Reklama

Reklama

Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec

  • USA Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nejrychlejší muž na čtyřech kolech. To je Ricky Bobby (Will Ferrell) – mohutný vlasatý americký stroj na vítězství a jeden z největších jezdců série NASCAR v celé její historii. Je to sice trochu zabedněný idiot s poněkud větší dávkou odvahy, ale má všechno, co si může přát: luxusní dům, okouzlující manželku (Leslie Bibb) a tolik hamburgerů, kolik se do něj vejde. Rickyho super divoký životní styl však zasáhne nečekaná rána, když mu porážku uštědří namyšlená evropská jednička Jean Girard (Sacha Baron CohenBorat) a udělá z něj ubohou, vystrašenou trosku. Navíc si jeho ženu i úspěch přivlastní jeho stejně bláznivý "kámoš" Cal Naughton, Jr. (John C. Reilly). A tak Rickymu nezbývá než opět pořádně šlápnout na pedál, aby svou kariéru vrátil do starých kolejí, porazil Girarda a získal zpátky slávu a bohatství. Protože jak Ricky vždycky říkal: "Když nejsi první, jsi poslední!" (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (210)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Adam Mckay je vcelku slušný režisér komedií a hezky mu napomáhá Ferrel, který je kdykoliv pro něj k dispozici. Nejsem fanoušek nascar závodů, tedy tahle zápletka mě příliš nezajímala, ale potěšil Cohen v roli teplého Francouze a najde se zde pár slušných hlášek, ale ta stopáž je zbytečně na komedii natažená. 60% ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám správně ujetá komedie. Přesně Ferrellovský humor si to dává ve všech směrech a i z poměrně nudné a velmi klišoidní zápletky, která má 2 hodiny (unrated verze), dokáže vykřesat skvělou a lehce úchylnou zábavu plnou hlavně slovního humoru postaveného především na Willu Ferrelovi a Saschu Baronu Cohenovi. A ti jsou prostě vynikající - Will Ferrell si opět s chutí zahrál povrchního hloupoučkýho závodníka se stupidními zásadami a Cohen lehce cáklýho frantíka. Chápu, že tenhle humor nemusí každýmu sednout, což ale vůbec neznamená, že by byl nějak mimořádně stupidní. Vivat Ferrell a vivat pravděpodobně nejvtipnější komedie roku (Sorry Borate, bylo to těsně) (9/10) ()

Reklama

Icefist 

všechny recenze uživatele

Pohodová záležitost, kde nenajdete Ferrella až tolik ulítlého, jako jste možná zvyklí. I když pár extrémních situací se zde přece jen objeví, zabodnutá vidlička a její dolování nechává pozdravovat. Celkově je to ale příjemně strávený kus života, k čemuž přispívá i ostatní herecké osazenstvo. Děj sice není nijak zamotaný a do detailů promyšlený, ale to u komedie ani neočekávám, takže to nepočítám jako zásadní problém. Třešnička na dortu pro mě bylo T.N.T. od AC/DC. 70 % Oblíbená část- Larry Bird ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell je známý tím, že se objevuje v takovýchto béčkových filmech, ve kterých se najde spousta trapného a pro mě ne moc vtipného humoru. Pro fanoušky závodění a závodních aut je to dobrý film, které by je mohl troche bavit, ale pro mě to bylo utrení, nemám prostě tenhle styl humoru ráda, připadám si při tom trapně. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tohle, že je akční komedie? Nemohu si pomoci, ale zasmál jsem se stěží ve 4rech místech v celém filmu. Nemůže za to Will Ferrell, který je chvílemi brutálně tupý, ani Michael Clarke Duncan, který jako by parodoval všechny svoje role drsných a velkých mužů a už vůbec ne skvělý Sacha Baron Cohen, kterému bych uvěřil, že je francouz, teplouš a snad dokonce i závodník formule 1. Hlavně scéna, kdy Ferrell přijde jako nezvaný host ke Cohenovi a potká se tam mimo jiné se dvěma úplně jinými dvojčaty... Tam jsem se zasmál, ale... Z filmu je cítit, že je dělaný pouze a jen pro americké publikum, vždycky se najde nějaký ten fór, který neznalý Nascaru nebo americké kultury posledních 10-20 let nepochopí. Způsob jakým např. to jak učí mluvit Ferrel a jeho manželka svoje děti mě přijde typicky americký ... možná je to jen můj pocit... Scenáristicky šlo ubrat trapných narážek a přidat trochu inteligentního humoru. Viděl jsem unrated verzi a nevím v čem se liší, ale taková puma v autě to je opravdu hezké :). Pokud se chcete zasmát rozhodně se na to podívejte, třeba se vám to trefí do noty, ale nečekejte příliš. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (33)

  • Prvých štyristotisíc systémov PlayStation 3 obsahovalo Blu-ray kópiu tohto filmu mesiac pred vydaním DVD. (Arsenal83)
  • S výnimkou jedného týždňa natáčania na Talladega Superspeedway v Alabame sa celý film natáčal v Severnej Karolíne, pričom väčšina natáčania sa odohrávala v metropolitnej oblasti Charlotte. Mnohé z pretekárskych scén boli natočené na Charlotte Motor Speedway v Concorde v Severnej Karolíne a Rockingham Speedway, známej aj ako The Rock. Rôzne ďalšie scény boli natočené v okrese Gaston v Severnej Karolíne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama