Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj tohoto třídílného filmu je zasazen doprostřed Bermudského trojúhelníku. Skupinu rozličných profesionálů svede v tomto třídílném filmu dohromady pátrání po jedné z největších záhad. Miliardář Eric Benirall přijde nečekaně přijde o několik nákladních lodí i s posádkou a chce znát odpovědi. Sestaví tým expertů na různé obory včetně skeptického novináře Howarda Thomase, odporníka na oceánologii Emily Pattersonovou, vědeckého inženýra Bruce Gellara (Michael Rogers) a psychoanalytika Stana Lathema. S příslibem neomezených prostředků má tento nesourodý tým šanci, která se naskytne jen jednou za život - vyřešit jednu z nejzáhadnějších světových hádanek, záhadu Bermudského trojúhelníku. Poté, co nad Trojúhelníkem zmizí tryskové letadlo, se každému z Benirallova týmu začnou dít podivné věci. Když se o jejich vyšetřování začne zajímat vláda, tým zjišťuje, že stojí před něčím mnohem nebezpečnějším, než mohli tušit. Z výzkumné mise se bleskově stává zběsilá jízda v srdci Bermudského trojúhelníku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela zdařilý TV snímek, který rozhodně neurazí a patří k tomu lepšímu co může TV produkce nabídnout. Herecká sestava byla vybrána velice dobře, film nenudí a je plný zajímavých překvapení. Škoda jen, že je ve filmu málo trikových sekvencí a působí až moc počítačovým dojmem. Ale i tak se jedná o překvapivě kvalitní podívanou. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Trochu mně to připomnělo moje dětství asi ve dvanácti letech, kdy jsem se strašně těšila na Vánoce, co dostanu pod stromeček a dostala jsem troje povlečení na postel a jako bonus sadu příborů. Dnes bych jásala nad novým povlečením a novou sadou příborů, ale ještě bych potřebovala nadšení z Bermudského trojúhelníku. Možná to bylo všechno jen špatně načasované. Trochu víc vychytávek v hereckém obsazení, ne až tak moc velká překombinovanost a byla by to čtyřka jak vyšitá. Jednou se možná vrátím a dám si repete, uvidíme. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ale jo, rozhodně snesitelný televizní troj-film. Pravda, od projektu, pod kterým je produkčně podepsán Bryan Singer bych čekal trochu víc než díl od dílu chatrnější scénář, efekty na úrovni dokumentů National Geographic a rutinní režii Craiga R. Baxleyho. Faktem je, že po výborném úvodu se celý příběh zamotal do zbytečné spiklenecké překombinovanosti, která vyvrcholila nuceným závěrem bez chuti a zápachu. Dodíval jsem se ochotně, i díky hereckým výkonů a několika pěkně natočeným momentům. Ale nemohu se zbavit dojmu, že jednodušší scénář a vychytanější režie by se u projektu těchto ambicí osvědčila mnohem, mnohem více. Nicméně ve srovnání s tím, co komerční televize běžně chrlí za filmovou sběř, je tohle opravdu snesitelné. ()

Sairina 

všechny recenze uživatele

První díl 4*: Velmi pěkný začátek, trochu napínání, zatím člověk čeká, co bude dál. Druhý díl 1*: Nevím co se tam vůbec stalo, je to taková rychlá změna po prvním díle jako, kdyby do scénaristy uhodil blesk a přeskočilo mu. No prostě realit je tam hodně a čert, aby se v tom vyznal, hlavně v těch fylozofickejch žblastvech o tom, jak se to a tamto ...(nebudu nic prozrazovat) Třetí díl 3*: Po zklamání z druhého dílu nastává opět změna (asi se scénarista vzpamatoval). Ale i tak je to slabá kvalita oproti prvnímu dílu. Celkem 3*: Z dobrodružného filmu se vyklube podprůměrná sci-fi, takže pro ty, co nemaj rádi zmatené prolínání alternativních realit, nedoporučuji. Ale těm, co je baví každičká zmíňka o Bermudském trojúhelníku, doporučuji. Aspoň zjistí jednu z teorií o vzniku, docela překvapující, kdyby to teda byla pravda. ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Na televizní film, jenž byl rozdělen na tři části (nepletu-li se) se jedná o poměrně propracovanou, i když za vlasy značně přitaženou podívanou. Během příběhu se promění nejen několik hypotéz o funkci a tajemství Trojúhelníku, ale i pár alternativních současností, kde mimo jiné Státům vládne fašismus (evropské formy s hákovým křížem). co bych to tu dlouze rozepisoval, jedná se o skorokatastrofické "něco", kterých USA natočí ročně asi tak stopadesát tisíc. Až se člověk diví, že na to mají peníze. Abych to zase nepřehnal, tak tento jistě není žádné béčko v tom smyslu označení. Jistě je vidět nemalý investovaný kapitál a plno hlaviček se jistě činilo, aby byl tenhle projekt zajímavý, a já neříkám, že není. Potěší účast Sama Neilla, i když ze všech postav je patrná jakási umělost a řekl bych taková prvoplánovost celého filmu. Úplně všechny takzvané nečekané zvraty jsem očekával. Ideální pro vysílací čas 17:45. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • Výkonný producent Dean Devlin uvedl, že v minisérii je přibližně 800 záběrů s digitálními efekty a že o jejich výrobu se postaral stejný tým, který pracoval už na Dni nezávislosti (1996). (fiLLthe3DD)
  • Snímek získal cenu Emmy v kategorii nejlepší speciální vizuální efekty. (Terva)
  • V mnoha scénách můžeme v pozadí zpozorovat hory a skály. Florida má ovšem nejnižší maximální výšku ze všech států USA. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama