Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 3 (2016) (série)


Sklapni a tancuj (S03E03)

(epizoda)
  • Velká Británie Shut Up and Dance

VOD (1)

Teenagerův notebook infikoval virus, který ho postavil před nelehkou volbu: vykonat rozkazy, které mu chodí v SMS, nebo riskovat odhalení jeho intimních tajemství. (Netflix)

Recenze (117)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné, poučné, vďaka záverečnému rozuzleniu, nevšedne "kruté". Nuž ale, rovnako ako nie je maľba ako maľba, či spev ako spev, ani inšpirácia v podobe "onanie", by mala byť v rámci medzí zákona, či? Mimochodom, už desaťročia starý frk je pravdou do neba voľajúcou, a to: "kto tvrdí, že si nikdy nehonil, honí si dodnes" ;) ()

moriero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tento díl píšu recenzi po mnoha letech, a protože jsem se dnes odhodlal si ho pustit znovu. A ve zpětném pohledu jsem prostě musel přidat jednu hvězdičku. Tehdy ve mně rezonovalo pouze jediné slovo: znechucení. Nad skoro každou zákrutou děje. A já rozhodně nevyhledávám snímky, které ve mně vyvolávají znechucení. Dnes jsem ale našel nové slovo. Destrukce. Dokonale vypointovaná oním vyděračem a dokonale zahraná dvěma hlavními protagonisty. A vlastně i ostatními pěšáky v této... ehm, hře na pravdu. A tak trochu i na pomstu oněm hříšníkům. A jak je něco dokonale ztvárněné, tak si to prostě nezaslouží průměrné hodnocení. Výš už jít nemůžu. Už ty 4 hvězdy byly vykoupené mým totálním rozložením na molekuly. Ta pátá by mě zabila. A páč naštěstí jen obrazně, vřele díl doporučuju. Aspoň v tom nebudu sám. ()

Reklama

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celou dobu jsem si říkal, že to, k čemu a jakým způsobem se ti lidé nechali dohnat, je horší než to, když se jim vysypou kostlivci ze skříně. Ale připusťte, že oni osobně to ohrožení vnímali skutečně jako fatální. Přistupte na tu hru. Pak je Shut Up and Dance skvělé. Pokud na ni ale nepřistoupíte, pak je spíš komickou parodií. A co se onoho sci prvku týče... V roce 2022, kdy jsem se díval, je kyberbezpečnostní vizionářství této epizody již dost zaprášené realitou. Ale asi jak pro koho. Moje žena si po shlédnutí přelepila kamerku na ntb náplastí s batmanem. ()

Endurion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dílu Sklapni a tancuj není absolutně co vytknout. Pro pořádnou nálož dystopie tu nejsou potřeba žádné sci-fi implantáty v mozku, úplně stačí počítačový virus, esemesky a nějaký znuděný hacker na druhé straně. Přestože jde na poměry Černého zrcadla o velmi civilní díl, je to jeden z nejpůsobivějších a nejbizarnějších. Skvěle zahraný, kompetentně natočený (ostatně obojí je u tohoto seriálu standardem), ale především brilantně napsaný. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od začátku se mi zdál tenhle díl jako nejslabší, nejspíš proto, že se vlastně nejedná o žádnou scifi z daleké budoucnosti, nicméně závěr to posunul opět nahoru. No a pointa? Hned jsem si řekla, že tu kameru na noťasu, kterou stejně nepozžívám, pro jistotu přelepím. A možná i uvážím, jestli je rozumné mít mobilní telefon.... Můj chlap ovšem na to, jak se rozmyslím, nečekal. Přelepil ji, ještě než doběhly závěrečné titulky. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Příběh byl zasazen do Spojených států Amerických, aby postavy měly lepší přístup ke zbraním. (griph)
  • Po epizodě Národní hymna (2011) jde o druhou epizodu, ve které se objevují pouze technologie ze současnosti. (hansel97)

Reklama

Reklama