Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po prvním skutečném střetnutí s nepřítelem se u jednoho z vojáků objeví zvláštní technické poruchy a smyslové zážitky. (Netflix)

Recenze (91)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samotný priebeh story nijak výnimočný. No tá pointa a podstata ukrytá v tomto príbehu, tá je až ukážkovo zarážajúca. Vymývanie mozgov, nie len v armáde, ale i formou médií, je v dnešnej dobe silnejšou zbraňou, než jadrová hlavica. Neskutočne lži sa šíria takmer všetkými spravodajstvami, až ma prekvapuje tá tupota a primitivizmus ľudí, čo dokážu toto nie len vnímať, ale tomu ešte aj veriť. Ja som naozaj zvedavý, kedy sa všetci “zobudia” .. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čelit nepříjemné pravdě? Mutanty je třeba do jednoho vyhladit a chránit krevní linii (i se vzrušující noční odměnou), jenže po jedné z akcí na venkově jeden z vojáků pociťuje náhlé ztráty koncentrace a podivné „výpadky“. Pak přijde další úkol, který ještě víc zamíchá s kartami. A pochopíme funkci vojenského implantátu, o kterém netušil. Hrozně dlouho se chodí kolem horké kaše, hodina je dle mého zbytečně moc. A nakonec to není ani úderné, ani zajímavé. ()

Reklama

Sombreri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejmrazivějších dílů. Až mám strach, když si dávám dohromady souvislosti jak historické, tak současné. Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc vidím střípky okolo nás a po shlédnutí celé třetí série si myslím, že toto je jednoznačně nejpodstatnější díl, byť (domnívám se, že záměrně) snižován na významu. ()

palmovylist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavá a poměrně mrazivá vize genetické selekce, kontroly mysli a manipulace. Myšlenka je ale zabalená do vcelku průměrného "filmového" kabátu. Oceňuji zamyšlení nad volbou mezi klidnou nevědomostí a dlouhodobými pocity viny. Jistě velmi zajímavá musela být selekce rekrutů do armády :-D....65% ()

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průhlednější děj, ale aspoň se tvůrcům musí nechat povedená military akce. Dlouho to vypadá, že Men against Fire bude jenom jednou z alegorií na nacismus a Židy, ale na konci se dozvíme, že v zabíjení mutantů je něco víc. Poselství dílu ohledně eugeniky je ale přece jenom trochu sporné. Eugenika má špatnou pověst, ale z hlediska našeho druhu skutečně má něco do sebe a výběr zdravých genů v naší společnosti zkrátka bude hrát stále větší roli aspoň při umělém oplodnění, jinak brzy bude třetina homo sapiens mít sklony k rakovině a další k Alzheimerovi. Škoda, že tohle tenhle díl odmítl kvitovat. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Jazyk, ktorým hovoria civilisti, je dánčina. (Arsenal83)
  • Název epizody pochází z knihy historika americké armády S.L.A. Marshalla „Men Against Fire“. Marshall ve své knize tvrdí, že za druhé světové války vystřelilo na nepřítele v boji méně než 25 % vojáků. Toto tvrzení cituje v epizodě Arquette (Michael Kelly) ve svých konverzacích se Stripem (Malachi Kirby). Epizoda se původně měla jmenovat „Inbound“. (griph)
  • Jediná epizoda seriálu, která varuje jak před minulostí, současností, tak i budoucností. (griph)

Reklama

Reklama