (98)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod na můj vkus až příliš protahovaný. Než se něco opravdu začalo dít, uběhla polovina dílu jako nic. Každopádně jako případ poněkud odstrašující virtuální reality docela dobře zvládnuté. I když jsem očekával, že půjde o snahu diváka zmást neustálými přeskoky do toho, co „je“, či „není“ realita, nakonec mě vývoj děje dokázal překvapit. Ne tak perfektní díl, ale nezklamal. 70% ()

trickmaster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl byl perfektní! Pointa tohoto dílu spočívala především s nevyřešenými problémy s matkou. Ty ho nakonec dohnaly do ústraní a vesměs se veškeré nevyřešené problémy hromadící se v hlubinách duše týkaly právě vztahu s matkou. Ta ho nakonec také sama zabila. Tím, že hlavní hrdina nezvedl telefon matce hned a rozhovor s ní stále odkládal. Díky tomu se dostal až na hranici svých psychických sil a proto mu matka pořád a stále volala. Stačilo zvednout ten blbej telefon, možná by potom mohl žít, protože by se spojení třeba ani nepřerušilo, pokud by mu matka již nemusela znovu volat. Pointa tedy? Vždy zvedněte telefon své mamince 😁 ()

Reklama

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predvidatelnej konec hned od začátku. Většinou tyhle typy filmů se "simulací" koncej všechny stejně. Ale líbilo se mi, jak reagoval hlavní hrdina (vtipně i vyděšeně), nemluvě o narážkách na klišé v hororech ("Teď tam bude, že jo? 😅)... Povedený, ale něco málo tomu chybělo... Fakt málo, a mohlo to bejt supr. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poněkud pozvolný a poklidný rozjezd, od poloviny však unikátní psycho-hororová jízda, která musí být pro snad každého člověka fascinovaného strachem a hrůzou velmi dráždivá a stimulující. Pointa sice příliš nepřekvapí, ale její postupné odhalování je vystavěno solidně. Označení "hororové Inception" tuto epizodu vystihuje velice trefně. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hororovo ladený obohratý námet o schopnosti človeka rozpoznať hranicu medzi skutočnosťou a virtuálnou realitou. Proste niečo ako Fincherova Hra, Cronenbergov eXistenZ a kopa ďalších filmov. Naviac mi tu chýba nejaká pointa, ktorá by tomu celému dodala poriadne grády. Je to fakt len o tom, že maník testuje pokročilú videohru a divák sa má s ním báť klasických ľakačiek. No a hororová atmosféra tiež nie je nič extra, čo by ma vystrašilo. Takže celkovo to je len priemerný diel bez podnetu na zamyslenie. 5/10. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (14)

  • Když je vidět obálka časopisu, na které je Shou Saito (Ken Jamamura), CEO firmy Saito, můžete si v levém dolním rohu všimnout zmínku firmy Granular, která vystupuje v epizodě Nenávist národa (2016) jako výrobce robotických včel. (hansel97)
  • V epizodě je vidět logo „The White Bear“ z epizody Lovná zvěř (2013) jako QR kód na zařízení, které člověka přemisťuje do virtuální reality. (hansel97)

Reklama

Reklama