Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $57,806,952Tržby Celosvetovo $58,480,828Tržby za predaj DVD v USA $48,202,385 //počet predaných kusov 2,963,857║ Doslova televízny film bez skutočne silnejších momentiek, so sympatickým obsadeným(Wahlberg, Banks), rýchlejšie skončí než sa skutočne niečo silné udeje, takže len povrchná omáčka. /40%/ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale po celou dobu co jsem film sledoval jsem musel myslet na naše prvoligové fotbalisty. Na ty všechny přeplacené hráče na který chodí fans jednotivých klubů, aby viděli vítězství toho svého, aby viděli tu nádhéru, které dělá z fotbalu jednu z nejkrásnějších kolektivních her na světě. Fanoušci jsou ochotni zaplatit nemalou částku za vstupné i když kolikrát vydělávají sotva 10% toho co hráči v "jejich" klubu. A co pak vidí ?? Nezájem, neochotu diváka pobavit, nechuť po vítězství a lenost. Pak taky vidí drahý auta před stadionem, alkoholový románky a hraní si na hvězdy. Nemám nic proti tomu aby fotbalista dostal třeba miliardu a ferrari k tomu, ale ať umí svou prací své fanoušky pobavit, ať jim umí dát emoce, ať jim umí dát zážitek, pokud to neumí, ať se nesere do profi fotbalu. Myslím si, že tenhle příběh je svou myšlenkou zajímavý a kdyby trenér AC SPARTY PRAHA, ale i dalších našich týmů vyhlásil tréninkový kemp pro pravý sportovce z řad fanoušků, mnohým fotbalovým primadonám by se asi strachy sevřela prdel, že přijdou místo. Ne každej je totiž skutečný fotbalista. Ne každý je totiž John Terry, Pavel Nedvěd, Petr Čech, Ronaldinho nebo Fernando Torres. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Samotný príbeh Vincea Papaleho je asi zaujímavejší ako film o ňom. Ten je ťažko priemerný, z hľadiska vyvolania emócií a dojatia prekvapivo sterilný a väčšinu času len tak voľne, nevýrazne plynúci. A určite mu z môjho pohľadu nepomohlo ani to, že americký futbal ako šport vnímam ako totálne nezaujímavý, čo chápem že síce nie je moc objektívne zdôvodnenie toho prečo ma film neoslovil, ale čo už- nikto z nás nedokáže byť 100%ne objektívny.. Zlý film to nie je, ale v kategórii podobných športových dojemných príbehov outsiderov podľa skutočnej udalosti, sa dá nájsť oveľa viac zaujímavejších kúskov. Viď Orol Eddie alebo aj staršie Kokosy na snehu. 50% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastáncem "amerických hrdiných filmů", kdy až vše americké přetéká horem dolem. Co mě ale zaujalo bylo zajímavé použití barev, stínů a detailů. Tento film je jeden obrovský patos, který si hodně pohrává se zpomaleným záběry. Mark Wahlberg pro mě byla dobrá volba - za mě se na tyto role hodí a má štěstí, že je takto stavěn a ty role mu prostě věříte. Za mě je ten film podprůměr. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

No přesně jak píše Lima, je to šumák. Vypíchl bych ale jednu hezkou myšlenku z tohoto filmu. Jsi-li američan, neúspěšný vysokoškolák(přeloženo, český absolvent průmyslovky), sereš-li na rodinu a je ti tak ňák jedno, nejedno, z čeho zaplatíte nájem, a nejezdí ti auto aje ti to taky tak nějak jedno, dej se na fotbal. Kámo tam zapadneš! Po večerech můžeš tlachat v baru a ještě vojet hezkou slípku, která tuti byla roztleskávačkou. Nač se zabejvat historií, filosofií, informatikou-nedej bože uměním. Můžeš donekonečna tlachat o tom, jak Eagles hráli 25. února 1965 v 11. hod AM-to stačí...Dvě hvězdičky tomuto šumidlu ale určitě patří za krásné zpracování a herecké výkony. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Vince Papala prodělal krátce před natáčením filmu úspěšný boj s rakovinou tlustého střeva. Přestože jistě nebyl 100% fit, nezabránilo mu to v tom, aby se účastnil každodenního natáčení jako asistent. (Posheidon)
  • Přestože Vince Papale byl na soupisce jako wide reciever, hrál téměř výhradně ve tzv. speciálních týmech. Za tři roky svého působení v Eagles tak zaznamenal pouze jedinou chycenou přihrávku se ziskem patnácti yardů. (Pedro Morales)
  • Pri 75. výročí tímu bola zostavená skupina hráčov, v ktorej nechýbal ani Vincent Papale. (JimWayne)

Reklama

Reklama