Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 5 (2019) (série)


Smithereens (S05E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Smithereens
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Londýnský řidič sdílené taxislužby unese zaměstnance společnosti provozující sociální média a vyvolá mezinárodní krizi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to čistých 70%, ale je to také zajímavá epizoda, která se soustředí spíše na několik aktuálních "palčivých" otázek než na nějaké upozornění na vývoj a směřování technologií. Chybí si nějaké extra vyústění něco šokujícího, ale některé dnešní záležitosti to ukáže v plné "kráse". Zase trošku jiný díl, ale slušný. Howgh! ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sci-fi prvek není, zde stačí surová realita nynějšího světa. Klasické vyjednávání policie s pachatelem, který má rukojmí, objeví se i kapánek předvídatelnosti. ALE tyhle menší neduhy jsou schovány za fantastické herecké výkony, které famózně ztvárňují řadu rovin, které se v tomto prostém, ale přesto skvělém příběhu nachází. Nejvíce se to projeví po emoční stránce, která je zde na maximální úrovni a mně poprvé se při sledování tohoto seriálu vylily slzy z těch suchých očních kráterů, které vlastním. Jedna z nejlepších epizod celého seriálu. ()

Reklama

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A zase jsem v rozporu s těmi nevděčnými ohlasy o jakémsi propadu seriálu. Sice Smithereens nenabízí žádný konkrétní sci-fi prvek, ale více než futuristicky spíše až moc aktuálně nahlíží na další problém, který je tu s námi a bude dnes a denně. A ono poučení z “přemodernizovanosti” světa je největším tahounem celého Black Mirror již od National Anthem. Kdo jste taky čuměl s hubou dokořán na přeměnu Tophera Grace?! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sociální sítě ubližují tak, že si to ani neumíme představit- i proto je taky téměř nepoužívám- konkrétně Instagram přesně z tohoto důvodu. Ten Billy ulítnul na Smithereensu stejně jako já kdysi na Facebooku a fakt, že jsem se kvůli němu někde nevysekal, považuju zpětně za svoje velký štěstí, protože příležitostí k tomu byl bezpočet. Ten příběh je triviální a nic z něj nevyplynulo, jen naše vlastní důvody, proč hanět nebo velebit sociální sítě. Jestli to tam bylo, tak se omlouvám, prostě mi to ne a ne docvaknout. Mark Zuckerberg podle mě není Billy Bauer, je rád, že nám ten jejich crack tak šmakuje. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měsíce vyčkává u stejné firmy. Londýnský taxikář chce vozit jen určité lidi. Teď má na zadním sedadle vyděšeného stážistu, okolo pole ho obkličuje několik policejních aut a on čeká na telefon od hlavouna společnosti provozující sociální síť. Spíš kriminální psychologické drama, než futuristický příběh. Reálný kus, solidně napínavý, ale zase s trochu přetaženou stopáží. Pointa nepřekvapí, tak nějak vše očekáváme. O závislosti na sociálních sítích známe lepší „příspěvky“. Zástupci rozmáchlého společenského webového systému jsou vždy o krok před policií, která mimochodem kupí chybu za chybou (komunikují před svědky, odstřelovači jsou dost mimo). Andew Scott každopádně sehrál svou roli parádně. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • V jednom z konců interaktivního filmu Black Mirror: Bandersnatch (2018) se objevil na novinkové liště zpráv název této epizody Smithereen, což je také název sociální sítě používané v této epizodě. (hansel97)
  • Zbraň, ktorú má Chris Gilhaney (Andrew Scott), je československá Čz 75. V jednej zo scén je na nej dokonca vidieť nápis "Made in Czechoslovakia". (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama