Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po prvním skutečném střetnutí s nepřítelem se u jednoho z vojáků objeví zvláštní technické poruchy a smyslové zážitky. (Netflix)

Recenze (91)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle to dopadne, když se jeden quest z Oblivionu natáhne na celou epizodu seriálu. Kdyby to aspoň nebylo tak doslovné! (Na konci bylo hodně legrační, že vrchní vědec vysvětluje dějiny ďábelského plánu na desítky let do minulosti náhodnému vojákovi - představuju si, že to je veškerá náplň jeho práce a objíždí desítky takových celý den.) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doposud nejslabší příspěvek v rámci Black Mirror; a to nejen třetí řady. Nejslabší však nutně neznamená špatný. Ne že by to jakkoli zaostávalo v myšlenkách či působivosti. V tom problém není. Pouze se chodí příliš dlouho kolem horké kaše. A to i v momentě, kdy je dávno jasné jakým směrem se to bude ubírat, k jakému rozuzlení i co se to snaží sdělit (zvlášť pokud jste viděli jeho Wipe 2015). Hodinová stopáž je tentokrát přestřelená, sedla by tomu spíše původní třičtvrtěhodinová z úvodních sezón. Ovšem větším problémem je finální doslovnost, kdy mají tvůrci potřebu vše p-o-l-o-p-a-t-ě vysvětlit (paradoxně zrovna v tak přímočaré epizodě, kde to tuplem není třeba). Tedy přesně to, čemu se s úspěchem veškeré předchozí příspěvky vyhýbaly jako čert svěcenému kříži. ()

Reklama

Sombreri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejmrazivějších dílů. Až mám strach, když si dávám dohromady souvislosti jak historické, tak současné. Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc vidím střípky okolo nás a po shlédnutí celé třetí série si myslím, že toto je jednoznačně nejpodstatnější díl, byť (domnívám se, že záměrně) snižován na významu. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vojáci jsou ovce, nástroje v rukou politiků. Jdou kam jim řeknou a tam vraždí a ničí na povel. Pomocí médií lze manipulovat i s civilisty a funguje to taky skvěle. Tento příběh tu manipulaci dovádí do extrému. Ukazuje, jak lze udělat z vojáků ještě lepší zbraně. A přestože je ten příběh předvídatelný, je ve své zvrácenosti velmi působivý. Snad i proto, že kdyby armády takový nástroj měly, bez váhání by ho nasadily davům dobrovolníků, kteří touží být ovcemi s povolením zabíjet. ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

vmývání mozků v armádě se děje celkem úspěšně i bez technologií, ale ani by mě nepřekvapilo, kdyby třeba Rusko už něco podobnýho chystalo. V každém případě silný díl, i když trochu průhledný, podobné věci už v pár filmech byly, ale Michael Kelly je jako vždy výborný a pro tyhle role slušne vystupujících hajzlů snad není možný lepší obsazení. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Jeden vojak má menovku Medina. Kapitán Ernest Medina bol postavený pred vojenský súd za svoju úlohu v masakre v My Lai. (Arsenal83)
  • Epizoda se natáčela 18 dní. (griph)
  • Jediná epizoda seriálu, která varuje jak před minulostí, současností, tak i budoucností. (griph)

Reklama

Reklama