Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (406)

imf 

všechny recenze uživatele

Tečka ve velkém stylu, která dokazuje, že Jet si pořád drží formu a nebojí se vydat ani na tenký let seriózního herectví. Fearless rozhodně není bez chyb, ale lepší návrat v čase, do dob, kdy hongkongské filmy vládly světu, vám asi v současnosti nikdo nenabídne. Tohle není snímek z rodu Tygra a Draka nebo Hrdiny, Fearless nabízí místo superhrdinů v bambusových pralesech výraznou charakterovou studii velmistra kung-fu. Scénář a především divoce poskakující tempo přesto zřejmě nejvýrazněji snímku ubírají. Ronny Yu naštěstí režíruje jako o život a Yuen Woo-Ping znovu dokazuje, že má v rukávu notných pár es. Povinnost pro každého fanouška filmů s tématikou bojových umění. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Příběh jako takový byl v pohodě a líbil se mi, ale kung-fu není zrovna moje parketa, takže soubojů bylo na můj vkus moc a byly dlouhé. Navíc mám ten problém, že když vidím lidi nereálně lítat, tak si představím lana, na kterých aktéři visí, dělají kotrmelce a vím já co ještě (dobře mi tak, nemám koukat na filmy o filmu) a je po koncentraci. Možná, kdybych znala režisérskou verzi, že bych mluvila jinak. Ale protože jsem viděla jenom tu 100 minutovou, tak je to pro mě jenom pouze lepší průměr. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tradične vystavaný príbeh o národnom hrdinovi (pre Jeta nič nového, i keď Fearless sa v tomto smere zo všetkých berie zdaľeka najvážnejšie) s výbornými martial arts scénami. Síce žiadna revolúcia, ale bez hanby precízne a mimoriadne slušne odvedené remeslo. A veľmi som zvedavý na nezostrihanú, cca 150min. verziu, v ktorej okrem scén s Michelle Yeoh (v linke vykreslenia postupného prerodu charakteru ústrednej postavy filmu tieto scény citeľne chýbajú) je aj jeden dravý súboj medzi Jetom a thajským boxerom...UPDATE: Za director´s cut verziu idem este o bod vyssie. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Kde začať? Asi tam, že som rád, že aj mladšiu generáciu oslovujú martial arts filmy. Preto som celkom rád, že z filmov ako ONG-BAK a Fearles sa stávajú filmy s červeným štvorčekom... Ale ja si nemôžem pomôcť a v tomto filme nevidím nič zázračné. Všetko tu už bolo a kto má aspoň trochu prehľad v tomto žánri, musí zírať koľko obohraného klišé sa do jedného filmu vmestí. Áno, na technickej stránke a prevedení bitiek cítiť, že je rok začínajúci dvojkou, ale zvyšok je hlboko v 70-tych rokoch (36 KOMNÁT ŠAOLINU). Do svojho profilu som kedysi napísal, že som vyrastal na filmoch typu "Moje kung-fu je lepšie ako tvoje" a toto je presne ten druh filmu, len prišiel až po skutočných klasikách. Skeptický som nielen kvôli značnej nude z filmu, ale aj preto, že aj v novej ére sa objavili podobné a podstate lepšie pocty žánru: DRUNKEN MASTER 2, ONCE UPON A TIME IN CHINA 5 či FIST OF LEGEND. Jednoducho povedané, zaznávaná Legenda o červenom drakovi (New Legend of Shaolin) nebola ako celok o nič horšia... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tento film se tváří jako běžný kung-fu, (wu-shu), film, ale není tomu tak. Má příběh, založený nejen na bojových scénách, ale když přejdu k bojovým scénám, tak mi nezbývá říct niž jiného, než: "Nemám slov". Vstávám a tleskám. Prostě paráda. Obzvláště ten závěrečný souboj je vynikající. Přitom jsem úplně zkameněl. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Michelle Yeoh má vo filme malú úlohu, no jej scény boli zo skrátenej, 100 minútovej verzie, vystrihnuté. (m.a.t.o.)
  • Shidô Nakamura (Anno Tanaka) nehovorí po mandarínsky, ale vo filme musel v tejto reči povedať pár slov. Našiel si preto učiteľa, aj keď režisér mu povedal, že stačí, ak bude iba recitovať to, čo bude počuť. Aby mandarínčine trochu porozumel, začal sledovať šanghajské televízne programy, no o týždeň neskôr si jeden člen štábu všimol, že Nakamura sleduje kantonský kanál, kde sa hovorí po čínsky, nie po mandarínsky. (m.a.t.o.)
  • Betty Sun (Moon) vystrašili pijavice na ryžových poliach. Zabalila si preto nohy do celofánu, no na kamere to bolo vidieť. Musela ho odstrániť a svoj strach prekonať. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama