Reklama

Reklama

Podle starodávného příkazu od Alžběty I. musí jednotka UNITu vzít Doctora na tajné místo v Londýnské galerii, kde se skrývá obraz „Pád Gallifrey“. Doctora dohnala minulost a vzpomíná na poslední den časové války. Vracíme se do minulosti, kde Válečný Doctor má ve svých rukou zbraň Moment. Moment je tak silná, že má vlastní svědomí a vědomí. Proto se ji podaří vytvořit hologram Rose Tylerové / Zlého vlka. Moment (v podobě Rose) přemlouvá Doctora, aby se zamyslel nad tím, co vlastně hodlá udělat. Když to nevyjde, udělají si malý výlet do budoucnosti, kde se setká s dalšími Doctory... (Varan)

(více)

Recenze (104)

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

"Přestaň už vykládat o tom, jaký asi má být dobrý člověk: raději už jím buď!" tak pravil Marcus Aurelius a je až strašidelně půvabné, jak to zde sedí na pana učenýho, tedy Doktora/y. V noci na neděli jsem nemohl zamhouřit oka, nýbrž mi v žilách proudila extrémní dávka Entuziasmus Doktorus kvůli Dnu Doktora, jež proběhl. Insomnie je můj velký přítel a občas si říkám, zdali vůbec ještě sním. Určitě sním. Každý sní. A o čem zrovinka já? Po shlédnutí naprosto výborného speciálu k 50. výročí nebudu v cenných chvílích, kdy mi bude umožněno snít, snít jen o tom co s ní sním k obědu nebo zdali plachtím nebojácně životu kupředu, ale i o tom kam tato mimořádná show se šílencem v budce pluje. Who knows? Whooo Nose? Well...I know. Máme nový cíl. Cesta každého z nás je stejná. Trvalo to mnoho životou a let, ale už víme kam s naším cool šílencem míříme. Kam jsme vždy mířili. DOMŮ bratia a sestry.....i když dlouhou oklikou. Uvidíme se tam. P.S.: Asi mám novou vysněnou práci a to kurátora. Taky si myslím že bych skvěle kurátořil hahah. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

No tak měl jsem "čest" setkat se tímto filmem, co tedy vím, s prvním Doctorem Who a že bych z toho byl nějak nadšenej, to se teda říct nedá. Příběh je i dobře a srozumitelně natočenej, ale postava jako taková dosti přiblblá a z trojice představitelů ta nejmladší kopie Doctora Who hodně nesympatická. Efekty jsou ve filmu celkem fajn, ale co na to když mě film vůbec nezaujal. Za mě 35% :) ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, asi nikdy nebudu vědět, jestli Moffata milovat či nenávidět a jestli je to génius anebo blázen. Co ale vím je to, když se mě někdo zeptá na nejoblíbenější epizodu Doctora, tak s největší pravděpodobností řeknu tuhle. Vždyť co scéna, to prostě paráda. Tennant a Smith spolu. Příběh propletený a přitom pochopitelný. Horda vtípků, pár dovysvětlení. A proč vlastně tedy Moffata nenávidět? Protože v tom z celkového hlediska udělal ještě větší bordel, opět si určitě neodpustil pár nesrovnalostí (které však z hlavy hned vypouštím, páč to se u Doctora musí) a hlavně absolutně nenavázal na konec 7. série, což mě vpravdě trošku zklamalo a doufám, že to napraví vánoční díl. Ale jinak rozhodně jeden z nejlepších Doctorů vůbec. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byla jsem naprosto unešená!!, tím, že se mi vráttl David Tannant, kterého jsem v roli Doktora tolik uznávala. Navíc mít tu možnost ho porovnat s jeho (nyní už bohužel končícím) nástupcem Mattem Smithem byl famózní zážitek! Nutno tedy říct, že David to neměl vůbec jednoduché.. Matt, jakožto současný doktor, je pro diváky nyní "ten pravý doktor", navíc jeho projev je velmi osobitý a prosadit se na scéně vedle něj, byl, podle mě, velký oříšek. Velký vliv taky mohl mít časový odstup mezi tím, kdy byl David aktivním doktorem a nyní, kdy do toho musel zase skočit. Pak moje srdce zaplesalo nad příchodem Billie Piper a třešnička na dortu v podobě Toma Bakera celé moje nadšení jenom dovršila! :))) ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta čtvrtá opravdu jen z milosti. Moffat jen v podstatě završil to, co předvádí s univerzem poslední sezony co se dostal k otěžím celého kolosu. Bohužel jeho snaha o to překopat celé univerzum v podstatě od základů docela ničí onu nostalgickou linku, která v padesátém výročí tak dobře funguje. Člověk by se až obával, kam zavede Capaldiho s další etapou Doctorova života. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (19)

  • V rámci Comic Conu v San Diegu bol uvedený úplne prvý trailer na výročný špeciál, ktorý však paradoxne spôsobil namiesto nadšenia mnoho zloby, najmä práve v Británii. BBC totiž trailer odprezentovala len na tomto stretnutí a viac ho nemienila a vlastne ani nezverejnila ďalej. Veľa britských fanúšikov to pobúrilo, no ani veľa negatívnych ohlasov (a taktiež úplne podrobný popis traileru) BBC neprimälo k zverejneniu. (The M)
  • Dátum premiéry špeciálu (23. 11.) je totožný s dátumom premiéry prvej časti pôvodného seriálu Doctor Who (od r. 1963). (The M)

Reklama

Reklama