Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (407)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastáncem zvyšování sebevědomí čínského národa a mé wu-shu by rovněž potřebalo trošičku vypilovat, ale jsem fanda zásadních životních rozhodnutí. Já jsem se v útlém věku rozhodl, že nebudu kouřit, což považuji za o něco snažší závazek, než když se Huo Yuan Jia rozhodl, že nabančí každému, kdo si o to řekne. A jelikož se nevyhýbal žádné konfrontaci chodidel s čelistmi, tak to snad ani nemohlo být nudné. I když z nikoli časově nevýznamné metodiky sázení rýže jsem zase tak na větvi nebyl. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji skutečně povedené bojové filmy, které mě přivedou do extáze svými akčními scénami a efektní choreografií a přitom neurazí stupidním dějem, jako to, přiznejme si, většina dělá. Příběh Fearless je jako ze staré školy, tedy o národním hrdinovi, jeho vzestupu, pýše i prozření a pádu. Ano, když se zrovna nebojuje, tak to vrchol zábavy není, ale následné propracované, slušně zrežírované a reálné souboje (žádná lana) jak za pomocí zbraní, tak bez nich jsou naprosto ohromující a vrcholem je bitka v restauraci za noční bouřky, kterou si určitě pustím ještě mnohokrát... Závěr sice není emocionálně tak silný jako u Tygra a Draka, či Klanu létajících dýk, ale stále, řekněme, přiměřeně dojemný. 9/10 ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film jde v tradičních stopách Hong Kongských filmů a můj nejoblíbenější WuShu bojovník posledních let Jet Li ukazuje proč je stále hvězdou. Jeho kreace a bojové umění je perfektní a jeho proměná, na které prakticky film stojí, je bezchybná. Z arogantního pomstichtivého fracka k hrdinovy národa, který je symbolem pro všechny okolo. Pokud opravdu existuje o 40 minut delší verze moc se na ni těším a doufám, že přibudou některé další roviny, který příběh hrdiny národa nabízí. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Kde začať? Asi tam, že som rád, že aj mladšiu generáciu oslovujú martial arts filmy. Preto som celkom rád, že z filmov ako ONG-BAK a Fearles sa stávajú filmy s červeným štvorčekom... Ale ja si nemôžem pomôcť a v tomto filme nevidím nič zázračné. Všetko tu už bolo a kto má aspoň trochu prehľad v tomto žánri, musí zírať koľko obohraného klišé sa do jedného filmu vmestí. Áno, na technickej stránke a prevedení bitiek cítiť, že je rok začínajúci dvojkou, ale zvyšok je hlboko v 70-tych rokoch (36 KOMNÁT ŠAOLINU). Do svojho profilu som kedysi napísal, že som vyrastal na filmoch typu "Moje kung-fu je lepšie ako tvoje" a toto je presne ten druh filmu, len prišiel až po skutočných klasikách. Skeptický som nielen kvôli značnej nude z filmu, ale aj preto, že aj v novej ére sa objavili podobné a podstate lepšie pocty žánru: DRUNKEN MASTER 2, ONCE UPON A TIME IN CHINA 5 či FIST OF LEGEND. Jednoducho povedané, zaznávaná Legenda o červenom drakovi (New Legend of Shaolin) nebola ako celok o nič horšia... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Velkolepě pojatý příběh o tom, že bojovat není vždy nutné, podaný překvapivě s občasnou skrytou symbolikou, nečekaným a silným koncem a hlavně výbornou akcí Jeta Li. V příběhu sice není čistě originálního vůbec nic, ale svižná forma vše vynahrazuje. Na to, že film jako takový trvá jen něco přes hodinu a půl, se toho stane docela dost a divák nestihne popadnout dech. 85% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Shidô Nakamura (Anno Tanaka) nehovorí po mandarínsky, ale vo filme musel v tejto reči povedať pár slov. Našiel si preto učiteľa, aj keď režisér mu povedal, že stačí, ak bude iba recitovať to, čo bude počuť. Aby mandarínčine trochu porozumel, začal sledovať šanghajské televízne programy, no o týždeň neskôr si jeden člen štábu všimol, že Nakamura sleduje kantonský kanál, kde sa hovorí po čínsky, nie po mandarínsky. (m.a.t.o.)
  • Postavu Huo Yuan Jia filmaři náhodou zmínili ve filmu Pěst plná hněvu (1972). Bylo to v okamžiku, kdy se mladý Bruce Lee vrací do města a zjistí, že jeho mistr byl otráven. (chaometic)
  • Z deja filmu vyplýva, že po vražde dcéry nemal Huo Yianjia žiadnych potomkov. V skutočnosti mal ešte jednu dcéru a troch synov. V súčasnosti (stav k roku 2006) má sedem vnúčat a jedenásť pravnúčat. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama