Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Japonské horory obecně nevyhledávám. Pravdou je, že když se objeví americká předělávka japonského hororu, je to o poznání lepší. Takže jsem zvědav, jestli se i Noroi dočká své předělávky. Co se týče této japonské verze, tak mě to tolik neoslovilo, jako např. podobné filmy, které jsou vpravo dole doporučovány. Z počátku měl film díky své zajímavě strašidelné atmosféře hodně nabito, ale postupně to upadalo a dechberoucího napětí a lekavých scén tu téměř nebylo. Závěr to trochu napravil, zejména scéna v lese. Ovšem Pan Hori byl podle mě jenom pro smích, což doufám nebylo účelem. Takže ten tu byl pro mě jako rušivý element. Jo a utkvěl mi v paměti ten pán na balkóně, co si dává holuby k večeři :) Když to ale sečtu, nebylo to ve finále tak strašné, ale další shlédnutí v dohledné době rozhodně neplánuji. 60% ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku spíše lehce mysteriózní pátrání po několika na sobě zdánlivě nezávislých tajemných událostech se postupem času překlání do hororových vod a dostává nepříjemně reálný nádech, podpořený dokumentárním stylem, který pro jednou nepůsobí jako něco dělaného pouze na efekt alá Rec, nýbrž jako konzistentní a fungující forma doplňující ideálně atmosféru filmu. Velmi sugestivní zážitek, kdy mě pouze mírně zklamal ostatními vychvalovaný konec, který prostě nepůsobil až tak extra děsivě, jak by bylo záhodno a mně tak maličko chyběla závěrečná, očistně působící děsivá sprcha, jakou by mé napjaté nervy potřebovaly. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Japka jen tak nezklamou a opět ukázali, že horory prostě a jednoduše umí. Já se bavil, místy to fakt hltal a ten dacan s alobalovou helmou byl TOP :-D jinak velmi znepokojující film s velmi dobrou atmoférou, kterej od plné palby dělí pár scén, které vypadaly, jako by je točil někdo jinej. Přesto spokojenost a hlavně "nenávistná matka" na mě působila hodně děsivě. ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Noroi by celkem obstál i jako opravdický dokument. Tu dokumentární podobu trochu kazí přidaná hudba, bez ní by to bylo možná o něco mrazivější (viz Funny Games USA), ale jinak se to celkem podobalo ostatním japonským hororům - dlouho nic a konec nabušený, akorát s těmi vychvalovanými embryi jsem žádný problém neměl, protože mi připomínaly Kodamu z Mononoke :) ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

No, celkem slušně posranej sem u toho byl musím říct. Vůbec mi ani nevadilo to rozvláčnější vyprávění, krásně to umocňovalo a stupňovalo přicházející děs. Kvalitní zpracování, posedlost, démoni, duchové, děs z nadsmyslna...a ten závěr, zmiňovaná scéna v lese (fakt hutná, tyvoe), velice intenzivní zážitek. Musím teda říct že jsem byl předchozíma komentama tak nalákanej na totální peklo, že potom výsledek onu očekávanou laťku nepředčil, ale i tak je to nášup. 9/10 ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama