Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (407)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Shigeru Umebayashi: 1. Opening Title - Wu Shu Jing Shen ,2. Shanghai Fight ,3. Kids ,4. Master Huo's Fight ,5. Kids 2 ,6. Kids 3 ,7. Huo Yuanjia's Theme ,8. Tianjin Fight ,9. Mrs. Huo/Action ,10. Huo Yuanjia and Master Qin ,11. Yuanjia and Qin ,12. Qin Enters ,13. Sword and Fist ,14. Man's Theme ,15. Yuanjia's Sorrow ,16. Mother & Daughter ,17. Yuanjia Falls ,18. Village Flute/Children Play with Dragonflies ,19. Village Flute Solo ,20. Season Changes ,21. Moon Explains ,22. Yuanjia and Moon ,23. A Long Road Home ,24. Jinsun and Yuanjia ,25. Shanghai Fight ,26. Action 5 ,27. Jinsun and Yuanjia 2 ,28. The School Opens ,29. Habanera from Carmen ,30. Hasu - Tea Ceremony ,31. Wu Shu Jing Shen ,32. Tanaka Fight ,33. Final Fist 1 ,34. Final Fist 2 ,35. Fearless Men/Theme of Yuanjia and Moon ,36. Ending - Wu Shu Jing Shen, ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tento film se tváří jako běžný kung-fu, (wu-shu), film, ale není tomu tak. Má příběh, založený nejen na bojových scénách, ale když přejdu k bojovým scénám, tak mi nezbývá říct niž jiného, než: "Nemám slov". Vstávám a tleskám. Prostě paráda. Obzvláště ten závěrečný souboj je vynikající. Přitom jsem úplně zkameněl. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tradične vystavaný príbeh o národnom hrdinovi (pre Jeta nič nového, i keď Fearless sa v tomto smere zo všetkých berie zdaľeka najvážnejšie) s výbornými martial arts scénami. Síce žiadna revolúcia, ale bez hanby precízne a mimoriadne slušne odvedené remeslo. A veľmi som zvedavý na nezostrihanú, cca 150min. verziu, v ktorej okrem scén s Michelle Yeoh (v linke vykreslenia postupného prerodu charakteru ústrednej postavy filmu tieto scény citeľne chýbajú) je aj jeden dravý súboj medzi Jetom a thajským boxerom...UPDATE: Za director´s cut verziu idem este o bod vyssie. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vzájemné dokazování si čí kung-fu je lepší už dlouho nebylo tak zábavné. Jet Li exceluje uvnitř arény coby čínský národní hrdina v kýčovité pohádce s reálným základem, ale z důvodu zachování nesmrtelnosti legendy realitou jen lehce poznamenané. Choreografie soubojů je nadpozemská, doslova a do písmene. Zrežírování těchto scén není nikterak inovátorské, Ronny Yu však dokázal dotáhnout běžně používané techniky téměř k dokonalosti. Díky zběsilým soubojům, kdy nechybí ani praskot lámaných končetin (které se následně jako zlomené nechovají, ale čert to vem), nepůsobí Fearless jako zástupce žánru tolik oblíbeného někdy v 80. letech zastarale ani dnes. Jako bojová akce to navíc není film myšlenkové zcela vykostěný. Poté, co hlavní hrdina jedná zbrkle a bez rozvážení, zaslepen pomstou, prochází v druhé třetině jakousi přírodní očistou těla a duše, pokáním. Uvědomuje si důležitost jednotlivých životních hodnot a poznává pravou lásku – kdyby to nebylo tak kýčovité, začal bych věřit, že hlavní podstatou filmu je duchovní cesta, nikoliv lámání kostí. Plytkost politické roviny, která vyvstane teprve v závěru, bude nejspíš mnohé iritovat. Číňané museli odjakživa vzdorovat utlačovatelským imperialistům ze západu a pohrdavým Japoncům z východu, ale odjakživa jim ukazovali, že se i v těch nejtěžších okamžicích dokáží postavit na vlastní nohy. Podezření z komunistické propagandy trošku upozadňuje tento dialog: – „Nebojuj. Život je důležitý“ –„Víte, o životě nerozhoduje jen jedna osoba“. Ale ať si některé náznaky přeberete jakkoliv, nemá smysl kazit si požitek z prvotřídní akční „mlátičky“, v poslední době jich až tolik nevzniká. Všichni se tváří, že něčím podobným v dospělém věku opovrhují a přitom nikdo, kdo vyrůstal na Šaolinech apod. nedokáže zcela potlačit své animální pudy: maso, krev – boj! 75% Zajímavé komentáře: Marius, Lateef, InJo, Ender66 ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Snaha dát tomuto WuShu filmu nějaký emocionální rozměr docela vyšla, ale jeho epická rozmáchlost je jen na oko (aby se neřeklo), takže se v podstatě jedná o další zdařilý "kung-fu fighting" film, kde jde téměř výhradně o bojové scény. Ty jsou choreograficky zdařilé, občas se objeví i něco režijně zajímavého a neotřelého, ale mně osobně vadily různé rádobyefektní zrychlovačky a "trhance". ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Nathan Jones (Hercules O'Brien) počas natáčania škaredo spadol a takmer si vybil niekoľko zubov. Lekárske ošetrenie však odmietol a pokračoval v nakrúcaní. (m.a.t.o.)
  • Michelle Yeoh má vo filme malú úlohu, no jej scény boli zo skrátenej, 100 minútovej verzie, vystrihnuté. (m.a.t.o.)
  • Anthony De Longis a Jet Li zlomili počas natáčania šermiarskeho súboja šesť mečov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama