Reklama

Reklama

Paříž před první světovou válkou. Komisař Valentin vyšetřuje sérii případů, zahrnujících anarchistické útoky, politickou korupci a mezinárodní finanční podvody. Do města navíc přijíždí ruský princ Volkonski se záměrem podepsat Trojdohodu a Valentin začíná tušit, že všechny události spolu souvisejí… (oficiální text distributora)

Recenze (35)

dopita 

všechny recenze uživatele

Francouzká kriminálka která má hlavu a patu. Akční scén se ve filmu moc nevyskytuje, ale když už, tak jsou hodně realistický a na hony vzdálený americkým rvačkám, kde se mezi sebou dva mydlej, pořád jim nic není a spíš se jen na efekt kočkujou. Film je odvyprávěn docela svižně, snad jen ve třetí čtvrtině trochu zadrhne, ale pak zase nabere tempo a závěr není rozhodně z těch, které vyšumí. Herecký výkony jsou na velmi slušné úrovni což hlavně v případě Diany Krugerové docela překvapí. ()

Pharlap 

všechny recenze uživatele

Na chvíli.. ale jen na chvilinku mi to pripomnělo Gangy New Yorku. První dvě minuty.. a možná ten úvodní obraz.. ale pak mi došlo že to je další pokračování alá The League of extraordinary gentelmen. Každopádně pak to spadlo to velmi průměrného a dopředu velmi předvídatelného příběhu s otřesnými vtipnými narážkami a hereckými výkony. Nechápu, proč vznikají filmy tohoto ražení. Zasazeny do současnosti, a vyzvdvihující a glorifikující úspěchy a zásluhy policie v době, kdy policie byla naprosto bezbranná. Jediný, co mi na tomto filmu bylo sympatické, byla Diane Kruger. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná kriminálka, především v první polovině prakticky brilantní. Škoda, že v té druhé značně kolísá tempo, je zde až příliš intrika a příliš vykouknutí ze tmy. Atmosféra počátku století je ale krásná, herci jsou typově přesní, Clovis Cornillac (což je hlavní důvod, proč jsem na film koukal) je skvělý a naprosto nechápu jeho laps v novém Asterixovi, a taktéž Diane Kruger podle mě prostě umí (a tvrdím to už od Tróje). Kdyby si udržela úroveň i v druhé polovině a vykašlala se na přestřelenou vysokou hru, která ubírá na přesvědčivosti, šel bych na plný počet. Takhle jen poctivé 4. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Jen takové drobné poznámky k filmu. I kdyby se jednalo o první oslí brigádu, tak to ve filmu nepoznáte. Vozidla se používají jen pro přesun (no dobře, jedna bídná homička, kde se ukáže, že v davech Paříže jsou auta tak akorát pro zlost - kola jim měli dát lenochům). Navíc motorizovaná policejní brigáda přijede ke všem akcím jako poslední až po pěší policii. A pak obléhání chatrče s jedním podezřelým asi tak tisícovkou policistů je tak trochu divnej zážitek. To byla policie té doby opravdu tak neschopné a přiblblé stádo? ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Obvykle bych filmu, který mě dokáže zaujmout až po více než hodině nadprůměrné hodnocení nedal, v případě Tygrovy brigády jsem až tehdy pochopil motivy jednání některých postav (čímž však nechci říct, že by byla logická). Proč tedy jdu až na stěží uvěřitelných 60%? Prvním důvodem je Diane Krugerová, která dokazuje, že hrát umí i když je její postava mizerně napsaná (kromě jiného bychom asi těžko uvěřili, že se ruská kněžna stýká s anarchisty a s jedním dokonce poměrně intimně) a Edouard Baer v roli jednoho z inspektorů. Mimochodem, do akčního žánru film zařadil asi nějaký vtipálek. Dvě akční scény, které film nabízí (nepočítám finále) jsou pronásledování cyklisty automobilem s rokem výroby 1912 a obléhání anarchisty ve stodole, přičemž proti němu stojí hodně přes padesát policistů (asi 15 jich padne) a dostanou jej až když vyhodí stodolu do vzduchu dynamitem. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Raymond Poincaré (Roland Copé) byl prezidentem v letech 1913-1920 a ne v čase, ve kterém se příběh odehrává, tedy 1912. (Terva)
  • Natáčelo se ve Francii, v lokalitách Paříž, Theuville a Vichy. (Terva)
  • Útok na dostavník banky Société générale, který byl prvním přepadením pomocí automobilu ve Francii, se ve skutečnosti stal již 21. prosince 1911, tedy o rok dříve, než jak líčí film. (Terva)

Reklama

Reklama