Reklama

Reklama

Je rok 1987 a nesmělá mladá žena se v přímořském městě setkává s dívkou, která se umí bavit. Vzniká mezi nimi pouto, které jako by neomezovaly zákony času a prostoru. (Netflix)

Recenze (148)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco mezi třema a čtyřma hvězdičkama. Ze začátku mi to přišlo všechno takové nemastné neslané, i když jsem si několikrát přečetla obsah, stejně mi trvalo asi 30 minut než mi konečně došlo, co se to tam vlastně vůbec děje. Stopáž mi přišla zbytečně dlouhá, ze začátku šlo pouze o "romantické" seznamování, což mě nijak zvlášť nebere. Závěr sice hezký, ale na mě to bylo prostě moc přeslazená. Taková sci-fi romanťárna ... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelý námet s otrasnými postavami, ktoré mi nesadli. Pravdepodobne kvôli hereckému obsadeniu. Jak Gugu tak hlavne toho babochlapa Mackenzieho vôbec nemusím. Ich príbeh mimo virtuálneho sveta, kde ich hrali iné herečky na mňa fungoval oveľa lepšie. Rád by som si pozrel tento námet v celovečernom pojatí a so sympatickejším hereckým obsadením. 5/10. ()

Reklama

Joe321

všechny recenze uživatele

I pro mě je San Junipero nejlepším dílem. A ne kvůli opravdu kvalitnímu scénáři a příběhovému vývoji. Ne kvůli originálnímu zasazení nebo slušným hereckým výkonům. Pro mě je nejlepším dílem kvůli jeho optimistickému pohledu na technologický pokrok (když nechám stranou ono negativní, stejně jako v příběhu). Toto Black Mirror naprosto opomíjí, a nabízí pouze smutnou až dystopickou budoucnost, vzdálenou či bližší. San Junipero vidí v budoucnosti to lepší - možnost naplnění osobních tužeb, dosáhnutí na odepřené - a ukazuje ho v nejjednodušší možné formě - lásce. Proto tato epizoda tolik vystupuje. ()

mirror79 

všechny recenze uživatele

Za mě jednoznačně nejlepší epizoda ze všech sérií. Bravůrně zpracované po vizuální i herecké stránce, ztvárnění emocí, detaily podtrhující jednotlivé časové období (Time Crisis na automatech) a hlavně soundtrack. A teď nemám na mysli ty popové věci ale Clinta Mansella a především jeho Waves Crashing On Distant Shores Of Time, které se dokonce dočkalo i spousty remixů. Tenhle díl by klidně mohl být normálním filmem. Je v něm tolik všeho ... a to je super. Viděl jsem již několikrát a pokaždé se dojímám ... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdřív trochu nijaká lesbická romance, pak smutná, nostalgická pasáž, kterou to mohlo a snad i mělo být ukončeno. Jenže přišel trochu nadbytečný závěr...jakoby se tvůrci zalekli nechat diváka v depresích. Tím se maličko zpronevěřili konceptu Black Mirror, protože tentokrát jsou technologie víc pomocníkem a evolucí, než hrozbou. Ale rád jim to odpustím. Realita je depresivní už tak dost. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Charlie Brooker pôvodne zamýšľal, aby protagonisti tvorili heterosexuálny pár. Zmenil ich na pár rovnakého pohlavia, keď si uvedomil, akú hĺbku to príbehu pridá. (Arsenal83)
  • Jeden z nápadů byl, že Kelly (Gugu Mbatha-Raw) navštíví školku v San Juniperu plnou mrtvých dětí, avšak nápad neprošel, jelikož byl na příběh až příliš smutný. (griph)
  • Soundtrack tejto epizódy je do istej miery jedinečný v tom, že bol nakoniec vydaný na všetkých štyroch platformách počúvania: CD, digitálna verzia, vinylová verzia a kazetová verzia (posledné dve boli vydané s ohľadom k časovému obdobiu, v ktorom sa epizóda odohráva). (Arsenal83)

Reklama

Reklama