Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První film o americkém fotbalu, který mě přinutil si sednout a konečně si trošku alespoň přečíst pravidla Amerického fotbalu. Nastudovat tabulky a historii NFL + Superbowl. Protože já jsem opravdový lajk této hry. Film Nepřemožitelný je takový klasicky příjemný snímek z produkce Walta Disneyho. Příjemná výprava, celkem svižné tempo a nezbytné napínavější scény. Na konci filmu byl Vince Papale takovým mým osobním hrdinou. Až mě někdy mrzí že u nás nedokážeme našim sportovcům také vystavět trošku filmový pomník a že by si jich to zasloužilo hodně. 60% ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru celkem fajn. Neurazí, nenadchne. Je fakt že při některých scénách jsem pro množství patosu div nevyletěl z kůže a při jedné běžecké sekvenci při zápase se mi chtělo volat: "Běž, Forreste, běž!!!", a taky už mě unavuje že u každého takového filmu vždycky ukazují jak hlavní hrdina přijde o peníze, o práci, o ženu.... Ale na druhou stranu je možné, že všechny ostatní filmy s podobnou tématikou se opičí po osudu Vince Papaleho, nevím... Jinak, jak jsem říkal, neurazí, nenadchne... 70%.... P. S. Pořád mi nejde na rozum jestli má americký fotbal nějaká pravidla ohledně nedovolených zákroků... Přijde mi to jako dost divně nedomyšlený sport... Něco jako legální Rowdies nebo Hooligans.... ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Laskavé vyprávění z prostředí ne až tak laskavého sportu ? Tak nějak ... vlastně jakožto zarytá nefanynka poněkud obtížněji chápu, kterak mohl zůstat bezvýhradným a opravdovým fanouškem svého týmu i poté, co ho poznal ZEVNITŘ - poté, co okusil způsoby profesionálního sportovního kolektivu ... když mu prostou, nezkalenou radost ze hry museli vracet jeho bývalí amatérští spoluhráči. Ale to není moje starost ... já se jen snažím posbírat odpovídající počet hvězd - a přidělit je americkému fotbalu, který se mi z duše protiví ... a chlápkovi, který si mě získal svou otevřeností, svou upřímností, svou obětavostí, svou nezištností - svým veskrze pozitivním a poctivými přístupem k životu. P.S.: Snímek vznikl na základě skutečného životního příběhu Vince Papaleho. ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Hold môjmu najobľúbenejšiemu hráčovi amerického futbalu (po Forrestovi Gumpovi, samozrejme :) a tiež najlepšiemu klubu, aký na trávnikoch NFL kedy hral. Skromný a nevtieravý výkon M.Wahlberga, niekto by mohol povedať, že skoro "jebe na to", ale mne to tu sedí, tak f*ck off :P Nič veľké, plné klišé (ako to už väčšinou pri takýchto snímkoch býva) ale aj tak, pre mňa napriek všetkému dobré. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Utahaná pohádka o tom, jak chudý číšník, po překonání všech protivenství, která se mu postavila do cesty, ku slávě přišel Šablonovitý příběh, který je zajímavý snad jen tím, že byl natočen podle skutečné události a také výkonem Marka Wahlberga. Je to přesně ten typ filmu "Přišel jsem, viděl jsem, zapomněl jsem." 40% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Do kempu mužstva amerického fotbalu Philadelphia Eagles se Vince Papale hlásil v době, kdy pracoval jako příležitostný barman, vyhazovač a učitel. (Posheidon)
  • Vincent Papale bol najstarším nováčikom v histórii NFL - mal 30 rokov. (JimWayne)
  • Vince Papale hrál americký fotbal na univerzitě a to jenom rok a měl za sebou jen krátké působení v konkurenční lize WFL. Na přípravném kempu pro hráče bez smlouvy však překvapivě uspěl. Následně hrál za Eagles celkem tři sezóny a v NFL nikdy nezaznamenal touchdown. Jeho kariéru pak v roce 1979 ukončilo zranění ramene. (Pedro Morales)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno