Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (406)

predators 

všechny recenze uživatele

Jet Li patři mezí mé bojové oblíbence. Nejen proto, že se umí slušně prát, ale působí na mě sympatickým dojmem, ačkoliv tomu tak pro mnohé z diváků není. V případě obávaného bojovníka jsem byl o to více nadmíru spokojen, protože role, jechž se ujal, a to jak záporné, tak kladné, zahrál s velkým nasazením a hlavně uvěřitelně. Někoho možná bude nudit ona "přírodopisná" část, kdy poznáváme i druhou stranu bojového umění, spojení se s přírodou a objevování člověka a jeho mysli. Souboje jsou pěkně propracované, a ikdyž se nevyhly zpomalovačkám, poskytly nejen mladšímu publiku i mnoho morálních poučení. 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastáncem zvyšování sebevědomí čínského národa a mé wu-shu by rovněž potřebalo trošičku vypilovat, ale jsem fanda zásadních životních rozhodnutí. Já jsem se v útlém věku rozhodl, že nebudu kouřit, což považuji za o něco snažší závazek, než když se Huo Yuan Jia rozhodl, že nabančí každému, kdo si o to řekne. A jelikož se nevyhýbal žádné konfrontaci chodidel s čelistmi, tak to snad ani nemohlo být nudné. I když z nikoli časově nevýznamné metodiky sázení rýže jsem zase tak na větvi nebyl. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

To co jsem právě viděl, ve mně zanechalo velice hluboký a silný dojem. Obvykle nepíšu komentáře hned po skončení filmu, nechávám si všechny scény znovu projít hlavou a často se k vlastnímu psaní dostanu až o dva tři dny později, jednu z mála výjimek činím právě teď. Není to ani pět minut, co jsem se zatajeným dechem sledoval Jet-li ho dokonalé wu-shu pohyby za svitu měsíce a už musím vše, co jsem za posledních 105 minut zažil dostat ze sebe ven. Je toho hodně, co chci říct, doufám, že budete trpěliví. Především bych chtěl zdůraznit, že tento film se mi vryl do paměti jako brilantní, citově krásný a vizuálně hodnotný snímek okořeněný tou nejlepší možnou a choreograficky maximálně zvládnutou wu-shu akcí na světě! (Tony Jaa je jiná kategorie). Příběh Huo Yuan Jia je vystavěný na proměně ctižádostivého, sebevědomého a cílevědomého rváče v morálně, citově a eticky vyspělého muže. Proměnou prochází snad i samotný Jet-li, jehož kariéra, chýlící se ke konci, nabírá v posledních stádiích obrovský rozmach a Jet-li stejně jako v Unleashed potvrzuje, že je více než schopným hercem. Souboje (i když zde hrají pouze vedlejší roli) jsou něco neskutečného, zpomalované detailní záběry všemožných úderů jsou třešničkou na dortu, jehož těsto vzniklo z poctivé práce choreografů, skvělých bojových kvalit všech protagonistů a výborné volby střihačů a kameramanů. Fearless celkově působí jako správně poskládaná mozaika a já jí zařazuji do nepočetné skupiny pětihvězdičkových. 66,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Snaha dát tomuto WuShu filmu nějaký emocionální rozměr docela vyšla, ale jeho epická rozmáchlost je jen na oko (aby se neřeklo), takže se v podstatě jedná o další zdařilý "kung-fu fighting" film, kde jde téměř výhradně o bojové scény. Ty jsou choreograficky zdařilé, občas se objeví i něco režijně zajímavého a neotřelého, ale mně osobně vadily různé rádobyefektní zrychlovačky a "trhance". ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nech vás neodradí ďalší "čínsky príbeh" bojovníka. Ronnymu Yu som po neslávnej versusovke moc neveril a bál som sa, že Jetovi pribije klinec do rakvy. No opak je pravdou a ak by mal Jet Li zavŕšiť svoju akčnú hviezdnu cestu práve týmto dychvyrážajúcim filmovým príbehom so skvelými bojovými scénami, bolo by to naozaj dôstojné. Všetko stojí na dokonalej choreografii, výbornej práci kamery, hudbe a krásnych farbách s tradičným poetickým nádychom. 90%. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Nathan Jones, s cieľom udržať si svoju postavu, konzumuje šesť jedál denne, pije minerálku po litroch a robí 150 klikov vždy, keď má na to príležitosť. (m.a.t.o.)
  • Mnohokrát se spekulovalo o tom, zda Huo s O´Brienem opravdu zápasil. K zápasu skutečně došlo a Huo O´Briena porazil. Pravost této informace byla však okupujícími mocnostmi popírána z obavy ztrátu vlivu na čínský lid. (Dinsberg)
  • Shidô Nakamura (Anno Tanaka) nehovorí po mandarínsky, ale vo filme musel v tejto reči povedať pár slov. Našiel si preto učiteľa, aj keď režisér mu povedal, že stačí, ak bude iba recitovať to, čo bude počuť. Aby mandarínčine trochu porozumel, začal sledovať šanghajské televízne programy, no o týždeň neskôr si jeden člen štábu všimol, že Nakamura sleduje kantonský kanál, kde sa hovorí po čínsky, nie po mandarínsky. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama