Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 5 (2019) (série)


Smithereens (S05E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Smithereens
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Londýnský řidič sdílené taxislužby unese zaměstnance společnosti provozující sociální média a vyvolá mezinárodní krizi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milý, nijak přelomový poselství. Hezká etuda Andrew Scotta. Škoda, že vývoj příběhu tu tolik záleží na tom, jestli ostřelovač má nebo nemá možnost čistého zásahu útočníka, aniž by ohrozil rukojmí. Ti dva sedí fixovaně v autě v pozici řidiče a spolujezdce na sedadle za ním, kryjí se jen z pohledu zezadu nebo zepředu. Sniperovi nic nebránilo v tom se opatrně přesunout do pozice, z níž by řidiče i celý příběh mohl s jistotou odpravit. *~ ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžko říct, jak budou takovou epizodu vnímat lidé, kterých se týká. Možná jako plytkou kritiku pokroku. Já na sociálních sítích nejsem, takže tu absurditu v závěrečných titulcích vnímám ostřeji. A stejně tak nejsem smířený s faktem, že o nás Google shromažďuje dost informací na to, aby vytvořil náš profil, i mapu našeho pohybu a aktivit. Všichni to ví, ale málokomu to vadí. Pro mě to není příběh o tom, jak návykové sítě jsou, ale o tom, že se ta návykovost stala přijímanou součástí společnosti. Bez větších výhrad, i za cenu vedlejších škod. Andrew Scott byl jako vždy vynikající, čtvrtá hvězda jde za ním. ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No joo ta moderní generace ty furt koukaj jenom do mobilů co? No a tak nějak o tom je tahle epizoda, jako kdyby se o tom nemluvilo v každejch druhejch zprávách, mezi lidma středního věku a důchodcema, teď už to cpou i sem. Doslova téma, který je úplně všude. Mobil nemůže za to, že je někdo debil a kouká na něj při řízení, takže vlastně tahle celá epizoda ztrácí úplně poitnu. Chybí mi tady ta scifárna, tohle je prostě jako průměrnej film o únosu a na ten jsem se fakt kurva koukat nepřišla. Hodnocení: 5/10 ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes to, že to není typická epizoda pro Black Mirror, stejně nemůžu jinak než hodnotit pěti hvězdičkama. A jo, jasně, je to i kvůli Andrewovi, protože Smithereens znovu není typická Black Mirror epizoda, kde by hrály hlavní roli technologie budoucnosti. Závěrečná pointa byla ale ve finále tak silná, že mě donutí brečet pokaždé, když epizodu vidím. Navíc mi připomíná epizodu Shut up and Dance a i právě proto nemůžu hodnotit jinak. ()

belinko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

... a to tie dve hviezdičky dávam za herecký výkon hlavného predstaviteľa... no roztočiť takýto kolotoč a ukončiť ho na štýl "inception" (koniec si každý vyberte) je neskutočná hovadina, najmä ak nám nedali možnosti na výber.. skončiť to mohlo akokoľvek... ďakujeme teda, že to nakoniec neskončilo vôbec nijako ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě se objevuje téma typické pro celý seriál, a tím je odvrácená stránka mobilních telefonů, na kterých vzniká závislost a mohou být zneužity proti nám. Podobným tématem se již zabývali epizody Pád střemhlav (2016) a Sklapni a tancuj (2016). (hansel97)
  • Zbraň, ktorú má Chris Gilhaney (Andrew Scott), je československá Čz 75. V jednej zo scén je na nej dokonca vidieť nápis "Made in Czechoslovakia". (GTS_PUNK)
  • V jednom z konců interaktivního filmu Black Mirror: Bandersnatch (2018) se objevil na novinkové liště zpráv název této budoucí epizody „Smithereen“, což je také název sociální sítě používané v této epizodě. (hansel97)

Reklama

Reklama