Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Randall je držitel mnoha rekordů a za svůj záchranářský život zachránil již přes 200 lidí. Jenže jednoho dne má při akci záchranný vrtulník nehodu a zřítí se do moře. Benovi se podaří dostat do člunu, kam vtáhne i svého zraněného kolegu a nejlepšího přítele Carla. Než se jim však dostane pomoci, Carl umírá. Otřesený Ben uvažuje o odchodu, je však přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centru pro mladé záchranáře. Dostává na starost 30 mladých mužů a žen, kterým má předat všechny své bohaté zkušenosti. Vrhá se do výuky jediným způsobem, který je mu vlastní, a svými nekonvenčními metodami obrátí celý výcvikový program naruby. Pak narazí na domýšlivého plaveckého šampióna Jakea Fischera. Pozná v něm člověka, který má potenciál stát se nejlepším z nejlepších - pokud ovšem dokáže svůj talent zkombinovat s plným nasazením a vyhnout se chybám, které učinil sám Ben. Jake je brzy nasazen na svou první misi do divokých vod Beringova moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takový ten těžkotonážní film o lidech, co přechází z jednoho extrému do druhýho. Nic nového ten film nenabízí ale jako celek se na to dá docela koukat. O to víc mě zajímal, když jsem ho uviděl v televizi, kde většinou nic zajímavého nedávají a pokud jo, tak je to tisíckrát opakovaná repríza. Záchranáři tak na první pohled vypadali, že zachránili sobotní večer u televize a oni ho opravdu zachránili. Costner tam jako vedoucí poletoval jak splašená vosa a pro něj to mělo typicky dlouhou stopáž, takže mu to vcelku i vyšlo. Narozdíl od Ashtona Kutchera, kterej v roli zelenáče vůbec nevěděl, co s načatým životem. Nakonec se ale film dobelhal do konce a já mu nejvíc vyčítal jeho délku, která v tomhle případě byla opravdu zbytečná. Nebo si spíš Costner neuvědomil, že už nehraje v nic epickém, ale naopak v prostém životním dramatu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Začátek slibuje mnohé. Druhá polovina snímku tomuto "slibu" dostává se ctí. Problém je, že tyto dvě zdařilé části od sebe odděluje nudně tuctová a stopáží k nesnesení přemrštěná výcviková pasáž. Jinak všechno celkem funguje jak by mělo. Od respekt budících rozbouřených vod, po ucházející obsazení až po solidní technickou stránku. I bez výcvikového drilu by sice nešlo o žádný zázrak, ale alespoň o nadmíru povedený žánrový film jakých v poslední době mnoho nevzniká. Ale ten trénink, ten trénink to všechno kazí. A zcela zbytečně... ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Slabučký čtverec za zpracování a tématiku, která popichuje na můj subjektivní respekt k otevřenému (rozbouřenému) moři. Jinak je dost škoda, že po survivalově nadějném úvodu Záchranáři upadají do skorozáchranářů, a to tak klišoidně, že ten nejklišoidnější konec už pak nikoho nemůže překvapit. Scénarista zde v hlavičce chybí, ale pátrat po něm opravdu nestojí za to. 70% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pecka film, žádná přehnanost, žádné emoční třískání. Prostě paráda. Téměř celý film sledujeme výcvik budoucích záchranářů a na konec pořádnou akci, která je tak pěkná že jsem si jí pustil vícekrát. Těžká práce bez ocenění, to není jak já:-)) Costner je borec a určitě sympaťák Kutcher hraje tak jak má a McDonough je můj oblíbenec, i když je pravda že tady se nějak extra nepředvede. Parádní film s dokonalou hudbou, a hereckou legií. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Příjemná oldschoolovka o učiteli a žákovi, která vytahuje Keva Costnera z vod šedé průměrnosti. K předvídatelném příběhu se toho moc říct nedá, ale čas od času je třeba si u filmu prostě odpočinout a nechat se vést dobře známou cestou. Ashton Kutcher taky nehraje špatně a akční scény na moři mají celkem šmrnc. Pěkně to uteklo. P.S: Konec byl doják. ;-) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)
  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)

Reklama

Reklama