Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti novinářky, která se stala terčem útoků v sociálních médiích, začnou zkušená detektivka a její technologicky zdatná pomocnice odhalovat krutou pravdu. (Netflix)

Recenze (110)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobnosť s Akta X? Nulová! Podstata i pointa so samotným snímkom, v podobe využitia včiel, bola absolútne odlišná. To že dáte vedľa seba dve totožné šialky, ešte neznamená, že sú obe z Ikei. Toto je však definitívne najlepšia sci-fi kriminálka, akú som kedy v živote videl. Fakt klobúk dolu! Normálne mám otvorenú papulu do korán, pričom v prípade tejto epizódy, sa nejedná o “short” spracovanie jednej z častí série “Black Mirror”, ale klasický “celovečerný film”. Odporúčam všetkým milovníkom sci-fi príbehov. ()

makakus 

všechny recenze uživatele

...a přitom stačila helma na motorku, plynová maska, respirátor, včelařský klobouk, tričko přes hlavu...  :-)  Taková zásadní díra v logice nepotěší. Navíc naprosto zbytečný závěr, konec měl přijít už v okamžiku vzletu roje za všemi těmi hejtry. Jinak v zásadě dobrý příběh na téma - cesta do pekel je dlážděná dobrými úmysly. 70 %. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektivní příběhy se o mě otírají jen zřídka, ale když se objeví nějaký povedený, většinou nepohrdnu. Brooker v dosud nejrozmáchlejším díle skládá poctu severským fenoménům poslední dekády a i přes příjemně znepokojivou atmosféru si ukusuje příliš velké sousto. Devadesát minut je v tomto případě skutečně nezvladatelná dávka, která potvrzuje, že hlavní tvůrce seriálu je chtě nechtě megaloman, který ve výsledku téměř pokaždé všechno přestřelí. Tentokrát se mě navíc pokouší přivést k šílenství tím, že si během vyšetřování jako vypravěč snad čtyřikrát vypomůže některou z postav, která jen vyjeveně zírá na monitor na nějakou právě pro tu chvíli průlomovou informaci a všem okolo nahlas sděluje, že teď už je případ konečně rozlousknutý. Black Mirror má něco do sebe, ale právě touhle unavenou poctou každé druhé kriminálce se mi definitivně poněkud zprotivil. ()

Don Kryspin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Základní nápad, ten základní rámec - ano. Dobré, aktuální téma, zajímavé. Ale to konkrétní provedení je strašně strašně hloupé. Trpěl jsem jak zvíře nad hloupostí všech postav, kterou jim bohužel scénárista musel vnutit, aby mohl dotlačit děj tam, kam chtěl... To opravdu nikoho nenapadlo to nejjednodušší řešení? - kombinéza, maska, skafandr, ... zabalit hlavu do kabátu, ... ach jo, to bolelo. :-( ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

#SherlockBezSherlocka. Skandinávská kriminálka uhlazená pro masové publikum. Hodina a půl hodně kvalitní televizní filmařiny, které podráží nohy uspěchané finále, které sice nedává při hlubší analýze smysl... ale já si opravdu užila jeho drsnou pointu. Každý čin má následek, i když si to kvanta anonymních chudáků na internetu ne a ne připustit. Tenhle hlavní nápad se mi velmi líbil, stejně tak úvodní mysteriozní půlhodinka, kdy opravdu nevíte, o co jde. Druhá polovina už je dramaturgicky trochu slabší, ale i tak udrží pozornosti do konce. Poslední dvě minuty si odmyslím, ty byly naprosto zbytečné a díl funguje lépe bez nich. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (14)

  • Když Karin Parke (Kelly MacDonald) sleduje televizi, je na ní zmínka o spuštění MASS Projectu armádou. Jedná se o projekt z epizody Muži pod palbou (2016), který upravoval realitu vnímanou vojáky. (hansel97)
  • Charlie Brooker uviedol, že niektoré postavy z tohto príbehu by sa v budúcnosti mohli vrátiť, takže ide o prvý diel série, ktorý mohol potencionálne vytvoriť pokračovanie. (Arsenal83)
  • V této epizodě mají lidé možnost tweetovat o jimi nejnenáviděnější osobě, které přejí smrt. Jednou ze zmínek na zdi za hashtagem #DeathTo je jméno vražedkyně Victorie Skillane (Lenora Crichlow), hlavní postavy z epizody Lovná zvěř (2013). Zmíněn je i Victoriin snoubenec a komplic Iain Rannoch (Nick Ofield), kvůli kterému Blue Colson (Faye Marsay) odešla od policie. Ke konci epizody je v novinkové liště na televizi vidět ještě titulek informující o tom, že se Victoria pokusila o sebevraždu ve své cele, naznačující, že pokus přežila a stále žije. Mezi hashtagovými trendy na Twitteru se pak objevuje #FREETHEWHITEBEARONE. (hansel97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno