Reklama

Reklama

Na lince je vrah

  • USA When a Stranger Calls (více)
Trailer

Pro Jill Johnson (Camilla Belle - The Ballad of Jack and Rose), která si chtěla přivydělat hlídáním dětí, to měla být ideální práce. Rodiče pryč. Lednice plná k prasknutí. Děti uložené v posteli. Pak ale zazvonil telefon a zlověstný hlas se ptá: “Zkontrolovala jsi děti?” Jill přepadá panika. Zamkne se, rozsvítí světla, zatáhne závěsy a volá na policii. Ta telefonáty prověří a poté Jill sděluje nepříjemnou zprávu. Volající se nachází uvnitř v domě. A tak jde k smrti vystrašená dívka nahoru zkontrolovat děti a její pohodový večer se pomalu mění v nervy drásající zlý sen plný úzkostného napětí, hrůzy a děsu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Smileface 

všechny recenze uživatele

Simon West natočil vyloženě rutinně tenhle áčkový horror ve kterém Camilla Belle vpodstatě jen zameteně pobíhá po velkém proskleném baráku vždy když něco zaslechne/uvidí. Námět s mobilem je bezesporu zajímavý avšak nebyl dostatečně využit. Samotný závěr je nakonec celkem nudný a žádnou pointu v něm nečekejte. Prostě čistý průměr ač to mohlo být něco víc. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Úžasná práca s kamerou a budovanie atmosféry ako z Hitchcocka robí z nie príliš originálneho nápadu nadpriemerný thriller. Škoda, že všetko pôsobí skvele, len kým sa obeť s vrahom nestretnú zoči-voči. Ich súboj je ako z béčkového filmu, kde sa z niekoho, z koho šiel predtým strach, stáva len obyčajný amatér. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Film z dôb, keď začínal úpadok moderného teen hororu. Avšak ešte stále sa na to dá pozerať, narozdiel od dnešných rádoby ´´hitov´´ pre mládež typu UNFRIENDED, THE GALLOWS alebo OUIJA. Ide síce o nadprirodzené snímky, ale v celkovom kontexte zapadajú do tej istej kategórie. Mladí sa v tej dobe nepotrebovali ovešať všelijakými príslušenstvami dopomáhajúcimi dostať sa čo najľahšie do sociálnych sietí, viď prvý vyššie zmienený ´´spektákel´´, stačil telefón. Áno, obyčajný telefón, zázračný to výdobytok techniky, ktorý ešte pred 10timi rokmi znamenal takmer vrchol spojenia medzi obyvateľmi tejto planéty. Dnes, v dobe keď sa ľudská sloboda vešia na net, pôsobí toto dielo, ako svieži závan niečoho, čo bolo dostačujúce na to, aby to človeka postrašilo na necelú hodinku aj pol. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Simon West umí precizně navodit hororovou atmosféru. Každé zazvonění telefonu, každý záchvěv větve za oknem vzbuzuje mrazení v zádech a zlověstně působí i dům u jezera, ve kterém Camilla Bell stráví hrůzostrašnou noc a navštíví ji krátce i její pohledná kámoška Katie Cassidy. Jenže Westa asi limitoval dost scénář, a tak důkladné budování atmosféry jde celkem vniveč v okamžiku, kdy se na scéně zjeví necharismatický (a možná o to reálněji působící záporák ) a finále je překvapivě z rodu těch méně nervy drásajících. Rozhodně by se však Simon West v hororovém žánru neztratil. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl po koncertě a asi osmi pivech, znavenej jak prase, a pořád jsem se nemoch zbavit dojmu, že i když mi oči šilhaj únavou jako kráva, pořád dokážu vnímat, že je film příšernym způsobem blbej. On tý holce volá vrah, pořádně v tom telefonu ani nemluví, jenom nadrženě dejchá, což vysvětluje, že bude někde v okolí a ona tam přebíhá od jednoho baráku k druhýmu jak kdyby se nechumelilo. Musí se nechat, že napětí tenhle horor měl, čímž vlastně úděl hororu splnil. Ale těch kravin...toho si nešlo nevšimnout. Holka pěkná, ale na místě bych jí dal facku za blbost. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Přestože "vetřelce" hraje skotský herec Tommy Flanagan, hlas v telefonu patří Lanci Henriksenovi. (Cheeker)
  • V rámci přípravi na roli Jill musela její představitelka Camilla Belle dva měsíce posilovat a běhat. (Cheeker)
  • Jill (Camilla Belle) chodí na střední školu Fernhill. Na Fernhill High School chodil režisér Simon West v domovském Hertfordshiru v Anglii. (Cheeker)

Související novinky

Čínský holokaust na velkém plátně

Čínský holokaust na velkém plátně

19.12.2006

Vyčerpávající natáčení hned dvou ambiciózních projektů, Na lince je vrah). Natáčení dramatu RAPE OF NANKING s odhadovaným rozpočtem čtyřicet miliónů dolarů začně už teď na jaře. (více)

Reklama

Reklama