Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 5 (2019) (série)


Smithereens (S05E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Smithereens
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Londýnský řidič sdílené taxislužby unese zaměstnance společnosti provozující sociální média a vyvolá mezinárodní krizi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sci-fi prvek není, zde stačí surová realita nynějšího světa. Klasické vyjednávání policie s pachatelem, který má rukojmí, objeví se i kapánek předvídatelnosti. ALE tyhle menší neduhy jsou schovány za fantastické herecké výkony, které famózně ztvárňují řadu rovin, které se v tomto prostém, ale přesto skvělém příběhu nachází. Nejvíce se to projeví po emoční stránce, která je zde na maximální úrovni a mně poprvé se při sledování tohoto seriálu vylily slzy z těch suchých očních kráterů, které vlastním. Jedna z nejlepších epizod celého seriálu. ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně špatné. Celý díl je poset totálními sračkami. Sniper co nemůže najít vhodnou pozici, aby nezastřelil oba dva. Přitom má v podstatě celou oblast k dispozici, stačí se přesunout. Ne, on se postaví do nejstupidnějšího místa. Nemůže prostě najít čistou oblast, ale najednou jak se všichni dozví, že zbraň není reálná, vystřelí hned. A podle díry ve skle to vypadá, že se nepřesunul a nezajímalo ho, jestli trefí rukojmího. Fajn. zbraň není reálná. Proto chce únosce ukázat, že reálná je, aby to nebrali na lehkou váhu. Proto udělá úplně normální věc, kterou by udělal asi každý k jednoduchému přesvědčení a vystřelí do vzduchu, a ejhle to je přece bráno jako útok ne? Zatřelit hned! Celou epizodu se snaží získat Billa, ale jakmile ho získají, radí mu nic nedělat. Hlavně aby nedělal to pro co k němu přijeli. To je fakt padlé na hlavu. A pak vidíme jak náš Bill generuje stránku kódu s enterem, ach. Ano za neštěstí lidí co propadnou nějaké droze, nebo některé věci zásadně můžou přece distributoři a vývojáři. Vůbec ne to, že ti lidi si danou závislost dostali sami do svého života. A posledně, všichni vidí, že únosce rokojmího uvolnil. Dojde k zápasu, ano to je přesně ten okamžik kdy začít znovu střílet, přece když se každý všude hýbe máte větší pravděpodobnost trefit alespoň jednoho ne? Aby toho nebylo málo, tak po nezdařené střele je dovolena další. Okno se tak rozbilo, že přes něho není skoro nic vidět, ale pojďme střílet dál. Klidně i na slepo, další ránu prosím od pasu. Prostě tak, aby se asi zápas ukončil alespoň z jedné strany ne? Když totiž zůstane jedna osoba, nebo nejlépe žádná, tak přeci nikdo zápasit nebude ne? Tenhle díl byl totální vtip a ostuda. ()

Reklama

stanyko odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhy prepadak v 5. serii az sa bojim pustist si dalsiu epizodu. Toto nudna nuda, ktora nam vysvetlila to co uz davno vieme, ze zavislost na mobiloch je zla.. Herecke vykony boli dost slabe, ale stupidita scenara nemala hranic. Jeden priklad za vsetky: chlapik sa zasekne s autom na poli, co je uplne otvoreny priestor. No odstrovac nemoze strielat lebo mu rukojemnik v aute zaclana a on ten odstrelovac asi nema nohy, aby sa posunul o par metrov tak aby mal krasny vyhlad na Scottovu hlavu :) ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl páté série naznačuje, že celá řada bude poněkud skromnější, co se týče ulítlých sci-fi nápadů. V druhém díle vlastně není už sci-fi skoro nic. O to může být pro někoho hrozivější situace, do které se postavy dostanou. Ano, je to v podstatě reálné, ale ne, není to tak podmanivé, jako bývá u Black Mirror zvykem. 7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měsíce vyčkává u stejné firmy. Londýnský taxikář chce vozit jen určité lidi. Teď má na zadním sedadle vyděšeného stážistu, okolo pole ho obkličuje několik policejních aut a on čeká na telefon od hlavouna společnosti provozující sociální síť. Spíš kriminální psychologické drama, než futuristický příběh. Reálný kus, solidně napínavý, ale zase s trochu přetaženou stopáží. Pointa nepřekvapí, tak nějak vše očekáváme. O závislosti na sociálních sítích známe lepší „příspěvky“. Zástupci rozmáchlého společenského webového systému jsou vždy o krok před policií, která mimochodem kupí chybu za chybou (komunikují před svědky, odstřelovači jsou dost mimo). Andew Scott každopádně sehrál svou roli parádně. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě se objevuje téma typické pro celý seriál, a tím je odvrácená strana mobilních telefonů, na kterých vzniká závislost a mohou být zneužity proti nám. Podobným tématem se již zabývali epizody Pád střemhlav (2016) a Sklapni a tancuj (2016). (hansel97)
  • Prosklená vila se nenachází poblíž Utahu a dokonce ani ve Spojených Státech, ale ve Španělsku v poušti Gorafe spadající do provincie Granada. A právě zde se nejen fanoušci seriálu mohou ubytovat za necelé 4 tisíce korun na noc. (Duoscop)
  • Chris (Andrew Scott) vyzvedává svou první zákaznici z adresy „Skillane Street, Londýn, EC4N“. Skillane se jmenovala jedna z planet ve videohře v USS Callister (2017) a Victoria Skillane (Lenora Crichlow) je slavná vražedkyně z epizody Lovná zvěř (2013), jejíž jméno se následně objevovalo také v epizodě Nenávist národa (2016), kde lidé tweetovali, aby zemřela. Dále si na této mapě v GPS navigaci můžeme všimnout mnoha jiných míst odkazujících na další epizody seriálu. Například kina s názvem „Bandersnatch Theatre“, odkazujícím na interaktivní film Black Mirror: Bandersnatch (2018) či obchodů „Raiman's“ (postava z epizody Muži pod palbou, 2016) a „Dahl’s Shoes“ (příjmení postavy z epizody Nenávist národa, 2016). Je tu také „Redfield Theatre“ (příjmení postavy z epizody Zkušební verze, 2016) a „Dawson's Burger Bar“ (příjemní doktora z epizody Černé muzeum, 2017). Na mapě si ještě můžeme všimnout restaurace „Fence's Pizza“, která se objevila již v epizodách USS Callister (2017) a Krokodýl (2017). (hansel97)

Reklama

Reklama