Reklama

Reklama

VOD (1)

Teenagerův notebook infikoval virus, který ho postavil před nelehkou volbu: vykonat rozkazy, které mu chodí v SMS, nebo riskovat odhalení jeho intimních tajemství. (Netflix)

Recenze (117)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné, poučné, vďaka záverečnému rozuzleniu, nevšedne "kruté". Nuž ale, rovnako ako nie je maľba ako maľba, či spev ako spev, ani inšpirácia v podobe "onanie", by mala byť v rámci medzí zákona, či? Mimochodom, už desaťročia starý frk je pravdou do neba voľajúcou, a to: "kto tvrdí, že si nikdy nehonil, honí si dodnes" ;) ()

Endurion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dílu Sklapni a tancuj není absolutně co vytknout. Pro pořádnou nálož dystopie tu nejsou potřeba žádné sci-fi implantáty v mozku, úplně stačí počítačový virus, esemesky a nějaký znuděný hacker na druhé straně. Přestože jde na poměry Černého zrcadla o velmi civilní díl, je to jeden z nejpůsobivějších a nejbizarnějších. Skvěle zahraný, kompetentně natočený (ostatně obojí je u tohoto seriálu standardem), ale především brilantně napsaný. ()

Reklama

Karbos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak si to shrneme, někdo vás natočí při autoerotice vy mu hned pošlete svoje číslo, utečete z práce vykradete banku a pak se pokusíte o sebevraždu a následně umlátíte chlapa k smrti WTF ?:D přemíra snahy šokovat je tu tak absurdní že i když se to snaží tvářit strašně drsně a reálně , zvrhává se to v parodii sama sebe. Buď se měli scénáristi spokojit s reálnějšími kontůrami a odvést s nimi lepší práci a nebo se to nemají snažit prodat jako autentickou reálnou situaci, která může potkat každého z nás :) ** *IDEOLOGICKÉ ZAMĚŘENÍ: 3/10 MÍRA ZÁVADOVOSTI: 4/10 viz profil ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám slov. Stejně jako v první epizodě celého seriálu se i zde podíváme na téma vyděračství, ale zase z úplně jiného pohledu, ale s rukopisem Black Mirror. V tomto případě bude mít konec ale mnohem větší dopad. Skvělé herecké výkony samozřejmostí (Bronn of the fucking Blackwater potěšil), přesah také, zatím nejlepší epizoda této série. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Konečně Netflix dokázal, že je tou správnou volbou na produkování nových epizod Black Mirror. Po prvním a druhém dílu 3. série jsem nebyl, i přes jisté režijní kvality, zcela přesvědčený, ale tímto třetím dílem mi Netflix připomněl vše, co mi přijde na tomto seriálu tak výjimečné a intenzivní. Dokázal ve mně probudit velmi podobné pocity jako u zcela prvního dílu tohoto seriálu, který ve mně ještě dlouho po shlédnutí rezonoval. Strach a beznaděj všech zúčastněných je zde tak skvostně podaný a uvěřitelný, až z toho mrazí. Zarážející je to o to víc, že svět prezentovaný v tomhle dílu není žádnou technologickou vychytávkou odlišný od toho našeho, a proto je vše ještě nepříjemnější a to v tom nejlepším slova smyslu. Vcítit se do né úplně kladných postav není problém. Vždy bylo pro Black Mirror výsadou neprezentovat postavy jednotvárně s jasně vykreslenou charakteristikou na ty hodné a zlé, vždy se postavy prezentovali jako skuteční lidé ve vší představitelné odpornosti a blahosklonnosti. Realističnost tohoto dílu je tím největším pozitivem. Dialogy nepůsobí uměle, vše je nám velmi povědomé a o to je to celé mrazivější podívaná s výborným završením, které celkový dojem ještě vyvyšuje nad pouhý nadprůměr. Hlavní postava byla nepříjemně lidsky zahraná mladým Alexem Lawtherem, který je pro mě opravdový herecký objev. Takovéhle ucelené, režijně i herecky dokonale zvládnuté epizody dělají z Black Mirror nejlepší seriál ve svém žánrovém odvětví. 9/10 ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Skladba hraná na konci tejto epizódy je „Exit Music for a Film“ od Radiohead. Pôvodne bola skomponovaná pre film Rómeo a Júlia (1996) a je jednou z najpopulárnejších skladieb na soundtracku tohto filmu. (Arsenal83)
  • Charlie Brooker v rozhovore uviedol, že táto epizóda prešla mnohými rôznymi verziami, pričom niektoré neobsahovali posledný zvrat ani niektoré Hectorove (Jerom Flynn) temné tajomstvo. (Arsenal83)
  • Dítě, které Kenny (Alex Lawther) předává, je Beatrice Robertson-Jones, dcera výkonné producentky Annabel Jones. Tvůrci měli totiž problém najít dítě, jehož rodiče by mu dovolili hrát ve scéně s perverzním podtextem. (griph)

Reklama

Reklama