Reklama

Reklama

VOD (1)

Na prašném úseku dálnice narazí turistka na muzeum, které vystavuje vzácné kriminální artefakty – a zneklidňující hlavní atrakci. (Netflix)

Recenze (89)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda je očistec pro čtvrtou řadu, neboť se zatím jednalo o nejslabší příspěvek v BM sérii. O to víc mě štve, že všechny mini příběhy by si zasloužily klasickou délku a jednalo by se o patřičné epizoda. Black Museum jako celek funguje fenomenálně a řadí se mezi top3 epizody celého seriálu. Má to krásně stísněnou, syrovou i surovou atmosféru, vydařený twist na konci a výborné herecké výkony. Přidejte si k tomu líbivý vizuál a dostanete zkrátka kvalitní počin. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každé muzeum má nějaký svůj tahák. Tohle kdesi v poušti vystavuje vzácné kriminální artefakty, ale mezi nimi je něco speciálního. Přesvědčit se o tom přijela i jedna osamělá turistka. Námět je načrtnutý ve stylu White Christmas, tedy víc příběhů, které spojuje nejen skličující atmosféra. Některé z těchhle tří by rozhodně utáhly vlastní epizodu, všechny drží nad vodou zajímavý nápad. Nakonec místy až groteskní díl s mnoha žánrovými úskoky, celkově palec nahoru. ()

Reklama

fallanga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší díl této série. Vlastně jediný díl, který kráčí ve šlépějích předchozích sérií. Díly jako jsou tento jsou ten důvod, proč mám Zrcadlo tak rád. Black Museum jsou 3 menší příběhy, které dohromady tvoří jeden velký a depresivní svět. Svou skladbou to hodně připomíná "White Christmas". Je to opravdu drsné, nechutné a je to to pravé Zrcadlo. Velmi mě potěšily i exponenty v muzeu, které jsou pomrknutím na minulé díly (maska White Bear, robotická včela, atd...). Snad největší plus ovšem vidím v tom, že se to odehrává ve světě, který jsme už viděli, a dost ho to rozvíjí. Tím správně odporným směrem, samozřejmě. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Nemálo mě vyděsilo, že tato epizoda tak trošku smrdí rozlučkovým dojmem. Já bych rád viděl ještě alespoň dvojnásobek současného počtu sérií, takže ať milí tvůrcové na nějaké ukončování laskavě zapomenou. Tentokrát se jedná a jakousi koláž tří příběhů, které se hezky protínají. Nápad s muzeem, kdesi v poušti, které nabízí mnoho předmětů z předcházejících dílů je určitě zajímavý a otevíral obrovský potenciál. Ve srovnání s dalšími díly je tento mnohem více vtipný a odlehčený. První dva příběhy byly hodně kvalitní. Ten třetí, kde se vše vlastně spojilo mě už příliš nezajímal a upečená opička ve mne žádný dojem nezanechala. Lepší tři kousky. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom fajn epizódka. Ale zakladá sa v mnohom na už predchádzajúcich príbehoch, z ktorých si veľa berie a dosť to pripomína White Christmas. Čo myslím v dobrom. Zopár príbehov, ktorých spája jeden biely kretén, ktoré sa nakoniec spoja v jedno. Nemôžem si ale pomôcť, je vidieť, že to kúpil Netflix. Neporovnateľne väčší percentuálny podiel u úchylákov, hajzlov a sadistov je na strane belochov a naopak najviac obetí je na strane Afroameričanov. Netflix ako vyšitý. Škoda, že to Brooker predal tomuto pošahanému gigantu. Verím, že zrovna táto časť mohla byť za 5. Ale stále more skvelých nápadov, zaujímavý príbeh a zopár prekvapení na koniec. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (14)

  • „Čierne múzeum“ je názov skutočného rozhlasového programu s Orsonom Wellesom, ktorý bežal v Spojených štátoch v roku 1952. (Arsenal83)

Reklama

Reklama