Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

novoten 

všechny recenze uživatele

Je nadaný, je nezastavitelný a taky je strašně popudlivý, takže mu nezkoušejte říct jakoukoli poznámku o jeho vzrůstu nebo to nedopadne dobře. Edward Elric je sice mladý, ale zažil toho už spoustu. On a jeho bratr Alphonse udělali v životě chybu a teď ji musí napravit. Nejsou ale jediní, kdo si nesou životem chyby z minulosti a když se v jejich vyprávění objeví zachmuřený Scar, charismatický Roy Mustang nebo věčně pozitivní hláškař Hughes a alchymistické pozadí dostane pořádně temné obrysy, je zaděláno na nezapomenutelnou podívanou. S touhle partou jsem prožil cestu, na kterou zůstávají jenom epické vzpomínky. Takhle kombinovat humor s nostalgií a temnou fantasy už v jiném příběhu opravdu nepůjde. Fullmetal Alchemist zůstane králem. ()

Losik 

všechny recenze uživatele

Velice povedený seriál o dvou bratrech, kteří se učí umění alchymie. Jejich nemocná matka umírá a snaží se jí pomocí svého umění oživit. Jenže to je zásadní tabu v alchimii a jejich pokus nevyjde, Al ztratí celé tělo a Ed ho naštěstí zachrání připoutáním do brnění, přitom ztratí nohu a ruku. Nezdařený pokus dá život....ale to bych už moc prozrazoval:). Celý příběh je moc pěkně zpracovaný a netrpí neduhy dlouhých seriálů. Po pár dílech se seriál stává temnějším, je plný skvělých soubojů. Příběhem vás bude provázet mnoho postav, které jsou opravdu dobře zpracované, každý má svou motivaci a minulost. Takové množství "celých" postav v seriálech nebývá a je to jedna z předností tohoto anime. Nepředvídatelný otevřený konec vás nasměruje k závěrečnému filmu. Monstra, alchimie, souboje, masové vyhlazování, hledání kamene mudrců a homonkulové, naprosto úžasná záležitost se skvělou animací. ()

Reklama

immortalis 

všechny recenze uživatele

Příběh Edwarda a Alphonse, kteří se pokusí oživit svou matku. Porušili pravidlo a Edward přišel o část těla a Alphons dokonce o celé tělo. Edward se stane státním alchymistou a Alphons půjde cestu s ním. Přejí si jen získat těla zpět. Anime se rozchází s mangou, protože v té době nebyla dopsaná, takže konec je jiný než bude v novém anime FMA:Brotherhood. Vyplatí se kouknout na obojí, protože i zde je nápad velmi dobrý. Hodnocení: 9/10 ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Hlavní výhoda Alchymisty je podle mě v tom, že s mangou má společná maximálně jména hlavních postav. Jen tak může vzniknout celkem dlouhé anime bez zbytečných dílů a fillerů, které jinak vznikají, aby děj anime nedohnal děj mangy. U Alchymisty tvůrcům na ději v manze nezáleželo, protože už asi u 10. dílu se naprosto rozcházeli. Díky tomu se děj držel prakticky ve všech dílech na vysoké úrovni a mohl ho rozvíjet i následný film. To je něco, co jsem u jiného anime (snad kromě Hunter x Hunter) neviděl. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Oslovilo mě, o kolik propracovanější myšlenkově to je než novější víc na akci zaměřená verze. Provedení je ale občas trochu krkolomné, dlouhé dialogy nepřirozeně roubované na sebe působí divadelně a mechanicky a ke konci už jsem byl docela netrpělivý a zmatený. První půlka je ještě lepší než Brotherhood, ale pak se to trochu ztratí - a to říkám i přesto, že samotné směřování a originální dějové zvraty se mi líbily. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Nápis, který má v tomto seriálu Eduard vyrytý na vnitřní straně svých kapesních hodinek, zní "Don't forget 3. Oct. 10", ale u remaku seriálu Fullmetal alchemist: Brotherhood (od r. 2009) i u mangy, která byla použita jako předloha pro natočení obou seriálů, se objevuje nápis "Don't forget 3. Oct. 11". (Hannibal92)
  • Téměř každý člen armády (Mustang, Hawkeye, Fury, Havoc, Hughes, dokonce i Hawkeyin pes, Černý Hayate) je pojmenován po vojenském letounu, většinou z období druhé světové války. Výjimkou je King Bradley, jenž byl pojmenován po obrněném transportéru M2 Bradley. (Hromino)
  • Homunculové jsou pojmenováni jako sedm smrtelných hříchů (Pýcha, Závist, Chtíč, Obžerství, Chamtivost, Lenost a Hněv). (Komprimus)

Reklama

Reklama