Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

WaraiOtoko 

všechny recenze uživatele

Pokud odhlédnu od toho, že po celých 51 dílů se příběh prakticky nevyvíjí (důvod jejich cest a „dobrodružství“ se nemění). Otravných hlavních hrdinů, kde Ed nepředvedl nic, co by z něj mělo dělat zajímavou hlavní postavu (kromě toho, že umí hezky tleskat rukama a předvádět hysterické záchvaty vždy, když se někdo zmíní o jeho výšce). Přeefektovaných soubojů, které postrádají nejen zákony fyziky ale i logiky. Dětinského humoru a s tím spojených superdeformací, takže se z nemalé části jedná v podstatě o lacinou grotesku. Průměrné animace, populárových OP/ED a jen jedné zapamatováni hodné skladby z celého OST. Vychází mi z toho vcelku hezký seriál, který ví jak pracovat s příběhem, aby se v něm člověk neztrácel a zároveň každý díl nějakým způsobem zapadal do mozaiky. ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je zvláštní, nemohu říct že se mi na něm něco nelíbilo. Jedna z mála je to anime, z kterého si aspoň trochu něco odnesete. Na tento seriál nezapomenu, i když jsem na něj nekoukal přes rok, mám ho stale v paměti. Nejlepší na FMA bych řekl že jsou homunculové. I když jsou to záporáci, dokážou vás natolik oslnit, že si je oblíbíte mnohem více než kohokoli jiného. Skvělé anime! ()

Reklama

Dr_Bilo 

všechny recenze uživatele

Moje první seznámení s anime dopadlo nanejvýš dobře. Když jsem byl mladší , tak jsem docela hodně hltal všechny možné x svazkové fantasy ságy plné intrik, epických příběhů a vůbec po všech stránkách do posledního detailu promyšlených fantasy světů. Vždycky jsem chtěl nějakou takovou ságu vidět zfilmovanou. Moje dětské sny se naplnily. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Oslovilo mě, o kolik propracovanější myšlenkově to je než novější víc na akci zaměřená verze. Provedení je ale občas trochu krkolomné, dlouhé dialogy nepřirozeně roubované na sebe působí divadelně a mechanicky a ke konci už jsem byl docela netrpělivý a zmatený. První půlka je ještě lepší než Brotherhood, ale pak se to trochu ztratí - a to říkám i přesto, že samotné směřování a originální dějové zvraty se mi líbily. ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Tento anime seriál má silný a propracovaný příběh. Každá postava má svou minulost a charakter. Maximum kladů, a minimum záporů co se týče příběhu a ztvárnění grafiky (má své kouzlo) . Pokud to budete poctivě sledovat, nebudete litovat. Budou muset v budocnu vynaložit opravdu velkou snahu, aby překonaly FMA. Pro mě srdeční záležitost... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Přibližně v polovině se seriál odklání od své manga předlohy a vydává se vlastní cestou, oproti tomu verze seriálu Fullmetal alchemist: Brotherhood (od r. 2009) se své předlohy drží celou dobu. (Hannibal92)
  • První ze čtyř závěrečných písní „Kesenai Tsumi“ nazpívala zpěvačka Nana Kitade. Ta druhá „Tobira no Mukou e“ je od kapely YeLLOW Generation, třetí „Motherland“ je od zpěvačky Crystal Kay a čtvrtá „I Will“ je od zpěvačky Sowelu. (CarnTheNunya)
  • Bratři Elricové jsou ve skutečnosti namluveni ženskými dabérkami - Edwarda namluvila Romi Park, Alphonse zase Rie Kugimiya. (Hromino)

Reklama

Reklama