Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Staří kamarádi z vysoké školy Danny a Carl se potkávají ve virtuální realitě své oblíbené počítačové hry. Z nočních dýchánků se ovšem vyklube něco nečekaného. (Netflix)

Recenze (93)

collector 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemôžem uveriť, že som opäť prekvapený tým čo si pre nás tento seriál tentokrát pripravil. Skutočne bola 1.časť ukončená dajme tomu šťastne a nikto pri nej nemusel umrieť ani nemuselo byť nikomu ublížené ? Skvelý herec v hlavnej roli pridal môjmu celkovému dojmu. Rozhodne nepodporujem myšlienku, že všetko na čom táto časť stavia je akýsi vzťah medzi dvomi mužmi. Myšlienka je skvelá a koniec opäť prekvapivý. Po prvej epizóde sa nemôžem sťažovať. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku hlavne úsmevná epizóda o tom, že ľudia môžu podvádzať aj v alternatívnej realite a jeden by neveril, aké dvere do Vášho podvedomia môžete otvoriť. Aj také, ktoré Vás budú riadne šokovať a budete sa tomu vzpierať. A o tom, ako Vám to môže posrať manželstvo. Už len za ten vtip som tomu možno dal o hviezdičku viac, než si to zaslúžilo a virtuálnu realitu tu Charlie Brooker používa už x-tý krát, ale treba povedať že vždy s istým nádychom originality. Hlavne vďaka zápletke. Koniec trochu ujetý, hlavne teda štýlom, ako sa pani manželka na konci zachovala, aj keď ja by som to neporovnával s tým, čo urobil jej manžel, ale dobre. Ľudia sa dokážu zachovať rôzne a povedzme si to tak, že som podobné riešenia vo vzťahoch videl u známych častejšie, než by človek chcel. Ale teda nikto tam nešukal virtuálnu kočku, ktorú ovládal nejaký chlap. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začíná z toho bejt scénáristickej kolovrátek Černýho zrcadla; prostě si píchneš špendlík vedle ucha a můžeš cokoli. Tenhle díl má výhodu, že jeho téma je nesmrtelně ožehavý, všem nám tohle přijde zajímavý. A ať mi nikdo nekecá, že ne. Plus, co hodně kulhalo ke konci předchozí série, pointa sem dorazila ve formě. Jen asi bacha, s kým na to koukáš, na spoustě gaučích by to mohlo skončit tichou domácností. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvaja černošský priatelia, muži zažijú svoj najlepší sex v živote vo virtuálnej realite vo videohre a nevedia prísť nato, či sú homoklády. Nech je ako chce, politická korektnosť Hollywood ničí a ja k takýmto sračkám o tom, ako sa klátia dvaja kakaovníci aj keď jeden z nich je svojim spôsobom žena, o tom ako zoofilmý černoch kláti ľadového medveďa nebudem určite tolerantný. Už vôbec nie keď v tejto nacisticko-rasistickej epizóde nevystupuje ani jeden beloch muž (áno, mihnú sa dvaja kuchári). Dve vykradnuté epizódy (betatest,USS Callister) doplnené LGBT zápletkou nie sú odpad vďaka hudbe a úcte k sérii Tekken a Soul Calibur. A ak náhodou čsfd raz niekomu udelí titul za homofóba roka, budem nato pyšný. Nech žije rodina a zdravý rozum. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl se mi trefil přesně do černého. Výborně je tu vykreslená lákavá virtuální realita i fádnost běžného života. A řeší se tu otázka, na kterou nikdo nedokáže odpovědět správně. Je virtuální nevěra skutečná nevěra? Dá se s tím vypořádat různě, jak ukazují tyto konkrétní postavy. Jen to mohlo být přece jen o kousek kratší. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Podobný styl domů a oblečení naznačuje, že se epizoda odehrává na stejném místě a ve stejném čase jako epizoda Pád střemhlav (2016). (hansel97)
  • V této epizodě se opět objevují malá kulatá zařízení, která si postavy umísťují na spánky, aby vstoupili do virtuální reality. Podobná technologie byla použita již v epizodách USS Callister (2017), Černé muzeum (2017) a Krokodýl (2017) například ke hraní her, svědecké výpovědi či extrakci vzpomínek. (hansel97)
  • Hra, kterou dostane Danny (Anthony Mackie) jako dárek, je vyráběna společností TCKR. Jedná se o stejnou společnost, která stála za lékařským objevem umožňujícím cítit pacientovu bolest v epizodě Černé muzeum (2017). Stejná firma také vymyslela systém pro komatózní pacienty, který se používá v epizodě San Junipero (2016), kde se zkratka propašovala i do názvu baru Tucker's (bez samohlásek TCKR), ve kterém se dvě hlavní postavy pohybovaly. Firma se objevila také v epizodě Zkušební verze (2016), kde je zmíněna na obalu časopisu. (hansel97)

Reklama

Reklama