Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Randall je držitel mnoha rekordů a za svůj záchranářský život zachránil již přes 200 lidí. Jenže jednoho dne má při akci záchranný vrtulník nehodu a zřítí se do moře. Benovi se podaří dostat do člunu, kam vtáhne i svého zraněného kolegu a nejlepšího přítele Carla. Než se jim však dostane pomoci, Carl umírá. Otřesený Ben uvažuje o odchodu, je však přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centru pro mladé záchranáře. Dostává na starost 30 mladých mužů a žen, kterým má předat všechny své bohaté zkušenosti. Vrhá se do výuky jediným způsobem, který je mu vlastní, a svými nekonvenčními metodami obrátí celý výcvikový program naruby. Pak narazí na domýšlivého plaveckého šampióna Jakea Fischera. Pozná v něm člověka, který má potenciál stát se nejlepším z nejlepších - pokud ovšem dokáže svůj talent zkombinovat s plným nasazením a vyhnout se chybám, které učinil sám Ben. Jake je brzy nasazen na svou první misi do divokých vod Beringova moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Desperado 

všechny recenze uživatele

Mali sme tu hold požiarnikom, policajtom, zdravotníkom, tak prečo by sa nezišiel aj pobrežným hliadkam? V podstate nudný scenár zachraňujú skvele natočené akčné scény zo záchranárskych prác, ktorých nie je veľa, ale skutočne stoja za to. Davis sa snaží, ale so schematickým scenárom robiť zázraky nemôže. A tak sa jedná len o akúsi hollywoodsku verziu bežného dokumentu z National Geographic či Reality TV, kde účinkuje predsa len charizmatickejší moderátor Kevin Costner (ten je aj po päťdesiatke a mimo superhviezdneho diania stále vo forme, či už hereckej, tak aj fyzickej) a modelovskejší účinkujúci (Ashton Kutcher, ktorý tu nesklamal, lebo sa od neho nič mimoriadne ani neočakávalo). ()

petero 

všechny recenze uživatele

Welcome back Andrew Davis. Po úbohom Collateral Damage sa kvalitami tento snímok blíži k jeho najslávnejšiemu filmu Utečenec. Síce nie je vôbec originálny, všetko to tu už bolo, no nechýba tomu napätie, kopa dobrých no nie opozeraných hercov, svižný scenár a réžia. Páčilo sa mi to viac ako Perfect Storm, ktorý svojím pojatím búrok na mory najviac pripomína. A je to doják, takže ak sa vám také filmy ľúbia tak toto je ono. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Nakonec po dlouhé úvaze za tři. Bylo to rozhodování mezi právě třemi nebo čtyřmi hvězdami. Kevin Costner byl skvělý. Přesně takto jsem si jeho postavu Bena Randalla představoval. Obrovský sympaťák, tahoun, nikdy se nevzdávající, schopný pro záchranu druhého udělat cokoli! S Kutcherem jsem měl trochu problém. Trochu frajírek, který si nakonec uvědomí nejdůležitější hodnoty atd. To už jsme prostě viděli několikrát a bohužel zde to nebylo ničím jiném zajímavější. Vadilo mi, že od okamžiku kdy Kutcher vystoupil z autobusu na ve výcvikovém táboře mi bylo jasné, jak se jeho osud bude vyvíjet. Ale jinak jsem si Záchranáře docela užil! Sice nic spešl, ale ani žádné kraviny. Příjemný film, na který se dá v pohodě podívat... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Charizmatický mentor Kevin Costner, postačujúco prihrávajúci bažant Ashton Kutcher. 80% stopáže sa odohráva vo výcvikovom tábore, kde sa dočkáme iba rutinne servírovaného zbližovania mentora so žiakom, žiaka s čučoriedkou a nejakého toho kamarátskeho potľapkávania. A keď sa nakoniec hrdinovia konečne dostanú von, príde násilne našróbovaný záver, ktorý sa tomu všetkému snaží dodať hĺbku a zmysel. Škoda. I tak ale ostáva The Guardian vďaka ústrednej hereckej dvojici sympatickou oddychovkou a podstatne menším prúserom, než boli potápačskí Men of Honor. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film si našiel mňa, nie ja jeho, ale nakoniec som bol rád, že som mu dal šancu. Costner už dlhšie neprežíva práve vrcholy slávy, ale tento film to čakanie na jeho veľký comeback aspoň čiastočne zmiernil. Ja mu ho z celého srdca prajem. Je dobré, že prevažná časť filmu sa venovala práve výcviku a vzťahom na škole pre záchranárov. Viac záchranárskych scén by už film skôr iba pokazilo, čo sa v záver čiastočne stalo. Zdal sa mi pridlhý a nadstavovaný, no Costnerov osud v závere mi sedel, hoc na začiatku filmu som takýto záver netušil. Počas filmu sa to už ale vytušiť dá rovnako ako to, že Kutcherovo zápästie dostane šancu predviesť sa. "Káčera" ako herca nemusím, ale toto je dokonalý príklad, keď rola niekomu sadne. 70%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)
  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)

Reklama

Reklama