Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po prvním skutečném střetnutí s nepřítelem se u jednoho z vojáků objeví zvláštní technické poruchy a smyslové zážitky. (Netflix)

Recenze (91)

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát BM šláplo poprvé (lehce) vedle. Ústřední myšlenka a poselství o manipulaci, lži a totalitě, která jedny chrání a druhé, se špatnými geny, hubí, je obzvláště při probíhající segregací lidí na očkované a neočkované (2021) dost mrazivá, ale zbytek je nedobře a předvídatelně udělaný. Ta romantická chvilka v zemljance je úplně na pěst., vysvětlující psycholog (nebo MASS kněz) je také na pováženou. A překlad názvu asi měl být Lidé pod palbou, ale asi by to vyzrazovalo až příliš z děje. Podle názvu jsem si myslel, že díl bude o nastupující ženské dominanci, čemuž odpovídaly i drsné vojandy, ale spletl jsem se. ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetky časti sa pomaličky začínajú dosť opakovať, iné sú len postavy a prostredie, ale myšlienka je podobná...a to ma mrzí a nudí. Pointu a rozuzlenie si môžete tak veľmi rýchlo domyslieť. Ako som bol z tohto seriálu spočiatku nadšeny, tak sa moje nadšenie stráca a po dalšej časti sa rozhodnem, či pokračovat vôbec v sledovaní. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průhlednější děj, ale aspoň se tvůrcům musí nechat povedená military akce. Dlouho to vypadá, že Men against Fire bude jenom jednou z alegorií na nacismus a Židy, ale na konci se dozvíme, že v zabíjení mutantů je něco víc. Poselství dílu ohledně eugeniky je ale přece jenom trochu sporné. Eugenika má špatnou pověst, ale z hlediska našeho druhu skutečně má něco do sebe a výběr zdravých genů v naší společnosti zkrátka bude hrát stále větší roli aspoň při umělém oplodnění, jinak brzy bude třetina homo sapiens mít sklony k rakovině a další k Alzheimerovi. Škoda, že tohle tenhle díl odmítl kvitovat. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bolo to dobre, no asi ide o jednu z najslabsich casti, hlavne co sa tyka tejto serie. Co je vsak v ramci Black Mirror slabe, tak vo vysledku to nemusi byt az tak zle. Nemozem ist na 3*, lebo koniec koncov ta premisa nema chybu. Tvorcovia to trochu zabili tym konecnym vysvetlenim, naco som v ramci Black Mirror nie az tak zvyknuty. Cudujem sa trochu, lebo by som povedal, ze v tejto casti to praveze vobec nemuseli robit. Pri inych epizodach som bol trochu aj sklamany, ked ten zaver nebol dokonale vysvetleny, no vdaka tejto casti vidim, ze lutovat uz nebudem. Mozno by ma zaujimalo, koho to vlastne chceli vyhladit? Ceresnickou na torte bola pre mna ucast Michaela Kellyho, ktory akoby zahral svoju rolu z House of Cards, prisiel, videl, vyriesil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo by sa polemizovať o tom, že zabíjať sa medzi sebou ľudia v skutočnosti nechcú. Každopádne militaristické hlavy prišli s niečím inovatívnym, preventívnym, aby išlo všetko ako po masle. Svojim spôsobom majú svoju pravdu. Málokto z divákov ale s nimi bude súhlasiť. Riešenie je jednoduché, proste nechodťe nikdy do armády a nemusíte riešiť morálne dilemy podobného typu. Len teraz, keď sa s podobným vynálezom niekedy skutočne príde, tak pri pohľade na nejakých mutantov .....no nechcem spoilerovať, ale armáda by mala dať túto časť BM radšej do trezoru.... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Prvé scény boli natočené v boxoch na pretekárskej dráhe F1 Silverstone v Northamptonshire. (Arsenal83)
  • Postava Sarah Snook má menovku Medina. Kapitán Ernest Medina bol postavený pred vojenský súd za svoju úlohu v masakre v My Lai. (Arsenal83)
  • Epizoda se natáčela 18 dní. (griph)

Reklama

Reklama