Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

castor 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že úvodní půlhodinka mě 1) relativně nadchla 2) příjemně naladila. Od příchodu zvláštních agentů na scénu jsem ale cítil jen rozlaďující elementy, korunované atomovým poplachem. Z dosud zamilovaného snílka (Cage s permanentně útrpným výrazem) se stává neohrožený dobrodruh, který pro svoji lásku (Jessice Biel to zase jednou proklatě sluší a dokonce i má co hrát) obětuje cokoliv. Lee Tamahori si u mě z části vyžehlil stupiditu á la xXx: Nová dimenze, od začátku nasazuje slušné tempo a solidně doklopýtá až k výsměšnému finále!! 50%. Next, please.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mistr sci-fi P. K. Dick je v Hollywoodu neuvěřitelně oblíben. Za chvíli bude každá jeho povídka stavební kámen nějakého drahého filmu. Nevím zda je to dobře, protože Dickova tvorba není zrovna oslavou hrdiny, života a nějakou naivní pestrobarevnou vidinou šťastného budoucího světa. Povídku Golden Man neznám, ale z filmu je poznat její základní myšlenka, která ať se na film dívám jak chci ve výsledku není využitá. Je v něm příliš mnoho logických děr a mockrát se překročí hranice, které film samotný stanovil. Nicholas Cage hraje slušně a zase jednou si přivydělal, ale jemu sluší rozhodně dlouhé vlasy víc než Tomu Hanksovi v Da Vinci Code. Jessica Biel už je hezká na áčkové filmy dostatečně, jen vždycky dostane roli pro hloupou modelku. Snad se to jednou změní a třeba se z ní něco vyklube. Lee Tamahori. To bude muž, který způsobil, že Next nemůže být ničím výjimečným. Film obsahuje maximálně tři akční sekvence a všechny jsou většinou totálně zmršený (i přes občas dobrý nápad) počítačovými efekty. Když vidíte jak kolem Nicholase Cage padají stromy vidíte, že to jsou 1 a 0 a celou sekvenci to pak zabije. Naopak ve chvíli kdy se po srázu řítí dolů automobil, působí vše skutečně a sami by jste se snažili uhnout, aby do vás nenarazil. Akce působí odfláknutě a levně, což ubližuje příběhu, který by se ještě dal uznat za průměrný. V 96 minutách dostanete dva možná tři hezké okamžiky a to je proklatě málo. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku prumernej akcni film, ale zabavit se u nej da slusne. Pribeh neni nic moc extra a nebejt toho prvku predvidani budoucnosti, tak je to naprosto prumernej akcni film. Ale takle to je aspon krapet ozvlastneny a pribeh pro akcni zanr dostacujici. Co se tyce akce, nijak zvlast moc ji tu neni, ale je vcelku dobra a napinava, hlavne diky Nicolasovo schopnostem. Problem je, ze jakmile dojde na nakou trikovou sekvenci, tak ty triky jsou naprosto priserny. Co se tyce hercu, Jessice to jako vzdy slusi, Moore odvadi svuj standart a Cage je misty pri vyuzivani schopnosti cool, ale ten jeho uces je otresnej. Celkove jsem se u filmu vcelku slusne bavil, protoze je misty akce napinava a misty je film vtipnej, ale o nic extra se nejedna. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrej, ovšem zpracování už horší, respektive celej příběh je na pytel.. Ze začátku, kdy se schopnosti Cage používaj s rozmyslem, je to ještě dobrý, ale v závěru se z toho stane taková podivná Cageova exhibice jeho schopností a už se přestává stíhat a začíná to být nezvladatelný, až se kupí chyba na chybu a vznikne z toho takovej nemastnej, neslanej guláš. Krom toho Cage tady vypadá fakt děsně, něco jako Hanks v šifře. No prostě, kdyby si vzal nějaký zabordelený hadry, tak ho rovnou můžou strčit do nějaký uličky mezi krabice jako váguse. Ale myšlenka celýho filmu se mi fakt zamlouvala, fakt škoda toho zpracování ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Slusna akcna zabava s nametom, ktory mam normalne rad a mohol by som ho porovnavat s omnoho lepsimi filmami. Schopnost vidiet do buducnosti na 2 minuty dopredu a tym padom i schopnost zmenit buducnost ma bavi tak, ako aj vo filmoch FREKVENCIA (2000) alebo NAVRAT DO BUDUCNOSTI (1985). Avsak v tomto filme nieco nefungovalo. Tazko povedat, akosi nemastne-neslane, proste nieco mi tam chybalo alebo to bolo trosku odflaknute na to, aby som mu mohol dat aspon 4 hviezdicky. Uvidim po dalsom pozreti, mozno niekedy v buducnosti prehodnotim svoje hodnotenie... 16.03.2009 ____ Nicolas Cage - (Cris Johnson) +++ Julianne Moore - (Callie Ferris) +++ Jessica Biel - (Liz Cooper) +++ Thomas Kretschmann - (Pán Smith) +++ Peter Falk - (Irv) +++ Produkcia: Nicolas Cage +++ Hudba: Mark Isham +++ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Povídka "Zlatý muž" Philipa K. Dicka, na které je film volně založen, vypráví o mutantovi, který má zlatavou srst a dokáže předvídat nejbližší budoucnost. Je na útěku, protože tito mutanti jsou určeni k likvidaci. Nicolas Cage (Cris Johnson) sice není ve filmu mutantem se zlatým porostem, ale nosí po většinu času matně zlatou koženou bundu. (Bertramm)
  • Jedna z ďalších adaptácií predlôh Philipa K. Dicka, ktorú mal na starosti scenárista Gary Goldman. Aj tentoraz sa predlohou iba inšpiroval a z poviedky využil len schopnosť hlavnej postavy vidieť do budúcnosti. (Greenpeacak)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 78 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama