Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (133)

Devilian 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně dost jiný díl BM, ale určitě ne špatný. Vytřískat z každé epizody mermomocí nějaké ponaučení by už vážně byla trochu nuda, tak proč si to nerozředit něčím trochu zvláštním? Ač naprostý konec nás přece jen může donutit se trochu zamyslet. Co se tomu už vůbec ale nedalo upřít, je skutečně precizní filmařina. Vybudovat v epizodě seriálu atmosféru (černobílo s téměř úplnou absencí hudby), kterou by mohl závidět leckterý celovečerák? I enjoyed it. ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

-2* pro mě nejslabší a naštěstí i nejkratší díl Černého zrcadla. Bez žádného nápadu a poučení je na útěku hlavní hrdinka před robotickými hlídači či co to je. Ani pointa tu nic nevysvětluje. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ najslabšie zo štvrtej série, čo v mojom prípade znamená, že idem prvý krát pod plný počet. Jediné ale, čo mi chýbalo k dokonalému šťastiu, je údernejšia záverečná pointa. Nedopovedanosť fungovania celého sveta je skôr plusom, mnohé ostáva na divákovej fantázii. Ale ako pozerám, asi to mnohým prekáža. Takže prekreslenosť fikčného sveta je nahradená atmosférou a zbesilým tempom, len som očakával menej sentimentálny koniec. ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prej že to nemá pointu a nápad. Tolik lidí to tady jeden po druhým papouškuje. :) Námět je super, a zpracovanej je dobře. Autonomní zbraně jsou čim dál aktuálnější téma. Robot byl možná trochu OP co se výdrže baterky a rychlosti dobíjení týká, ale v mnoha jiných ohledech zas tak daleko od reality nebyl. Postavy se občas chovaly trochu nelogicky (třeba šlapat na plyn ve snaze utýct před někým, kdo je ve stejným autě, asi nemá uplně smysl), ale kdo z nás je schopen si v okamžicích smrtelnýho ohrožení zachovat chladnou hlavu? Závěrečná pointa je možná ponurá, ale bohužel opět realistická. Dovedu si dost dobře představit, že radši než muset zbytek života žít jako štvaná zvěř, spousta lidí by radši zvolila snadnější cestu ven. ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je určitě zklamání, pokud by to nebylo black mirror, řeknu si fajn survival s celkem vypjatými scénami. Bohužel je to black mirror a když nedostanete alespoň nějaký mindfuck, konečné rozuzlení, z jakého důvodu se to či ono děje, tak jste samozřejmě zklamaní. Já bych to do úplných pekel neposlal, ale určitě jde o nejslabší díl seriálu. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Rozsypaná krabice bílých plyšových medvědů ve skladu odkazuje na epizodu Lovná zvěř (2013), kde podobnou hračku vlastnila Jemima (Imani Jackman). (hansel97)

Reklama

Reklama