Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po prvním skutečném střetnutí s nepřítelem se u jednoho z vojáků objeví zvláštní technické poruchy a smyslové zážitky. (Netflix)

Recenze (91)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Priemer. Asi to bude tým, že tento námet som videl v jednej časti Krajných medzí, kde na oblbovanie vojakov a ovplyvňovanie ich vnímania nepoužívali sofistikovaný softvér a systém vpravený do mozgu, ale drogu. Výsledok bol ten istý. Zlikvidovať druhú stranu a nemať z toho výčitky. Pretože, čo si budeme nahovárať, dejiny sú samé my a oni a sem-tam nás napadnú, alebo sem-tam my niekoho napadneme, však? Asi práve preto som z toho nebol nejaký na vetvi, lebo od začiatku som tušil, o čom to bude. Black Mirror bol pre mňa vždy príbehom, ktorý zaujme, je plný zvratov, originálneho nápadu, alebo aspoň lepšie spracovaného prevzatého nápadu. Toto bolo už niekoľkokrát omieľané a ešte k tomu dosť natiahnuté. Dalo sa to urobiť aj rýchlejšie. ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl mě vyloženě iritoval, pro mne nejhorší epizoda z celého cyklu Black Mirror. Mimo to, že rekvizity, včetně přileb, vypadají příšerně plastově a papundeklově, mne Men against Fire štval přehnanou délkou, nablblým dějem a předvídatelností. Jo, a jak výstižně rozepsal DaViD'82, taky ta doslovnost a zbytečné vysvětlování na konci epizody tomu moc nepřidalo, všechno totiž bylo úplně jasné. ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že jsem byla ze začátku maximálně zklamaná. Nejdřív stupidní romanťárna a teď obyčejná "zombie" apokalypsa? Říkala jsem si, že to jde s Black Mirror zase z kopce, ale pak přišel zvrat ... A to se přiznám, že jsem zůstala hledět s pusou otevřenou ještě několik minut po tom, kdy mi došlo, jak to vlastně je. Závěr naprosto luxusní, pointa velmi silná. Kdyby se toto někdy stalo realitou, vlastně by mě to vůbec nepřekvapilo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo by sa polemizovať o tom, že zabíjať sa medzi sebou ľudia v skutočnosti nechcú. Každopádne militaristické hlavy prišli s niečím inovatívnym, preventívnym, aby išlo všetko ako po masle. Svojim spôsobom majú svoju pravdu. Málokto z divákov ale s nimi bude súhlasiť. Riešenie je jednoduché, proste nechodťe nikdy do armády a nemusíte riešiť morálne dilemy podobného typu. Len teraz, keď sa s podobným vynálezom niekedy skutočne príde, tak pri pohľade na nejakých mutantov .....no nechcem spoilerovať, ale armáda by mala dať túto časť BM radšej do trezoru.... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá pointa a další vývoj je bohužel nesmírně průhledný. Z celého dílu se tedy velmi brzy vytratí jakákoli naděje na překvapení a mysteriózno. Na druhou stranu, celý snímek relativně dobře funguje v rovině podobenství. Je zde opravdu celá řada zajímavých symbolů, které připomínají dění i v současném armádním systému. Od absolutního vymývání mozku, přes přenastavování morálních hodnot až po tvorbu falešných nepřátel, aby vojákům svědomí dovolovalo hájit nemorální zájmy své drahé matičky vlasti. Myšlenkově se tedy nejedná o nic nového ani zásadně zajímavého. Příběh ve vás úžas nejspíš také nevzbudí. Plavíme se v těžce průměrných vodách. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Prvé scény boli natočené v boxoch na pretekárskej dráhe F1 Silverstone v Northamptonshire. (Arsenal83)
  • Jediná epizoda seriálu, která varuje jak před minulostí, současností, tak i budoucností. (griph)
  • Jazyk, ktorým hovoria civilisti, je dánčina. (Arsenal83)

Reklama

Reklama