Reklama

Reklama

Ledová sklizeň

Trailer

Obsahy(1)

John Cusack a Billy Bob Thornton jsou v čele hvězdného obsazení této napínavé a nepředvídatelné komedie. Právník Charlie (Cusack) a jeho partner Vic (Thornton) okradou mocného gangstera a myslí si, že se jim povedl dokonalý zločin. Poté co prožijí noc plnou napětí a smrtících překvapení, zjišťují, že největší zkouškou, kterou budou muset podstoupit, je věřit si navzájem. Od režiséra Přeber si to a Na Hromnice o den více, je Ledová sklizeň plná fantastického humoru a náhlých zvratů, které vás nenechají vydechnout až do úplného konce! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když si na Ledovou sklizeň vzpomenu zpětně, je to vlastně typicky neonoirová kriminálka se skutečně typickým příběhem, typickými hrdiny a typickou atmosférou, navíc hvězdně obsazená, která má jeden jediný nedostatek, že u mě během sledování nefunguje a nevzbuzuje ty emoce, které by měla. Těch příčin je víc a nutno zdůranit, že se nejedná o žádný průšvih, který by u filmového fanouška vyvolával bouři nevole. Své diváky si jistě najde, ale pro žánrového fanouška je neoriginální a ten, kdo si chce o žánru udělat představu, by měl sáhnout po větší kvalitě. Je to typ filmu, kde víte, že tady měla přijít hláška, jenže ta vám nepřijde vtipná, a tady měla přijít vtipná situace, která opět neúčinkuje, jak by měla. Pokulhává kvalita dialogů a scénář neřeší některé motivy a situace, jiné zase vysvětluje až v samotném závěru. Celkový dojem: 45 %. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

LEDOVÁ SKLIZEŇ komediografa Harolda Ramise (NA HROMNICE O DEN VÍCE) sice na první pohled vypadá jako další post-tarantinovský šunt, tj. laciná cynická krimálka, jejímž hlavním cílem a limitem je vyřešení narativní hádanky [a přitom stylově vypadat, event. obsadit nějakou stárnoucí pornohvězdu]. Ve skutečnosti ale většinu z nich poráží svou stylovou neokázalostí (zprofanovanou "poctivostí"), jednotou stylu, místa a (více méně) času a schopností velmi subtilně mísit thriller s černou komedií. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Ako by som to povedal? Asi tak: "Nudil som sa a to poriadne..." Síce neviem, kde sa stratil Ramisov zmysel pre humor, ale tuna rozhodne nieje. Nenechajte sa zmiasť zaujímavým hereckým obsadením, pretože aj to je miestami úplne hluché a za zmienku stojí čas. 88minút ubehne pomerné rýchlo a pár svetlých miest ochráni tento počin od totálneho kolapsu, ktorý by posunul aj daných hercov o niečo nižsie. Z mojej strany veľké sklamanie... 4/10 ()

fraktal 

všechny recenze uživatele

Nevím, možná už tu vše x-kráte bylo, ale stejnak - slušně složené, svižně plynoucí dílko, u kterého jsem se nejen nenudil, ale dokonce i pobavil (veškerá setkání s místním policistou, neurotickým barmanem - a ostatně i onen věčně opilý "mob" "kamarád" (který mu ukradl ženu i s domem a rodinou), to vše dohromady tvoří krásně antiHeroickou podívanou. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Harold Ramis měl nepochybně v hlavě něco ambiciózního, co se mu ale nepovedlo převést do filmové podoby. Z filmu přímo čiší touha stát se další pohodovou, drsnou a nahláškovanou zlodějšou příhodou, jenže i přes kratší stopáž nemá film žádný drive a jediné, co vás drží u obrazovky jsou herci, především John Cusack a vtipný Oliver Platt. Ice Harvest není dobrý, ani není špatná, sekl se přesně na půli cesty a od podobné konkurence ho dělí jen ti dobří herci. Film měl nepochybně být zamotanější, vtipnější, plný více zvratů. Ale ať se na výsledek koukám sebepečlivěji, nepřijde mi jako nic víc, než jen přímočará neproměněná ambice. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Illinois. Trvalo od 5. apríla do 12. júna 2004. (MikaelSVK)
  • 'The Sweet Cage' je již nefungující restaurace, kam Harold Ramis chodil se svou rodinou na jídlo, když byl ještě dítě. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama